Ailee komentáře u knih
Druhý díl jsem si dějově už tolik nepamatovala a navíc to tak rychle utíkalo... prostě pohodová, trošku strašidelná knihohubka. Pro mládež, která se chce trochu bát, jako stvořená.
Celou sérii jsem četla poprvé ještě na základce. Vím, že mě bavila, a taky si vzpomínám na ten konec, který mě štval. A i když si dost z celého příběhu pamatuji, dostala jsem chuť si ho přečíst znovu.
Začátek se mi vlekl, ale konec pak už celkem svištěl, a to i navzdory, že si ho díky filmu pamatuji víceméně slovo od slova.
Prvních pár povídek mě moc nebavilo. Popravdě u spousty postav jsem marně přemýšlela, kam do příběhu Mercy zapadají. Jakmile však došlo na členy smečky, bylo to úplně o něčem jiném, takže z knihy, která mě nebavila, se najednou vyhoupla mezi mé oblíbence.
Příběh nebyl špatný, dokonce nebyl ani špatně napsaný, ale za srdce mě nechytl. Když se začalo umírat, bylo mi to celkem jedno. A to všechno jenom kvůli pojetí cestování časem, jak bylo v této knize. Cestování časem zbožňuju, ale přišlo mi, jako kdyby tady tak docela nepasovalo.
Ze začátku se to pro mě trochu vleklo a určité pasáže, které jsem v prvních dílech akceptovala, mě jakožto necílovou skupinu už začínají rozčilovat. Jde hlavně o ty, které by z příběhu šly vyškrtnout a ničemu by to neuškodilo. A vztah mezi kluky a Iris je taky otřesný. Ale možná jsem na tenhle typ příběhu prostě tentokrát neměla náladu. Originalita tomu však nechybí a je to i překvapující a napínavé, takže budu v sérii pokračovat.
Temnému duetu něco chybělo. Působil na mě jen jako takový dodatek k Divoké písni. Nebyl špatný a četl se dobře, jen jsem asi po prvním díle měla trošku větší očekávání. Autorka si vytvořila základ pro příběh plný napětí, které se však nedostavilo v plné síle.
Skvělá kniha u níž jsem se hodně nasmála. Kéž by bylo nějaké pokračování!
Něco tomu pořád trochu chybělo. Nebylo to tak hrozné, jako předchozí díl, ale nebylo to ani tak dobré jako první díly. Ten konec mě trochu zklamal. Vůbec se mě nedotkl:-(
Divoká píseň se četla prakticky sama, třebaže začátek byl pozvolný a ani na čtenáře nečekala žádná velká akce a napětí. Ale jak ubíhala stránka po stránce, děj postupně gradoval stále výš a výš a nepolevil až do samotného konce, který mě skutečně překvapil, ač by neměl, když si zpětně uvědomím, jaký dojem jsem z některých postav už od začátku měla.
Svět v němž se příšery rodí z hříchů... originální a skvělý nápad, který se autorce podařilo skvěle propracovat. To, jak si umí hrát s jazykem, je něco neuvěřitelného. Vtáhne vás do děje, i kdybyste nechtěli.
Až skoro do konce jsem nechápala slabší hodnocení knihy. Hlavní hrdinka mi sice lezla trochu na nervy svým "Jsem strašně zlá a sobecká a zároveň jsem hrozná chudinka", ale když to člověk prominul, tak byl děj celkem povedený. Nejlepší část byla asi v okamžiku, když si uvědomila, že Ignifexe miluje. Ale od okamžiku, kdy se vrátila navštívit sestru... BRR! To rozuzlení bylo fakt hrozné. Tak umělé. Hrdinka sice svého muže miluje, ale pokusí se ho zabít, protože z ní sestra vymámila přísahu, že to udělá? To je jako důvod dost málo. Čert to vem, že si v jejich světě lidé myslí, že bohové s křivopřísežníky zle naloží.
