Allebith Allebith komentáře u knih

Nevěra Nevěra Paulo Coelho

Nestalo se mi to poprvé, ale u Coelha mi to přijde jako vzácný případ. Zkrátka a dobře - zas tak moc se mi nezamlouvalo.
Ještě první část se dala trochu pochopit - hledání, únik z rutiny.. Ale jak už tady psalo mnoho lidí, nedokázala jsem se do knihy vcítit, vpravit, ani jinak vpasovat a ano, něco mi tam chybělo. Ta jeho jinde všudypřítomná poučnost, životní moudrost.. Jen to jen příběh o ženě, co si nevážila, co měla, ale těžko říct, jestli se vážně poučila.

02.03.2015 3 z 5

Město Hadů Město Hadů Darren Shan (p)

Darren asi není můj šálek kávy.. Jako poslední z trilogie jsem ji přečetla a špatné to nebylo, ale nějak mi celý ten svět, který je jakoby reálný a pořád se brání magii, která je přítomna a přitom nevyzdvihována, nesedí..

21.06.2014 3 z 5

Hry, kouzla a hlavolamy se zápalkami Hry, kouzla a hlavolamy se zápalkami Marie Formáčková

Moc pěkná knížka se spoustou hezkých, poměrně jednoduchých triků a nápadů, vhodná např. na dovolenou, když se člověk chce zabavit sám, nebo okouzlit kolektiv. =]

18.06.2014 5 z 5

Vetřelci vs. predátor omnibus. Kniha druhá Vetřelci vs. predátor omnibus. Kniha druhá Chris Claremont

Oproti prvnímu dílu omnibus série mě kniha velmi zklamala. V ději jsem se místy moc neorientovala, přišel mi trochu přitažený za vlasy, příliš komlikovaný a nepříliš stravitelný..

18.06.2014 2 z 5

Na horizontu pekla Na horizontu pekla Darren Shan (p)

Některé pasáže malinko předvídatelné, jinak poměrně zajímavý, dosti detektivní počin.

14.06.2014 3 z 5

Procesí mrtvých Procesí mrtvých Darren Shan (p)

Nevím, nemůžu si pomoct, ale tahle četba je nejspíš jen pro otrlé povahy. Nejsem zvyklá na tu krutost.. Uvidíme, jak to bude pokračovat.

09.06.2014 2 z 5

Svět je malý Svět je malý David Lodge

Nuuudaaaa.

Ikdyž jsem se snažila, kniha mi připadla zdlouhavá, množství postav sice naoko zajímavých na chvíli přitáhlo pozornost, ale vše mi přišlo trochu předvídatelné, ne-li na jedno brdo. V půlce jsem se rozhodla přestat.

25.05.2014 1 z 5

Idun Idun Johanne Hildebrandt

Pořád netuším, jak se ke knize stavět. Na jednu stranu nudný, vulgární brak, na druhou občas chytlavý válečně-společenský historicky laděný román..

22.05.2014 3 z 5

Vlčí ostrov Vlčí ostrov Darren Shan (p)

Jedna z těch akčnějších ze série. Potěšila mě a nabudila na předposlední díl, který jsem pak doslova proletěla..

15.05.2014 3 z 5

Bec Bec Darren Shan (p)

V celku pěkné čtení. Neoslovila mě sice tolik jako předešlé kusy, ale dá se.. =)

30.01.2014 3 z 5

Massagre Massagre Darren Shan (p)

Velmi pěkné počteníčko z díly D. Shana.. Natáčení se skutečnými démony? Proč ne?!

25.11.2013 4 z 5

Závěrečný účet Závěrečný účet Petr Heteša

Nemůžu si pomoct, ale přílišné popisy okolí se sice jakoby snaží vyburcovat fantasii, ale nakonec to skončí přeplácaným popisem... Na druhou stranu nějaký děj to přeci jen má..

18.10.2013 3 z 5

Spousta času na smrt Spousta času na smrt Petr Heteša

K sérii Cybrain jsem se dostala od třetího dílu.. Pořídila jsem si tedy i první dva, abych věděla, jak to všechno začalo, ale co mě překvapilo.. Třetí jsem si užila daleko víc! Děj má sice jakoby spád, ale na mě je to trochu příliš "umělé". Nevím, jak jinak to popsat. U trojky jsem se skvěle bavila... A vážně nevím v čem vlastně spočívá háček.

24.08.2013 2 z 5

Inkoustové srdce Inkoustové srdce Cornelia Funke

Opravdu nádherná četba a stejně povedený film. Přiznám se, že jsem neprve slyšela název filmu, pak dohledala knihu, a nakonec se na film podívala pro srovnání.. A líbilo se mi obojí..

Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Nikdy nezapomenu na první řádky a doktorovo rozdělování lidí podle fantazie... ♥ Srdcovka =}

13.07.2013 5 z 5

HTML5 - audio a video, kompletní průvodce HTML5 - audio a video, kompletní průvodce Silvia Pfeiffer

Sympatická kolekce rad, tipů a ukázek audiovizuální tvorby na webu. Najdete zde základy HTML, CSS i API aplikací potřebných k práci s videi, jejich ovládacími prvky, filtry atp.

Kaštánek Kaštánek Vlasta Švejdová

Četla ji moje sestra, když byla ještě mrně.. A ikdyž jsem byla už o něco starší, stejně se mi zalíbila natolik, že jsem si ji taky přečetla..

Čarodejnice z Latinské čtvrti Čarodejnice z Latinské čtvrti Pierre Gripari

Lehce drsnější série pohádkových povídek o všelijakých prapodivných stvořeních, jež je Brocova ulice v Paříži plná.. =]

Bestseller Bestseller Svatopluk Doseděl

... Musím překonat "nechuť" ke komentům, co nejsou komenty, ale literární rozbory, po 300 řádcích končících slovy "shrnu-li to do jedné věty".... A vyjádřím se k samotné knize :
Velmi se mi líbila a dokonce i mým známým. Všichni jsme to četli sami a potmě a atmosféru to mělo takovou, že jsme se div nezačali bát tmy.

Ten den mi patřilo nebe Ten den mi patřilo nebe Robert Lee Scott

Najednou jsem se ocitla v nemocnici a když mi přítel přinesl tuto knihu, nevěřila jsem, že bych dokázala přečíst autobiografii... Pak jsem ale po dvou stranách nemohla odvrátit zrak a smála se a "fandila" Bobovi, kroutila nevěřícně hlavou a těšila se z jeho úspěchů.. Jestli můžu o někom prohlásit, že prožil život na milion %, pak Robert L. Scott. A čte se to opravdu báječně..

30.06.2013 5 z 5