Allebith komentáře u knih
Pěkná a poměrně čtivá kniha, ikdyž nejde o žádný zázrak. :)
Pro mě osobně velmi těžké čtivo. Měla jsem problém prokousat se množstvím zmatečných informací, postav a "kulturního pozadí" až k poměrně wtf konci.
Uz dlouho se mi nestalo, ze bych knihu musela odhodit hned po prvnich strankach. Tahle k nim ale patri! Asi si prilis vazim sveho casu na to, abych ho travila vulgarne nevkusnymi hlaskami a odstavci s kadenci tak 4 prirovnani na radek. Ne, dekuji. Fakt se to neda cist. (Chtela odlozit po 15, odlozila po 35 stranach.)
Zplivnuto ve vlaku na jeden zátah. Pohodová komedie, film kupodivu oproti předchozím knihám vyjde snad i vtipněji. Hlavně, že bylo co napasovat letos do výzvy. :D
Inu, je to sice ostudné, nicméně fakt, že nejsem 16 letý mladík snad omluví skutečnost, že se jedná o mé první setkání s panem Kulhánkem.
A ačkoliv brakovou literaturou obvykle pohrdám, musím s odstupem přiznat, že oceňuji genialitu tohoto díla, a i přes počáteční chaos a nedůvěru se stává jedním z těch lepší literárních zážitků poslední doby.
Jedná se jistě o velmi specifické čtení, které není vhodné do každého rozpoložení a pro každého čtenáře, nicméně hodnotím-li provedení, úroveň, smysl a záživnost, pak musím uznat, že jde o geniální dílo! Díky autorům i přeživším za taková svědectví.
Nemůžu si pomoct, ale tenhle "úlet zcela jiným směrem" než kudy původní příběh šel mě prostě nedokázal nadchnout. Asi moje chyba.
Tak tenhle díl Kroany mě absolutně, ale prakticky vůbec nezaujal. Jakože už jsem za minulé knihy zvyklá na ledacos, ale co je moc, to je příliš. Uvidíme, zda to druhý díl zachrání nebo potopí.
Druhý díl věnovaný dětem noci se mi již líbil více než jeho první část, nicméně stále si myslím, že se nejedná o žádný zázrak.
Za mě nejslabší článek ze série, ačkoliv se jedná pouze o první polovinu. Dám ještě šanci druhé a uvidíme.
Řeknu to takhle - proč ne?
Rozhodně to není ten skvělý, jediný a neopakovatelný original prvotiny Vlčice, ale vůbec mi nevadí se po čase vrátit do tohoto universa a bavit se příběhy z bojiště i od krbu. Ono to k tomu totiž taky patří.
Tak se konečně dostávám těm Hlídkám na kobylku... :D Ještě 1 book to go! :D
Velmi kratinké, ale neuvěřitelně dechberoucí! Popis i idea jsou natolik nadčasové, že nelze vytknout jedinou věc. A fakt, že se jedná o autorovu prvotinu snad podněcuje i přemítání nad tím, zda-li skutečně Poutníka v čase sám autor neznal. ... ;)
Konečně pochopitelné návody! :D
Doposud nejvyužitelnější a nejhezčí encyklopedie uzlů s návody, jakou jsem kdy viděla. :) Rozhodně něco pro lidi, co chtějí nejen vyrobit estetický dárek nebo si ozdobit šaty, ale taky pro dlouhá letní odpoledne a zimní večery. ... Kéž by autoři udělali i něco o origami. :D
Shodou okolností jsem se k této knize připletla hned po přečtení Záhadných objevů od arnošta Vašíčka (Který hodnotím jako skutečně povedený spis!) a vzhledem k leckdy příliš subjektivně působícímu předkládání teorií, musím hodnotit jen vlažnými 3 hvězdami. Jinak pěkná kniha s odkazy na spoustu zajímavé literatury a odkazy na ryze české anomálie.
Pěkná kniha s velmi originálním nápadem. Sice jsem se po nějakém tom 9. životě začala ztrácet, ale co naplat. Zas tak dokonalou paměť nemám. ;) Na druhou stranu všechna čest té trpělivosti... Ikdyž na to měli dlouhá staletí.
Jelikož čtu popořadě, ale s nevýhodou znalosti ostatních Lukjaněnkovských skvostů, hodnotím Šerou jako doposud nejlepší hlídku a jsem zvědavá, jestli se ještě nějak vytáhne.
I přes docela nadějní start mě kniha bohužel příliš neoslovila.. Možná je to klišé, ale potrpím si na víc epického projevu, než jen marnost a bídu.. A té že je tam hodně.
Pěkné a akční pokračování Noční hlídky. Možná se mi líbila i víc než ta. Obsahuje samostatné příběhy, které se velmi nenásilně pojí jeden s druhým a vyústí v neočekávané rovnováze. :)