Alexa2 | Komentáře u knih | Databáze knih

Alexa2 Alexa2 komentáře u knih

Případ podemletého bazénu, Případ uneseného anděla Případ podemletého bazénu, Případ uneseného anděla Howard Fast

Tato kniha je vynikající detektivní četba. Spisovatele H. Fast jsem právě objevila. H. Fast je vyikající vypravěč, spisovatel. Určitě si od něho vyhledám další knihy.

18.01.2025 5 z 5

Pěti kontinenty vážně i nevážně Pěti kontinenty vážně i nevážně Zdeněk Novák

Kniha Pěti kontinenty vážně i nevážně od spisovatele Zdeňka Nováka je psaná mistrným vypravěčem a cestovatelem. Je to můj nový objev jak knihy tak spisovatele.

14.04.2023 5 z 5

Francouzský sen. Nový domov a láska v Burgundsku Francouzský sen. Nový domov a láska v Burgundsku Jeffrey Greene

Jeffrey Greene je výborný vypravěč, hezké a zajímavé čtení. Je o lidech a přírodě, podle skutečnosti. Vesnice Rogny v Burgundsku ve Francii je hlavním dějištěm.

01.08.2021 5 z 5

Každý umírá sám Každý umírá sám Hans Fallada (p)

Tuto knihu jsem náhodou objevila v knihovně. A měla jsem štěstí, protože ne vždy se mi daří dobře začíst do jakékoliv knihy. Hans Fallada je vynikající vypravěč. Děj románu se odehrává za války v Německu, v Berlíně. Spisovatel knihu napsal v roce 1946 a ve své knize nám odhaluje myšlenkové ovzduší v těch letech války v Německu. Strach jeden z druhého, kdy převahu měl vždy ten zlý člověk, v podstatě zločinec. Postavy v románu jsou nadčasové. Jedince z děje románu můžeme potkávat i dnes. Kladné ale hlavně záporné. Kdy je člověk v situaci kdy je zcela závislý na institucích a lidech, kteří mají určitou moc. Tenkrát měli tito strašnou moc, zabít člověka. A o strachu o život a svobodu je tato kniha. Ale někteří lidé strach dokáží přemoci a proti zlu podle svých možností bojují. Myslím, že Hans Fallada v knize popsal hodně ze skutečnosti, není to jen fantazie spisovatelova. Hlavní postavy, manželský pár Hamplovi, jsou reální lidé a v knize jsou jejich fotografie.
Knihu doporučuji, je vynikající!

18.12.2019

Ve čtrnácti sám v Osvětimi Ve čtrnácti sám v Osvětimi Tomáš Radil

Podle mého názoru by bylo velmi užitečné podlé této knihy natočit film. Celá kniha je krásně napsaná a čtenář si dokáže dost dobře představit tehdejší okolnosti a životy lidí. Film má tu výhodu, že se na ni podívá většinou více lidí než, kteří knihu objeví a přečtou si ji.
To, že děti v koncentráku kradly boty po mrtvých dětech a dělily se o drobky starého chleba se svými kamarády a byly vybírání do plynu, s jejich vědomím, je strašné. To se nikdy nesmí zapomenout! Kniha je i památkou na rodinu Tomáše Radila a děti, druhy malého Tomáše, všechny, kteří se vítězství a osvobození nedožily. Obdivuji spisovatele a vědce Tomáše Radila.

19.01.2016 5 z 5

Jack na odstřel Jack na odstřel Ian Rankin

Knihy Iana Rankina jsou pro mne vynikající. Nejde jen o detektivku ale i poznávání Skotska, společenských skupin lidí. Postavy jsou dobře vykreslené a dialogy jsou zajímavé a taky často vtipné. V knihách Iana Rankina je napětí, taky pohledy do míst ve Skotsku, humor ale i běžná realita současných lidí. Která není příliš jiná než naše současnost, zde v Česku.

14.01.2016 5 z 5

Paměti bretonského venkovana Paměti bretonského venkovana Jean-Marie Déguignet

V knize Paměti bretonského venkovana Jean-Marie Deguignet vypráví o svém životě. Byl to velmi inteligentní muž, pocházející z chudé venkovské rodiny. Z touhy po vzdělání a poznat svět narukoval do armády, kde pak trávil také z existenčních důvodů čtrnáct let.
Z jeho vyprávění se dozvíme o tehdejších válkách z pohledu a zkušenosti obyčejného člověka. Kniha je kritikou tehdejších mocných, včetně církevních hodnostářů.
Jean-Marie Deguignet byl úžasný člověk.

14.07.2014 5 z 5

Život nejsou jen vraždy Život nejsou jen vraždy P. D. James (p)

Knihu napsala P.D. Jamesová. Je to její deník, psaný v průběhu jednoho roku. Kniha se velmi příjemně čte. Dozvíme se životní příběh spisovatelky, od dětství po současnost. Přečetla jsem všechny knihy P.D. Jamesové a mám ji moc ráda.

14.07.2014 5 z 5

Alexandrijská knihovna Alexandrijská knihovna Steve Berry

Kniha se dobře čte, má napětí a taky se něco dozvíme z pozadí světa tzv. špionáže, intrik a zabijáků. Dozvíme se zajímavé záležitosti ze starých dějin a prostřednictvím napínavého děje se dovíme o zajímavých, reálných místech, v různých částech světa.

11.08.2012 5 z 5

Anatomie duchů Anatomie duchů Andrew Taylor

Vynikající kniha, má dobovou atmosféru, dobře vykreslené postavy a prostředí, napínavý děj. Při čtení knihy se zcela přesuneme do roku 1786, do univerzitní koleje, do uliček v tehdejší Cambridgi i do okolní přírody na venkově.

30.07.2012 5 z 5