AlesXXX komentáře u knih
Kniha, která vás vtáhne do děje. Navíc nečekaně trefná co se týká mezinárodních vztahů. Často mám pocit, že čtu reportáž (v dobrém slova smyslu).
Román je poměrně rozsáhlý, ale čte se sám.
Doplněno 12.8.: Teroristický útok letadlem, ebola, islamská republika... Jak tohle mohl autor v roce 1997 předvídat. :-)))
Skvělá kniha, která se jen těžko odkládá - od první do poslední stránky nabitá zajímavými informacemi: budování předválečné zpravodajské sítě; činnost před mnichovem, v sudetech, za války v exilu...
Spoustu detailů a zajímavostí ze života skutečných špiónů. Ale také informace ze zákulisí vysoké politiky jak naší tak i okolních zemí.
"Neuvěřitelný životní příběh" Lépe se "děj" knihy asi popsat nedá. Na co Arnold sáhl to mu vycházelo. Stal se legendou ve sportu, legendou ve filmu a zastával jeden z nejvyšších a nejprestižnějších úřadů v USA. Nedokážu si vybavit, komu se něco takového podařilo.
Je to jedna z nejlépe napsaných biografií, co jsem kdy četl. A velice zajímavý životní příběh. Je opravdu až neuvěřitelné s jakou "lehkostí a samozřejmostí" se z chudého rakouského kluka stala světová legenda.
Knihu mohu doporučit i lidem, kteří Arnolda nijak zvlášť neprožívají. Já sám jsem neviděl jediný film s ním. Nemám rád krváky. :-) Dnešní kulturistika mne taky nezajímá, protože ti chlápci jsou zrůdy. Přesto knihu nemůžu odložit - je zajímavá, čtivá a inspirativní.
P.S. Arnold není samozřejmě dokonalý. Platí to co je napsáno už v Bibli: "Kdo z vás nehřešil, hoďte kamenem".
Dokonalé. Nejlepší historický román. Má vše: čtivý, založený na skutečných událostech a z fascinujícího období dějin - Řím, Jeruzalém apod. Jak je napsané níže. Po dočtení 3. dílu smutek. :-)))
"Jeden z nejlepších politických memoárů posledních několika desetiletí"
Reklamní slogan tentokrát nelže. Kniha je čtivá, zajímavá a příběh M. Albright fascinující. Mám rád prostředí nejvyšší americké politiky a mám rád příběhy lidí, kteří něco dokázali.
Kniha rozhodně stojí za přečtení i utracené peníze. :-))) Jediné co ji trochu kazí je překlad. Ale není to nijak dramatické. Knihu přečtete "jedním dechem", takže chyb si moc všímat nebudete.
Jedna z těch knih, které vás vtáhnou do svého světa. Miluju přesně takové. Kdo má rád historii a románové ságy musí ji přečíst. A to včetně pokračování. Jedna z těch knih, u kterých máte po dočtení pocit, že jste ztratili někoho blízkého. Doporučuji!!!
Nevím... už to nějak není ono. Úplně se vytratilo napětí, akce... Gabriel Allon všechno zvládá 'levou zadní'. Příběh má potenciál, ale když vás nezajímá jak dopadne...
Na knihu jsem se moc těšil. Přijde mi ale, že autor dost promarnil potenciál, který tahle kniha měla.
Rozhodně nehodnotím knihu špatně, ale měla na 5+ hvězd. Dávám 4, ale spíš za to, že děj se odehrává v mé oblíbené době a ještě oblíbenějším prostředí tajných služeb. :-) .
Poměrně zklamání. Seriál skvělý. Kniha bohužel promarnila svůj obrovský potenciál. Takovéto příběhy mám rád, ale je to napsané tak hrozně, že se prostě nedá číst.
Na knihu jsem se těšil už docela dlouho. A rozhodně nejsem zklamaný. Po vizuální stránce nádherná kniha. Po obsahové, neskutečně úderná. Prostě: JEDNODUCHÁ & NEKOMPROMISNÍ.
Já osobně oceňuji především velmi jasné tréninkové plány - návody kdy, kolik a s jakou vahou cvičit. A přechody na vyšší váhy kettlebellu.
Pro ty kdo cvičí s kettlebelly NUTNOST. I když má kniha "jen" 94 stran a spoustu fotek, rozhodně stojí za každou vynaloženou korunu. Tyhle praktické a jasné informace prostě jinde nenajdete.
Kniha začala dobře. Zajímavá, napínavá, inspirující. Ale to vše se postupně ztratilo. Vznikl toho guláš momentálně "frčících" názorů na výživu, pohyb... které autor předkládá jako jediné správné a nejlepší. Přitom často jde o pouhé spekulace a zkreslování.
Škoda, kniha měla potenciál. Nakonec jsem rád, že jsem si ji nekoupil.
Velmi slabé. Knihám jako Básník nebo Rudý kapitán nesahá ani po kotníky. Jediné co trošku zvedlo úroveň byl závěr.
Osobně mám radši prostředí Blízkého východu, ale jinak musím říct, že se jedná o perfektní ryanovku. A hlavně skoro máte pocit, že čtete aktuální reportáže a ne román. Demonstrace na Majdanu, zabrání Krymu, "speciální ruská privatizace", propojení Kremlu, obchodu a mafie...
Ani se nechce věřit, že kniha vyšla před tím, než se tyto události staly realitou.
A nějaké předsudky, že to nepsal Clancy jsou úplně zbytečné. Novější díly jsou sice psány trochu jinak, ale zase nabízí zajímavější a hlavně aktuální témata. Přeci jen KGB a studená válka už je dnes trochu mimo.
Ano není to úplně ten Clancy na kterého jsme si zvykli. Ale pozor, není to vůbec špatné.
Dlouho jsem odmítal číst další díly Jacka Ryana, které nejsou od Clancyho. Ale teď jsem příjemně překvapený. Dokonce bych řekl, že kdybychom neměli předsudek a nevěděli, že tuto knihu už Clancy nepsal, řekli bychom, že patří k těm nejlepším.
Ano , také bych uvítal větší zaměření na klasické postavy jako Mary Pat, Ed,,, jak je v předchozím komentáři. Nicméně bych knihu určitě nehodnotil jako horší než ty clancyovské.
Jack Ryan je něco mezi Einsteinem, Supermanem, Jamesem Bondem a Mirkem Dušínem. :-) Ale celá série (napsaná pouze Clancym) se čte naprosto skvěle.
Téměř úplně jiné než film. Mnohem lepší, uvěřitelnější a napínavější. Fantastický thriller.
Čtivá, jako téměř vše ze série Jack Ryan. Trošku jsem nevěřil tomu, že by si KGB tak snadno nechala vyfouknout jak svého ředitele tak americké špiony. Ale je to román. Staří dobří špioni, KGB...
Kniha je jiná než film, ale řekl bych, že hodně zajímavá. Spousta historie a i podrobností ze života královské rodiny. Pro lidi s řečovou vadou povzbuzující, protože je vidět, že vévoda a později král, prožívá to stejné co oni. A také, že se s tím dá něco dělat.
Zajímavá a čtivá kniha. Je skoro až neuvěřitelné, že ji autor psal v 96 letech.
Akorát závěr vyplynul trochu do ztracena. Ten byl hodně slabý.
Škoda, že od H. Wouka není v češtině více knih. Přitom jeho série Vichry války a Válka vzpomínky je fantastická.