ajtynka
![Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu](https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/306865/dvur-mlhy-a-hnevu-7Ms-306865.jpg?v=1485530426)
Vite co je to knižní kocovina???
Tak si přečtěte tuto knihu...a ten pocit zazijete!!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Otrokyně, Bojovnice, Královna Otrokyně, Bojovnice, Královna](https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/320061/otrokyne-bojovnice-kralovna-koruny--X51-320061.jpg?v=1478695080)
Knihu jsem stáhla zdarma v rámci propagace spisovatelky. To nic nemění na tom, že to je výborná kniha a já si okamžitě musela koupit díl druhý. Je to napínavá četba a neustále se něco děje, takže tam nebyly pasáže , které by mě nudily, nebo které bych přeskakovala.Tento příběh je akční a velmi zajímavý.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Oliver Twist Oliver Twist](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/411/oliver-twist.jpg?v=1734624819)
Co říct? Malého Olivera, který má těžký život miluji. Příběh je úžasný, napínavý. Postavy jsou báječně vylíčené. někdy ale trvá prokousat se tím těžkopádným starým stylem psaní, ale v tom je celý půvab této knihy.Pět hvězdiček, za pobavení, také za strach(který máte o malého Olivera) a za slzy. Kniha, která vyvolává plno emocí
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Slečna Mici Slečna Mici](https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25524/slecna-mici-PT0-25524.jpg?v=1544375861)
četla jsem ji jako dítě i jako dospělá, ta kniha má své půvaby
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Já a pan Darcy Já a pan Darcy](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/122040/ja-a-pan-darcy-122040.jpg?v=1335511597)
Nedokázala jsem to dočíst. Některé romány mám ráda, ale tohle mi přišlo na hlavu postavené ( halucinace vypravěčky). Tři hvězdičky dávám za snahu ;)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Zlodějka knih Zlodějka knih](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26831/zlodejka-knih-43M-26831.jpg?v=1417423706)
Krásná kniha a v ní je mnoho krásných myšlenek. Jediné co se mi nelibí a strašně mě vytáčelo, jsou kratičké a velmi otravné černě tištěné řádky, kterými Smrt vyslepičí děj dopředu. v jedné chvilce, jsem neměla chuť ani knihu dočítat. Ovšem, děj je zajímavý a popisuje to válku i z jiného úhlu pohledu.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Jane Eyreová Jane Eyreová](https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/142824/jane-eyreova-142824.jpg?v=1355986237)
Strhující román, který mě nenechal chladnou, pár slz ukáplo a na konci mě zavalil pocit štěstí a spokojenosti i když už jsem měla strach, že to nedopadne podle představ. Na pár stránkách tolik zvratů a tolik nečekaného. DOPORUČUJI PŘEČÍST
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Max Max](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/137845/max-FCI-137845.jpg?v=1534348538)
Knihu jsem koupila mladšímu bráchovi za pár korun. A docela se mi to líbilo, Slohově to bylo zajímavé a knížka se pěkně četla a děj odsejpal a nevlekl se.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Říká se: Nesuď knihu podle obalu. A já na tohle doplatila, název : NÁDHERNÉ BYTOSTI zní velmi slibně, ale zklamalo mě to. Některé scény jsou na můj vkus přehnané a jiné myšlenyk nejsou dotažené do konce. Nesedl mi ani styl psaní.
Hodně mi to připomíná stmívání a spíš mi přijde, že autorky se zaměřili na peníze, které na tom vydělají než na čtivost, akci a zaujetí čtenářem.
