akinomV komentáře u knih
Asi i díky nízkému hodnocení jsem od knihy nic moc nečekala, ale nakonec se mi líbila. Děj rychle odsýpal a já byla docela zvědavá, jak vše dopadne. Člověk nesmí tolik přemýšlet, nakolik je to věrohodné. Já hledala knihu, která mě bude bavit a tahle to splnila.
Hodně zajímavá zápletka, četlo se to rychle a určitě doporučuji dál :-)
Musím přiznat, že předchozí díl byl mnohem zajímavější. Bylo tu málo prostoru pro hlavní hrdiny a celkově zápletka nic moc. Všechno proběhlo rychle, bez problémů, jen se tak proplulo příběhem a najednou byl konec. Přirovnala bych to vyprávění příběhu mezi kamarádkami u kávy. Ale jak už tu bylo zmíněno, obálky má tato série nádherné!
Nezklamala, řekla bych dokonce, že se mi tato kniha líbila nejvíc z té nové Herculovské série. Dost podezřelých, zamotané zápletky a klasické vyřešení na závěr...
Z počátku jsem se docela nudila, ale závěr byl výborný. Celkově to nebylo špatné, ale utvrzuji se, že mám raději klasické detektivky.
Příjemné a vtipné oddechové čtení. Od autorky jsem před lety četla Banánové rybičky a pamatuji si, jak jsem se v tramvaji musela smát. Tady jsem si tu dobu trošku připomněla.
Navzdory anotaci se v prvním příběhu autor zaobírá Přemyslem Otakarem I. než Adlétou, ale v druhém příběhu už je to lepší. Navíc se v něm autor vyvaroval komunikaci s čtenáři, která byla v prvním příběhu docela rušivá, protože v historickém příběhu nechcete slyšet o věcech ze současnosti.
Nedokážu posoudit historickou věrohodnost, ale jako historický román se to četlo dobře. Hodnotím průměrně, ale rozhodně si nemyslím, že by to bylo špatné čtení.
Druhé pokračování milých rozhovorů, které mohu jedině doporučit.
A musím pochválit zajímavý výběr hostů, ráda jsem se o nich více dozvěděla.
Už jenom to, že jsem knihu četla skoro dva týdny ukazuje, že jsem se nemohla pořádně začíst. Vlastně mě to začalo bavit až na konci knihy, takže víc jak 3* dát nemůžu. Bylo to pomalé, nezáživné, jen zvědavost, jak to dopadne mě donutila knihu dočíst.
Skvělé čtení. Reálné osoby, reálné události a k tomu zajímavě vystavěný příběh záhadné ženy, skutečné první agentky Pinkertonovy detektivní agentury. Jsem moc ráda, že autorka na konci vysvětlila, co bylo skutečné a co si musela sama domyslet. Protože Kate jako správná špionka po sobě zanechala velmi málo informací. Četlo se to jedním dechem.
Nemám toho od autora tolik načteno, ale řekla bych, že tohle bylo opravdu super čtení. Od samého začátku jsem se bavila a na konci mi bylo líto, že už příběh končí.
Tak autorka opět nezklamala a po jednotlivých tudorovských královnách jsem se pustila i do této "drobotiny". Teda to bylo tak skvělé čtení, že začínám věřit, že autorka ani špatně psát neumí :-D
Mnohem lepší než první díl. Možná je to tím, že už jsem znala postavy a prostředí a zápletka se pěkně zamotávala :-) Závěrečnou pointu jsem odhadla ještě před odhalením, ale i tak jsem si nebyla jistá, jestli mám pravdu, dokud to autorka sama neprozradila. Určitě je to pro mě překvapením, oba díly jsem koupila na slepo v Levných knihách a nakonec se z toho vyklubalo fajn čtení.
Moc příjemná romanťárna u které prostě od začátku víte, jak dopadne, ale stejně si to čtení užíváte a na konci máte radost, že to tedy fakt vyšlo :-D Neměla jsem žádná velká očekávání a byla jsem mile překvapená. Určitě v mé knihovně zůstane a ještě se k ní určitě jednou vrátím - alespoň bych chtěla, uvidím.
Moc pěkný příběh, hodně mě bavily ty slovní hříčky a hádanky. Asi nejsem úplně ta správná věková skupina, ale i tak jsem si knihu užila a těším se na pokračování. A hlavně jsem zvědavá, co na ni řekne moje dcerka :-)
Původně jsem měla trošku jinou představu o ději. Když jsem zjistila, co je hlavním tématem příběhu, byla jsem trošku zklamaná. Kdybych to totiž tušila, knihu bych nečetla. Nakonec se mi kniha ale líbila a i závěr mě nezklamal. Takže nakonec jsem ráda, že jsem o knize moc nevěděla a měla možnost si ji přečíst.
Kniha se mi líbila jak prostředím a dobou, tak i vykreslením příběhu. Co mi kazilo dojem knihy byla použitá vulgární slova - určitě se nemluvilo spisovně, ale nevím, zda se používala taková slova, která slýcháme v dnešní době... Ale na autora nezanevřu a určitě si ráda ještě něco přečtu.
Moc pěkné povídky, moc se mi líbily dovětky na konci jednotlivých příběhů. Moc hezký výběr, Agatha nezklamala :-)
Mně se kniha docela líbila, ale je pravda, že dávám přednost spíš klidné detektivní práci než brutalitě a strachu.
Nevím proč, předchozí "srdcovka" (Láska z deníku) se mi líbila víc. U této jsem se občas musela nutit a těšila jsem se na závěr, ale možná jen nebyla ta správná nálada...protože sama nevím, co přímo vytknout.