Šerá hlídka přehled
Sergej Lukjaněnko
3. kniha série Hlídka. Tento text je pro věc Světla irelevantní. Noční hlídka * Tento text je pro věc Tmy irelevantní. Denní hlídka * Všemocný šéf má své tajemství. A Anton je odhalí. Je to dobře, nebo špatně? A pro koho? Síly Světla a Tmy se opět střetávají v odvěkém souboji.
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2005 , Argo , TritonOriginální název:
Сумеречный Дозор (Sumerečnyj dozor), 2004
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šerá hlídka. Přihlašte se a napište ho.
Četlo se fajn, jenže si nepamatuju skoro nic, a to jsem četla tak před týdnem, což zřejmě znamená, že je tento díl naprosto irelevantní. Na Antona už mám prakticky alergii.
Kniha Šerá hlídka v seznamech
v Přečtených | 1 034x |
upíři zlo Rusko Moskva nadpřirozené bytosti čarodějové dobro městská (urban) fantasy
2005 | Noční hlídka |
2005 | Denní hlídka |
2007 | Bludiště odrazů |
2005 | Šerá hlídka |
2006 | Poslední hlídka |
Noční hlídka, jako jedna z mála sérií, má pro mne vzestupný kvalitativní charakter. S klidem mohu říci, že poprvé se mi všechny tři propojené povídky opravdu líbily. Ať to byl průnik do života Nových Rusů začátku milénia v uzavřeném bytovém komplexu, výprava do chaloupky jedné vědmy kdesi v Podmoskví, i závěrečné (možná trochu až moc bondovské) dobrodružství v rychlíku do Kazachstánu.
Určitého autorova ruského šovinismu je zde o něco méně než v předchozích dílech, dokonce se mi zdálo, že dává prostřednictvím najevo určité pochybnosti ohledně svého národa a vůbec celého bojovného lidstva. Jako nádavek si opět můžeme přečíst slova některých klasických písní ruského rocku.
80%