Knížku jsem i přesto dočetla a doufala až do konce, že by mě to mohlo nějakým způsobem potěšit. Nepotešilo
![Hostitel Hostitel](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23767/hostitel-Bs5-23767.jpg?v=1542273126)
dostala sjem se do půlky knížky, nápad a céle to téma je dobrý, ale bohužel jsem se nedokázal přinutit, to dočíst. Pro mě ztráta času
![Síla vzdoru Síla vzdoru](https://www.databazeknih.cz/img/books/71_/71087/hunger-games-sila-vzdoru-71087.jpg?v=1387486763)
Neni prostě fér co se stalo Peetovi. Ale odbivuji jeho statečnost a odhodlání a vůli, možná je to jediný člověk, který by pro lásku udělal vše :-D
A možná jeden z mála autorů( i když je to pro mě bylo smutné), který docela reálně popsal, co se s obyčejným člověkem stane, když zažije takové útrapy. A né jako zbytek autorů, kteří své hrdiny a postavy nechají řezat se hlava nehlava a jdou dál, jako by se nic nestalo
![Žlutý Robert & James Bond Žlutý Robert & James Bond](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34064/zluty-robert-a-james-bond-noU-34064.png?v=1565881999)
Nevim, co na tuto knihu říct. jsem zmatená. Slohově to nebylo vůbec špatné, ale ani jednou jsem se nazasmala. Při čtení sjem občas bylý rudá a bylo mi trapně za hlavního hrdinu. Je to jen výsměch velkým detektivním spisovatelům.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty](https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/143726/fifty-shades-padesat-odstinu-temnot-xR0-143726.jpg?v=1436963271)
Vztah mezi Greyem a Anastasii je velmi zajímavý a snad proto pokaždé otevírám knížku. Každopádně jsem propadla Této imaginární postavě( myslím Christianovi) a i přes jeho sadomasochystické sklony ho šíleně zbožňuje. Jen mě mrzí, že kniha obsahuje plno opakujicích se frází a že ji chybí o špetku více humoru .Jinak se mi i tento díl, jako předchozí velmi líbil, al ežádné převratné dílo to neni
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Máj Máj](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/1151/maj-1151.jpg?v=1231002247)
Proboha, 110krát jsem to mohla číst a stejně téměř nepochopila. Až když mi drahá paní učitelka na češtinu řekla, o čem to vlastně je a jaké pocity bych z toho měla mít, tak až potom jsem to pochopila. Až po vysvětlení jsem dokázala ocenit nápad a formu zpracování
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Lady Fuckingham Lady Fuckingham](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/3636/lady-fuckingham-tFh-3636.png?v=1626943634)
Ze začátku se mi knížka líbila. Dá se říct, že jsem knihou byla nadchlá. Bez servítek a bez přikrášlování napsaná realita. Popisy sexuálních praktik jsou dobře napsané, ale po půlce knihy mi to přišlo již hrubé a dokola se opakuicí. Kniha neměla témeř žádný dej. Hlavní nápln byl neustále se opakující sex.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Skandál v Čechách / A scandal in Bohemia Skandál v Čechách / A scandal in Bohemia](https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24885/skandal-v-cechach-a-scandal-in-bohe-6602ba8a4173a.jpg?v=1711454858)
Nejen tato povídka, ale veškeré knihy O Sherlocku Holmesovi, jsou výtečné. Jsou napínavé, rychlé a žádné nudné části, které bychom museli přeskakovat. Povídka se přečetla na posezení. Byla zábavná a okouzlující.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Pronásledovaná Pronásledovaná](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47854/skola-noci-pronasledovana-hjm-47854.jpg?v=1434792430)
špatný, každá další přečtená řádka mě od přečtení této serie odtrhává. Hlavní hrdinka ze sebe akorát dělá rozmazlenou d**ku, co už neví coby!! prnví díly se mi moc líbily, ale Tento díl a 4 jsou hrozné. Je to jen komerční pokračování, stále se opakující...bohužel už se asi nedovím, jak to celé (tato serie) dopadne, protože s každým sloven, kterém přečtu se ji zle od žaludku. Hruuuza
![Vytržení Vytržení](https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/109742/vytrzeni-7R7-109742.jpg?v=1581593673)
díl od ílu samozdřejmě lepší, ale nejlepší byl samozřejmě konec. Moc ně nebavilo koukat se tou minulostí a číst si o jejich minulých životech. Nejlepší byl popis pádu andělů a konečné shledání ;)
![Muka Muka](https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56721/muka-4lY-56721.jpg?v=1542738751)
Díl od dílu lepší, jen jěště dost chaotické a málo vysvětlivek k Danielovo a Luci spolešné minulosti a osudu...nebaví mě už sakra, ale čekat až se vše dozvím...