akinomV akinomV komentáře u knih

Jeden z nás lže Jeden z nás lže Karen M. McManus

Velké překvapení od knížky od které jsem nic moc nečekala. Sice nejsem cílová skupina, ale příběh mě opravdu bavil, líbilo se mi drobné pátrání i osobní linky jednotlivých podezřelých. Výborná oddechovka!

07.09.2020 4 z 5

Případ zaměněné tváře Případ zaměněné tváře Erle Stanley Gardner

A další Gardnerovka, kterou mohu doporučit. Perry Mason prostě nezklamal. Mám ráda detektivky ze soudního prostředí a takové to klidnější pátrání, takže jsem spokojená :-)

08.08.2020 5 z 5

Nora hledá vraha Nora hledá vraha Flynn Berry

Asi spíš průměr, dlouhé popisy, které mě nebavily, rychlý konec, celkově jsem se vlastně dost nudila.

08.08.2020 3 z 5

Smrt jako umění Smrt jako umění Laurence Anholt

Příběh není špatný, ale řekla bych, že je to zatím jen průměr na rozjezd. Takové seznamování se s detektivy, stylem psaní. Zápletka nebyla špatná a celkově se mi to četlo dobře. Mám ráda tento druh "klidnějších" detektivek, ale nějak tomu něco málo chybělo. Určitě se ale pustím do pokračování a uvidíme, jestli se to rozjede tím správným směrem.

01.08.2020 3 z 5

Zázračný medailon Zázračný medailon Zuzana Koubková

Po dvou prvních dílech se mi do rukou dostal tento šestý díl a já se trochu bála, jestli to nebude problém. Nebyl, do příběhu jsem se rychle vpravila a bratr Zdík byl zase takový, jako v prvních dílech. Určitě musím dočíst i ty zbývající díly, které mi chybí. Příběh jsem si užila, super nové postavy, jen nevím, co si myslet právě o zázračném medailonu, bylo to ke konci nějak moc uspěchané. Ale určitě knihu doporučuji, stojí za přečtení!

06.07.2020 3 z 5

Zamilujte si svůj domov Zamilujte si svůj domov Michaela Kramolišová

Příjemné čtení. Oceňuji reálné rady a zkušenosti ze života.

21.02.2020 4 z 5

Svobodomyslná Svobodomyslná Kateřina Lieskovská

Jelikož autorku znám od jejího dětství, je pro mě těžké knihu nějak veřejně hodnotit, protože budu vždy zaujatá. Ale myslím si, že kniha má potenciál mnohé dívky varovat před signály a ukázat, že se dá i z takové "pasti" dostat ven. A Katky příběh je pro mě velkým varováním, že se manipulátor umí hodně dobře přetvařovat. Jak už tu bylo psáno, kniha je poutavě psaná a spíš formou zápisků než uceleného příběhu. To však nesnižuje váhu poselství, které nám dává.

09.02.2020 4 z 5

Domov bez harampádí: Jde to i s dětmi Domov bez harampádí: Jde to i s dětmi Joshua Becker

Po přečtení knihy Méně je více jsem sáhla ještě po této a dobře jsem udělala. Sice jsem našla pár podobných věcí, ale není toho mnoho a zbytek knihy vám určitě něco dá. Líbí se mi praktické návody i když je tam vždy prostor pro vlastní invenci. Určitě se nechám inspirovat ve změně u nás doma :-)

03.02.2020 5 z 5

Hotel Poslední naděje Hotel Poslední naděje Nicki Thornton

Moc pěkný příběh pro děti. Jelikož mám ráda detektivky, tak jsem byla ze zápletky nadšená a i když nejsem ta správná věková skupina, mohu knihu určitě doporučit všem, kdo rádi pátrají a mají rádi prvky magie. Prostě Agatha Christie a Harry Potter dohromady :-D

14.01.2020 4 z 5

Angličan v Česku aneb Czech Me Out Angličan v Česku aneb Czech Me Out Alena Damijo

Tak tyto knížky prostě hltám a neskutečně se řehtám. Nevím, zda je to stejným věkem a rodinným zázemím, ale občas mi přijde, jako by autorka žila u nás doma. Manžela mám tedy čecha (ačkoliv jsme se poznali v Anglii...), ale jinak se ve všem tak trošku vidím. Takže jsem skočila i po této novince a opět jsem se nezklamala. Smích od začátku do konce a fakt jsem si to užila. Moc díky!

