Alex.rrr

Kniha nebyla špatná, ale asi nejsem moc čtenář povídek. Některé příběhy se mi moc líbily, jiné méně. Nicméně je kniha povedená a je to hezký nápad. Skvělá obálka je plus :)

Povídky mě celkem překvapily, bavily mě, nebylo to špatné. Trochu jiné Bajky Barda B. Poučné a hezky napsané.

Trochu jsem zápasila, jestli dát 3 nebo 4 hvězdy. Kniha se skvěle čte, je to slaďárna, tak nic než romantiku a "žili šťastně až do smrti" čekat nemůžeme, ale trochu mi přišel zbytečný ten konec. Byla jsem zvědavá, jak se to bude vyvíjet s králem a takhle to bylo utnuto.. to samé Celesta. Trochu smutné, ale jinak krásné čtení.

Je to krásná pohádka, ale věřím, že by se všechny díly daly bez omáčky a zbytečných scén - chci tě - nechci tě- chci tě-možná tě nechci, daly smrsknout na celkem pnosnou bichličku. Ani nepotřebuji k ději, že se odehrává v daleké budoucnosti, to je pro příběh ne až tak důležité. Ale i přesto jsem zhltla díl za necelé dva dny a jsem zvědavá konečně na happyending.

Pokud bych měla hodnotit celou sérii, tak rozhodně jde o dobré čtení, ale moje nadšení upadalo s dalšími díly. Poslední díl má velké plus, že vše ukončí a vyřeší. Nicméně je tam hodně pasáží, které jsou až neuvěřitelné, některé zbytečné a některé moc zdlouhavé. Nicméně doporučuji přečíst. Lisbeth se mi dostala i tak pod kůži.

Když si na tento druh humoru zvyknete, tak knížka pobaví. Zatím byly všechny pěkné, kromě prvního dílu.

Kniha se mi líbila, ale autor z příběhu mohl dostat víc. Krásně záhadný příběh, kdy jsem se těšila na rozluštěný byl pro mě hodně useknutý a moc rychle zakončený. Ke konci jsou všichni proti všem a zasloužilo by si bližší vysvtlení. Jinak pohodové čtení jako vždy.

Ze začátku mě kniha nijak nenadchla a spíš mě děsily návody pro děti, ale postupem stránek nabere na zajímavosti a celkem přinese i dost nových informací o světě HP. Pro Pettermaniaka určitě potřebné :)

Správná starší detektivka s hlavním klaďasem sympaťákem, ale ten závěr. Super, že vše vzal do svých rukou, ale na mě moc happy ending. Jinak čtení pěkné.

Tuhle knihu ne. Dočtena se sebezapřením a konec je jak z červené knihovny. Hodně nerealistické. Popsaná situace a politické zvraty mě bavily, ale děj přeskakoval z několika postav mezi sebou a celý akt vyšetřování vraždy prezidentovi manželky přechází do pozadí a řeší se, že stále někdo utíká od ničeho k ničemu. Kniha je bez větší možnosti danou situaci pročíst a víc se vcítit, autor mohl malinko víc rozvést některé pasáže místo nesmyslného popisování na 40 stran přepadení, které je pro děj absolutně o ničem. Olsena mám hodně ráda, ale tento žánr mu nesedl...

Kniha mi z 2/3 připadala jako přepsaný první díl. zase pár, který se prvně nemůže vystát a zahoří neutuchající láskou. Nicméně závěr je natolik překvapující, že tento detail ráda odpustím a už se teď těším na poslední díl, kde se dozvíme rozuzlení. Autoři mají neskutečný smysl pro napínavé zakončení.

Jako vše s HP se mi příběhy líbily, krásně doplňují celou sérii. Jediná škoda je, že je jich tak málo :)

Nevím jestli je série tak nudná nebo nezajímavá. Nápad s Narinií se mi strašně líbí, ale podle mě by šlo z příběhu dostat víc. Celé bych to volila pro děti, ale na konci kdy se děti mlátí bičíkem... no nevím. Asi spolu s dílem Kůň a jeho chlapec se mi líbil nejvíc. Má trochu příběh a není tak dětinský. Pěkné zakončení, ale už se těším až budu mít sérii za sebou..

Bála jsem se, že další pokračování budou slabší a slabší, ale tento díl se mi moc líbil. Na orientaci je zde sice mnoho postav a konec je takový moc překombinovaný, ale celkově se mi to i tak líbilo. Hlavně mi přišlo, že na každé stránce se něco dělo, tím si mě kniha získala. Za mě plný počet.

Nevím, ale takto si prostě Fantasy nepředstavuju... Všechno mi v knize přijde takové nedotažené. Nápad s Narnií se mi moc líbí, ale proč se vraceli do Narnie všichni, když opravdu bojoval akorát Petr? Pokud se dá říct bojoval tím jedním soubojem… Trochu bych si poslechla i o historii za těch x staletí co tam děti nebyli, ale o tom není taky ani zmínka. Co se vlastně stalo s jejich hradem a proč ho další vládci opustili ? Na druhou stranu zbytečně se pitvají detaily – medvěd si cucá packu, myš řeší svůj ocas… Nehledě na to, že o Zuzaně a Edmundovi skoro není ani psáno. Nevím, tenhle žánr mám moc ráda, ale pořád bych celou sérii vzala a přesunula do kategorie pro děti do deseti let…

Když si zvyknete na styl psaní těchto příběhů, tak se těšíte, jak budou pokračovat. 3 hvězdy dávám pro používání přisprostlých výrazů, které si myslím, že do dětských knih nepatří. Že šlápl do hovna a jde o průser by šlo napsat určitě i jinak a ne to opakovat xkrát v pasážích. Vím, že děti znají i horší výrazy, ale takhle mi to ztrácí na úrovni. Nicméně jsou příběh od příběhu lepší a lepší.

Asi zatím nejlepší z dílů. nepřišel mi tak dětinský a ráda jsem si odpočinula od přímého vyprávění o Narnijských a 4ce Petra, Zuzany, Lucie a Edmunda, kteří se zde vyskytují jen ojediněle. Tři hvězdy jen proto, že polovina textu by se dala vyškrtnout a nemělo by to žádný dopad na obsah.

Rozhodně je příjemná změna, že Oldřich ustupuje do pozadí děje a případ řeší spíše jeho dva pomocníci. Děj je napínavý a čtivý. Celkově není ale překvapující než jiné díly ze série. Taková oddechovka.

Uf, tak tohle bylo na mě moc. Chápu, že je to pro děti a mládež, což jsou i např. Čáry života a nepřišlo mi, že by se tam s dětma mluvilo jako s blbci…samé jééé, áách, no néé... Děj je chvílemi tak absurdně a přihlouple popsaný, že jsem chtěla knihu ideálně zahodit. Poté se bojíme, že umře maminka hlavního hrdiny. Na jednu stranu pohádka, na druhou nervák. Nevím, mě tento díl vůbec neoslovil a jsem ráda, že to bylo celkem krátké. Na další díly se těším, věřím (alespoň podle filmového zpracování), že zde se bude na co těšit. Ale abych nebyla jen negativní, bylo hezké přijít na to, jak vznikla kouzelná skříň a jak vše začalo, i když by se to dalo popsat rychleji a mnohem lépe.

Tento díl je rozhodně lepší než první. Trochu mi to připomínalo Výlety pana Broučka a scéna s Eiffelem trochu Cimrmana :). Děj je překvapivě poutavý a velice dobře se čte. Autor ubral i na ilustracích, což hodnotím velice kladně.