Alchymik Alchymik komentáře u knih

O psaní: Memoáry o řemesle O psaní: Memoáry o řemesle Stephen King

Velmi zajímavá kniha nejen o psaní, ale také o životě autora. Líbila se mi.

Jantarové oči Jantarové oči Vilma Kadlečková

Tahle série je bomba! Doporučuji!

Artemis Artemis Andy Weir

Začátek je pomalejší a hodně mi to atmosférou připomínalo Silo. Později se to rozjede a pak už je to paráda.

28.06.2018 4 z 5

Krajina půlnočních stínů Krajina půlnočních stínů Joseph Michael Straczynski

Srdcovka. Ještě jsem nečetl lepší "dospělácký" komiks. Mám pocit, že ho jen tak něco netrumfne. Spousta věcí k zamyšlení. Doporučuji.

Jednou za Modrý měsíc Jednou za Modrý měsíc Simon R. Green

Mám celou sérii a potěšilo mě, že po letech vyšla ještě jedna kniha. Jako vzpomínka na staré časy to nebylo špatné, ale celkově kniha nepřináší už nic nového. Téma se až moc opakuje, tajemno a hrozivá atmosféra z původních dílů jsou fuč. Kniha není špatná, ale spíš už jen jako doplnění série pro ty, kteří ji četli. Pro mě už trochu zbytečné.

28.06.2018 3 z 5

Duchové ze záhrobí Duchové ze záhrobí Simon R. Green

Kniha mě bavila, ale její český překlad je tak žalostný, že jsem jednou dokonce vyprskl smíchy a jindy jen kroutil hlavou. Něco takového jsem u jiné knihy zatím nezažil.

08.06.2017 2 z 5

Úžasný Mauric a jeho vzdělaní hlodavci Úžasný Mauric a jeho vzdělaní hlodavci Terry Pratchett

Knížku jsem četl již před lety, ale i přesto si z ní dodnes pamatuji některé vtípky. Moc se mi líbila. Nakonec jsem jí pro radost věnoval kamarádce.

20.05.2014 5 z 5

Po zamrzlé řece do nitra Himaláje Po zamrzlé řece do nitra Himaláje Martin Mykiska

Kniha se čte v podstatě sama. Po celou dobu jsem měl pocit, že se dobrodružné cesty účastním spolu s vypravěčem. Rozšířil jsem si obzory a dalo mi to mnohem víc než nějaký dokumentární film v televizi. Čtenář se navíc dozví, jak se žije v údolí za řekou a možná stejně jako já zalituje, že tato jedinečná kultura v podobě v jaké se s ní seznámila dvojice dobrodruhů v knize, již dlouho existovat nebude.
Doporučuji.

20.05.2014 5 z 5

Godzilla - fakta fikce film Godzilla - fakta fikce film Stephen Molstad

Tuto knihu jsem kdysi dostal na Vánoce. Je do posledního puntíku absolutně totožná s filmem. Navíc v ní část děje v druhé polovině chyběla - zřejmě chyba při tisku. každopádně doporučím spíše film. Ten navíc přidá audiovizuální zážitek.

20.05.2014 3 z 5