Skvělá kniha! Ne příliš akční, ale četla se rychle a skoro sama. Jednotlivé linky, které se zpočátku zdály zbytečné a raději bych je nahradila více informacemi o jiných postavách, nakonec všechny hezky zapadly do sebe a vytvořily celkový mnohem plastičtější dojem, než by to bylo, kdyby se celý děj soustředil jen na Carys. Postavy byly uvěřitelné, realistické, pestré. A konec? Srdce se vám u toho sice nezastaví, ale byl tak dobře zpracovatelný, že by jeden uvěřil, že přesně takhle by se to mohlo stát. Jakmile jste se začetli, stejně už jste nemohli přestat!
Už Říční znamení bylo jiné a dějově slabší, než předchozí díly, ale díky nadbytku humoru jsem byla ochotná tu změnu autorce snadno odpustit. Tento díl byl však až na pár výjimek na humor dost suchý, děj byl podivný a celkově slabý. Tři hvězdičky dávám většinou ještě o něco horším knihám, ale protože se s předešlými díly nemůže rovnat, nemám na vybranou. Doufám, že se to zase zlepší. Něco prostě musí být vždycky nejhorší. I tak je série ale zatím jedna z mých nejoblíbenějších.
Další skvělá kniha z této série. Jakoby trochu vybočovala, hlavně tou finální bitvou, a ty scény s Kojotem! Po celou dobu jsem umírala smíchy! Jsem nadšená. Jeden by řekl, že když se mi líbí natolik, že mám chuť číst jednu knihu za druhou, dám pět hvězdiček, ale pořád je tu jedno "ale". Kniha je STRAŠNĚ dobře napsaná, STRAŠNĚ rychle se čte a STRAŠNĚ se u ní nasměju. Přesto... jako kdyby mě neuměla na 100% vtáhnout do děje tak, abych se v napínavých chvílích o hlavní hrdiny bála tak, jako to umí jiné knihy. Jediná věc, která mě na celé jinak tak úžasné sérii, ke které se nepochybně opakovaně vrátím, mrzí.
Tak dobře našlápnutý první díl, který vás navnadí na pokračování, které... ano, správně, v češtině nebude! Jo, kolem a kolem to bylo takové... plouživé, ale ne nudné. Vlastně se tam po celkem normálním úvodu pořád něco dělo. Škoda. Ale někdy prostě kniha české čtenářstvo neupoutá a pak máme smůlu:-/
Erilian má své kouzlo a příběh, ač jednoduchý, je dobrý, ale to zpracování... asi to chtělo ještě trošku zapracovat na celkovém pojetí. Hrozně mě rozčilovaly dialogy a taky styl vyprávění, takový zbytečně moc osekaný. A ty pohnutky hlavních postav? Nejsou bohužel uvěřitelné. Tesianovy ano, dokonce i Lyrazovi, ale Kiařiny a Selienovy? Pokud se tak snadno nechají zmanipulovat, tak jsou hloupí.
To snad ne! Otevřený konec, když vím, že u nás třetí díl nevyšel???!!! Za co?! Že já pitomá po druhém díle, který měl víceméně konec uzavřený, raději neskončila:-/ Co mám teď krucinál dělat, co?
Původně jsem chtěla dát jenom tři hvězdy, protože mě děj nijak nezaujal a spíše nudil, ale ten konec mě zaskočil, což se nestává moc často, takže si na poslední chvíli ještě jednu hvězdu kniha vysloužila. Ale očekávání, které jsem po prvním díle měla, série nesplnila.
Příjemné zakončení skvělé série. Jakmile jsem se začetla, nemohla jsem skončit, dokud jsem nedočetla. I když mám pocit, že tomu na rozdíl z předešlých dílů něco chybělo.
Pro mě zatím asi nejslabší díl. Nebyl špatný, to zas ne, ale... nezanechal po sobě takovou stopu jako předchozí díly. Možná to bylo tím, že jsem četla dva díly hned za sebou?
Další skvělý díl. Mercy je prostě Mercy. Hrozně jsem se u knihy nasmála a i když mě konec trošku zklamal (mohl být trošku dramatičtější), tak si jsem celkem jistá, že tuhle sérii nečtu naposled.