akdar72 komentáře u knih
Tak jsem dočetla třetí díl. Jsem šťastná, že jsem na tuto trilogii narazila a musela jsem si ji po přečtení koupit do knihovny domů, abych se k ní mohla vracet. Doposud byla mou knihou, mou biblí, Egypťan Sinuhet. Vracela jsem se k ní, když mi bylo smutno. Ale Stefansson mi udělal v mysli a v srdci doslova vítr. Děkuji.
Další díl jsem si opět užila. Navíc doporučuji do čtenářské výzvy. Kinky je skvělá kuchařka. Na konci každého dílu je spousta receptů.
Příjemné lehké čtení. Konec nečekaný. Musso má potenciál, tak uvidíme v jeho dalších knihách.
Začínám mít Váňovou ráda. Fascinují mě její postavy, vykreslené do hloubky. Ruku na srdce, nenašli jste se v některé z nich, nejsou vám povědomé??
Moje první od Harta a naprostá spokojenost. Nemohla jsem se odtrhnout a přečetla za sobotu. Cítila jsem až do konečků prstů ty pocity zoufalství, ponížení a strašně těžké snahy začít znovu.
S každým dílem je lepší a lepší. Detektivní příběh, který postupně odkrýváte s inspektorem Gamachem, na konci zamyšlení na životem, nad sebou samým, nad blízkými kolem nás... Krásná kombinace. Těším se na další.
Nečetla se mi snadno, snad také proto, že sci-fi není můj šálek kávy. Jsou ovšem spisovatelé, u kterých je povinnost přečíst vše z jejich tvorby.
Snaha zapomenout na minulost, najít vnitřní klid, odpuštění a nový začátek. Není to jednoduché....
Byla to dlouhá a chvílemi zoufalá četba. Nikdy ovšem knihu neodložím, a opět se potvrdilo, že máme soudit až poté.. Po přečtení dopisu pro Ero a Chase jsem teprve pochopila....
Přitiskni se ke mně, samota mi vadí.
Přitiskni se ke mně a chlad se ztratí.
Přitiskni se ke mně a všechno bude krásné.
Přitiskni se ke mně a přestanu se bát smrti.
Přitiskni se ke mně a všechno zradím.
Rodinu nedělá rodinou to, že se všichni pořád chovají správně, ale naopak to, že dáte druhou šanci lidem, kteří něco pokazí, a vy je přesto milujete...
Krásná kniha, nadčasová, plná moudrosti, bolesti a lidskosti.
Tak to byla pecka. Krauze jsem si zamilovala. Těším se na další.
Musím jednu hvězdičku ubrat, protože konec byl předvídatelný, oproti ostatním knihám autorky.