03.12.2019 5 z 5

Další divné hlášky z knihkupectví Další divné hlášky z knihkupectví Jen Campbell

První díl neznám, tahle knížka mě zaujala v knihovně a zhltla jsem ji na posezení :-) Občas až neskutečné, co jsou lidé schopní říct, určitě prima čtení na pobavení :-)

14.06.2019 4 z 5

Žena v okně Žena v okně A.J. Finn (p)

Nemohla jsem se moc začíst, až konec začal být zajímavý. Celkově to byl spíš průměr.

12.05.2019 3 z 5

Smrt Trojského koně Smrt Trojského koně Roman Cílek

Pokud to mám shrnout jako celek, tak opravdu průměr. Ale pár povídek mělo velký potenciál, kdyby byl prostor je rozvinout.

08.05.2019 3 z 5

Smrt v recepci Smrt v recepci Daniela Mičanová

Musím přiznat, že jsem pachatele neodhadla, i když jsem tak nějak kroužila kolem. Celý příběh měl rychlý spád, krátké kapitoly a žádná hluchá místa. Líbila se mi také osobní linka poručice Drábkové. Když jsem překonala bariéru moravského hantécu, už jsem se nemohla od knihy odtrhnout a musím uznat, že na českou detektivku byla tato opravdu dobrá.

02.04.2019 4 z 5

Fantom Benátek Fantom Benátek Thomas Brezina

Musela jsem si přečíst na doporučení dcerky, která si knihu oblíbila :-D
Prima dětská knížka. Trošku jednodušší, ale zábavná a dobrodružná.

26.12.2018 3 z 5

Záhada tří čtvrtin Záhada tří čtvrtin Sophie Hannah

Velmi zdařilé pokračování práce Agathy Christie. Předchozí dvě knihy od Sophie Hannah s Herculem Poirotem mě moc neoslovily, ale tato mě naopak velmi překvapila a moc dobře se četla. Příběh byl zajímavý, nechybělo shromáždění podezřelých na jednom místě a navíc jsem ani neodhadla viníka. Tentokrát jsem opravdu nadšená.

07.11.2018 5 z 5

Knihkupectví u osamělých srdcí Knihkupectví u osamělých srdcí Annie Darling

Příjemná oddechová romanťárna, jen kdyby tam nebylo tolik překlepů a chyb....

18.09.2018 3 z 5

Falešný polibek Falešný polibek Mary E. Pearson

I přesto, že nejsem úplně cílovka pro tento žánr, chtěla jsem si přečíst něco jiného. Ale možná právě proto je tato knížka pro mě jen lehkým průměrem. První polovina knihy se vleče a jen díky tomu, že se neví, kdo z dvou hlavních mužských postav je princ a kdo zabiják, jsem se snažila knihu neodložit. Druhá půlka knihy byla zajímavější a samotný závěr se konečně pořádně rozjel. Ale myslím, že si pokračování můžu nechat ujít. Na druhou stranu věřím, že kdyby mi bylo o víc jak 20 let méně, asi bych byla z knížky nadšená. Takže rozhodně nezatracuji a doporučuji mladším ročníkům :-D

23.10.2017 3 z 5

Všechny staré nože Všechny staré nože Olen Steinhauer

Tak nějak se ve mně pere zda knihu ohodnotit 3 nebo 4 hvězdičkami, takže jsem zatím neoznačila.
Na jednu stranu se mi to docela líbilo, zajímavý nápad, prostředí, střídání pohledu dvou hlavních postav, dovedla jsem si to představit jako divadelní hru. Na druhou stranu nevím, zda jsem neočekávala větší akci. I když, vlastně tam ta akčnost nebyla nutná. Opravdu, mám na knihu rozporuplné pocity, že ani nevím, jak knihu hodnotit. Rozhodně nelituji, že jsem si knihu přečetla, ale že bych z toho byla totálně odvázaná, to bohužel ne.

11.10.2017 3 z 5

Osm Osm Radka Třeštíková

Dobrá letní oddechovka, asi se mi to líbilo i víc než Bábovky.

16.07.2017 4 z 5