@knihomolka komentáře u knih
Tak trochu povrchní slátanina. Nemluvě o tom, že z některých rad by asi kosmetičky omdlely. Tento titul vřele nedoporučuju.
Knihu jsem objevila čirou náhodou a hned mě zaujala. Vzhledem k době vydání obsahuje řadu pokrokových a užitečných myšlenek a objevů. Vyvrací mýty a prachsprosté lži současného marketingu a vysvětluje přirozené biologické funkce naší kůže, pleti, ale i vlasů a nehtů. Nabízí praktické rady správné péče o pleť a ukazuje škodlivost okolních vlivů. Jediným paradoxem, který mi nedá spát, je smíření autorů s chemií v kosmetice. Ačkoli kniha uvádí všechna negativa, která známe dnes, autorům chemické látky jako parabeny nebo silikony nepřijdou nikterak škodlivé. To je však subjektivní spor, který knize nikterak neubírá na kvalitě.
Příšerná slátanina, která většinu času neměla hlavu, patu ani přínos. Jediné pěkné na celém díle jsou fotky a naděje. Jak z téhle knihy může být někdo šťastný, to nechápu. A to nemluvím o těch rádoby vtipných hláškách, který odkazujou jenom na mnohem zdařilejší a lepší díla. Ale po humoru ani památky. Ha ha ha...
Paradoxně jsem tuto knihu začala číst první, ale po třetí kapitole ji odložila. Na oplátku jsem sáhla po knize na stejné téma, která se jmenuje "Muž, který se vzdal peněz a přežil". Tuto jsem přečetla jedním dechem. Vtipné je, že tato kniha zmiňuje Suela. Hehe. Nicméně pak jsem se vrátila zpátky k Suelovi a jeho příběhu. Nebudu lhát. Něco jsem přeskákala nebo jsem se nijak nesnažila o porozumění. Zbytečné detaily o tom, že je Suelo gay, problémy s rodinou a další jsou sice zajímavé, ale ne v této knize. Z mého pohledu nijak nesouvisí s obsahem knihy. Je to celkem nuda pročítat si o románku dvou gayů v karavanu. Oproti tomu historky ze Suleova života bez peněz jsou pecka. A když čtete pozorně, najdete plno tipů, jak žít zadarmo i ve svém vlastním životě.
Ježkovy voči, to je brak! Nikdy bych nevěřila, že Netflix dokáže udělat z mizerný knížky super seriál. První strana chaotická. Ani se nestihnete vžít do děje nebo cokoli pochopit a už jste zapadli do bláta. Bez jediný reakce hrdinky. Prostě zapadla. Okej. Další stránky jsou jedna velká nuda. Postavy nejsou nijak zajímavý. Už v první kapitole víme, že s Mel chce spát celá vesnice, což je klišé jako blázen. A nuda. Vlastně to celý dost rychle upadá a je to nuda, nuda, nuda... Knížce hodně uškodilo, že není psaná v ich formě. Mělo by to úplně jinej účinek. A to už od začátku. Jediný pozitivum je vlastně Hope, která je ztvárněná dost dobře, věrohodně a vcelku sympaticky.
"Do háje!" vztekle jsem praštila do volantu a narazila si ruku. Zapadla jsem v tom největším zapadákově, kde lišky dávají dobrou noc. Zrovna, když na mě čeká paní McCreaová a můj nový život.
Jen nástřel toho, že jiná forma by hnedka zahýbala s celým dějem. No, škoda. Čekala jsem víc.
Autorka je odporná zlodějka, která se neštítí přepsat celou dvoustranu textu od jiného autora. Ani se neobtěžuje uvést zdroj nebo citaci. Takovýhle člověk není spisovatel, ale štěnice.
Místo knihy jsem si rovnou mohla otevřít seznam zprávy. Autor o reálném světě nemá ani páru, a od prvních stránek papouškuje všeobecně známé dezinformace. Nedá se to číst.
Kniha byla čtivá, ale obsahovala plno nesmyslů a logických chyb, což značně narušovalo celý děj. Škoda. Kdyby si korektoři dali záležet, mohlo to být za plnej počet hvězd.
Nuda, nuda, nuda. Kniha špatně naformátovaná, takhle se e-booky nedělají – ano, z legálního zdroje. Obsah užitečný, ale tak divně zpracovaný, že si člověk nic moc nezapamatuje.
Kniha je plná hrubek a překlepů, nikdo ji nezkontroloval. Ještě, že na Alze stála jen 50 korun. Děs.