AlesXXX

Kniha úplně nenaplnila potenciál, který měla. Ale pro ty, kdo mají rádi historii, Itálii a dobrodružství určitě stojí za přečtení.

Přečetl jsem všechny knihy S. Berryho. I když mají své mouchy a jsou v zásadě hodně podobné, jednou za rok trocha dobrodružství, historie a luštění tajemství světového významu neuškodí. :-))) Vlastně se na ně těším. Původně jsem byl trochu skeptický, protože období tudorovské Anglie mi nepřišlo až tak zajímávé. Ale nakonec jsem byl příjemně překvapen. Vyklubala se z toho jedna z nejlepších knih celé série. A překvapivě dobře napsaná.
Kdyby tuto knihu napsal D. Brown... Určitě by udělal líp, než Ztraceným symbolem nebo Infernem.

Historie, politika a Řím. Navíc se skvěle čte. Takřka ideální kombinace. :-)))

Tohle už nemá s Jackem Ryanem nic společné. Třeba Skrytá moc se mi líbila, ale tohle...

Zklamání. Nuda. Přečetl jsem všechny "francisovky", ale tahle je zřejmě poslední.

Trochu pomalejší rozjezd. Ale pak vás to nutí číst pořád dál.
Zajímavá myšlenka. A děsivě realistické (samozřejmě až na toho Hitlera). Bohužel realita je taková, že lidé nejsou o nic lepší než ti, kteří umožnili kdysi nástup Hitlera k moci. A potvrzuje se to i nyní v souvislosti s uprchlickou krizí. Když slyším jak se na toto téma lidé baví tak mi z toho není moc dobře. Protože stačí jen zaměnit Židy a uprchlíky a je to úplně stejné jako kdysi. Tak jen doufám, že to nebude stejně i pokračovat.

Konečně v češtině! Kniha je nádherně zpracovaná na kvalitním papíře. A i přesto, že má jen necelých 180 stran je napěchovaná informacemi. Člověk tak odpustí i tu vyšší cenu. :-)

Předsudky, že to nepsal Clancy jsou úplně zbytečné. Novější díly jsou sice psány trochu jinak, ale zase nabízí zajímavější a hlavně aktuální témata. Přeci jen KGB a studená válka už je dnes trochu mimo.

Na tuto knihu jsem netrpělivě čekal, protože celá série Homeland se mi dost líbí. Navíc autor i kniha mají poměrně dobré recenze (např. Amazon).
Pro fanoušky Homelandu asi nutnost. Knížka není špatně napsaná, je zajímavá a přesně ve stylu seriálu. Možná bych napsal nadšenější hodnocení, kdyby...
Kdybych "Ve jménu vlasti" nečetl těsně po knize Já, poutník. A ta - ač autorův debut - je napsaná opravdu fantasticky. Té úrovně "Ve jménu vlasti" prostě nedosahuje..

Trochu slabší začátek, ale pak se to rozjede. Kdepak, na Super... Jacka Ryana nikdo nemá.

Nádherná kniha, jak zpracováním tak obsahem. Sice dražší, ale nelituji ani jediné koruny. Pro věrné foglarovce povinné. :-)

Celkem dobře napsaná biografie. Člověk se seznámí jak se samotným Gorbačovem tak i historií Ruska. A dozví se něco o nechvalně známých lidech jako byli členové politbyra, kteří řídili Sovětský svaz; předseda KGB...
Zajímavé je i poznat jak žili lidé v době, kdy ruskou zemi masakrovali Němci za II. světové války.
Doporučuji i zájemcům o historii Ruska.
Jen jedno mi není - ani po přečtení knihy - jasné: Jak to mohlo fungovat tak dlouho?

Opět perfektní oddychovka. Přitom - zvláště mezinárodní vztahy a situace - působí téměř reálně.

3. díl má vyjít v češtině v květnu 2015. Jinak vychází už 16.9. Závidím!!!

Psal tuto knihu opravdu Noah Gordon? Nevěřím tomu, že by autor Ranhojiče napsal takový paskvil. Tragédie po všech stránkách.