akdar72 komentáře u knih
Líbila se mi moc. Skvěle popsaná doba, kdy služebnictvo bylo velmi loajální k zaměstnavateli a celé jeho rodině.
Moje první kniha od autora a určitě ne poslední. "Nejkrásnější léta života jsou ta, která jsme ještě neprožili"
Velmi čtivá. Přiznejme si, že se v chování a myšlení osob v knize poznáváme.
Příjemná oddechová detektivka. Thomas i Nora jsou mi sympatičtí a určitě půjdu do dalšího dílu.
Kniha patří ke spisovatelčině lepším románům, nicméně víc se mi líbila historická linie příběhu.
Opět skvělá jízda. Konec mi dal za pravdu, jsem přesvědčená, že při bojové vřavě, při tom krvavém zabíjení hlava nehlava, mohli těžko včas poznat, kdo je nepřítel a kdo bojuje na jejich straně.
Jsem lehce zklamaná, i já jsem se těžce soustředila na čtení. Uvidím jaký bude druhý díl.
Konec mě opravdu překvapil. Velmi oceňuji popis neklidného Německa a Hitlerovo postupné a promyšlené převzetí moci.
Přečteno během jednoho dne. Je to pro mě naprosto jiný typ, nebo spíše sloh psaní, detektivky. Jsem nadšená.
Zatím nejslabší od Sparkse. Myslím si, že mu detektivní zápletky nesvědčí.
Ano, vracíte se na známé místo, ke známým lidem. Prvním dílem jsem se trochu prokousávala. Třetí mě pohltil. Doporučuji číst popořadě. Budu vyhlížet v knihovně čtvrtý díl.
Traumata z dětství přenesená do dospělosti, touha po lásce a porozumění... "Změňte to, co můžete změnit, přijměte to, co změnit nemůžete, a buďte dost moudří, abyste to od sebe dokázali odlišit."
Láska... bez ní by nic z toho, co děláme, nemělo smysl.
Téma dobré, ovšem napsané nezáživně, chybělo napětí... Možná je to překladem, ale já byla zklamaná.
Příjemná detektivka, u které musíte od počátku přemýšlet a dávat si dohromady střípky mozaiky. Snadno se vžijete do inspektora Gamache. Je bez morbidních situací a také proto dávám plný počet hvězd.