Alchymik komentáře u knih
Velmi zajímavá kniha nejen o psaní, ale také o životě autora. Líbila se mi.
Začátek je pomalejší a hodně mi to atmosférou připomínalo Silo. Později se to rozjede a pak už je to paráda.
Srdcovka. Ještě jsem nečetl lepší "dospělácký" komiks. Mám pocit, že ho jen tak něco netrumfne. Spousta věcí k zamyšlení. Doporučuji.
Mám celou sérii a potěšilo mě, že po letech vyšla ještě jedna kniha. Jako vzpomínka na staré časy to nebylo špatné, ale celkově kniha nepřináší už nic nového. Téma se až moc opakuje, tajemno a hrozivá atmosféra z původních dílů jsou fuč. Kniha není špatná, ale spíš už jen jako doplnění série pro ty, kteří ji četli. Pro mě už trochu zbytečné.
Kniha mě bavila, ale její český překlad je tak žalostný, že jsem jednou dokonce vyprskl smíchy a jindy jen kroutil hlavou. Něco takového jsem u jiné knihy zatím nezažil.
Knížku jsem četl již před lety, ale i přesto si z ní dodnes pamatuji některé vtípky. Moc se mi líbila. Nakonec jsem jí pro radost věnoval kamarádce.
Kniha se čte v podstatě sama. Po celou dobu jsem měl pocit, že se dobrodružné cesty účastním spolu s vypravěčem. Rozšířil jsem si obzory a dalo mi to mnohem víc než nějaký dokumentární film v televizi. Čtenář se navíc dozví, jak se žije v údolí za řekou a možná stejně jako já zalituje, že tato jedinečná kultura v podobě v jaké se s ní seznámila dvojice dobrodruhů v knize, již dlouho existovat nebude.
Doporučuji.
Tuto knihu jsem kdysi dostal na Vánoce. Je do posledního puntíku absolutně totožná s filmem. Navíc v ní část děje v druhé polovině chyběla - zřejmě chyba při tisku. každopádně doporučím spíše film. Ten navíc přidá audiovizuální zážitek.