Allena24 | Komentáře u knih | Databáze knih

Allena24 Allena24 komentáře u knih

Stopy v krvi Stopy v krvi Steve Robinson

Dobrá oddechovka. Americký genealog Jefferson Tayte mi přišel reálný. Těším se na další díl.
I naše rodina má odnož v Americe a ta se velmi zajímá o svou minulost. Jsou hrdí, že mají příbuzné v Čechách, chlubí se tím. Na internetu si vedou strom života.

18.05.2021 5 z 5

Lovci Lovci František Kotleta (p)

Spousta hlášek a svižné čtení. Praha roku 2050 mě docela děsila. I tak za mě povedená oddechovka.
Přidávám jeden starší (2015) komentář od "furunkl": Kotleta nás vezme na veselou jízdu neveselou budoucností. Čtenář znalý pražských reálií si tento tobogán užije ještě o trochu víc.

14.05.2021 5 z 5

Čtvrtý králův pes Čtvrtý králův pes František Niedl

Kniha, kterou doporučuji k přečtení a pana Františka Niedla si dávám ke svým oblíbeným.

30.12.2020

Smysluplná vražda Smysluplná vražda Agatha Christie

Při čtení se mi v hlavě "promítal" dávno viděný film. Vůbec mě to nerušilo, naopak to považuji za nadstandard. A jak jinak, musím dát za 5*.

21.12.2020 5 z 5

Ledové sestry Ledové sestry S.K. Tremayne (p)

Poslouchala jsem audio skvěle načtené Reginou Řandovou. Neměla jsem žádná očekávání (dle komentů soudím, že to bylo velké plus) a tak jsem byla spokojená s tím, co mi pí. Řandová naservírovala (hezky pod nos).

26.09.2020 5 z 5

Sběratel Sběratel John Fowles

Pro mne silné téma . Už použitá slova v popisu knihy "psychopatický sběratel motýlů....klinicky přesná studie chování člověka...", byla dobrým vodítkem.

23.07.2020 5 z 5

Příběh levhartice Penny Příběh levhartice Penny Joy Adamson

Kdysi jsem knihu četla svým dětem a byly to příjemné okamžiky. Levhartice Penny nás spojovala, prohloubila u nás lásku a respekt ke zvířatům.

17.05.2020 5 z 5

Nesmírný Nesmírný Jussi Adler-Olsen

Členové oddělení Q mě stále baví.

19.03.2020 5 z 5

Netopýr Netopýr Jo Nesbø

iz67 souhlasím - moc hezky se to poslouchá. Za prima audio (hlas pana Čermáka) musím přidat hvězdičku.

29.01.2019 4 z 5

Herkulovské úkoly pro Hercula Poirota Herkulovské úkoly pro Hercula Poirota Agatha Christie

Tuto sbírku jsem si připomněla audioknihou. (Při nemoci je to úžasná terapie). Autorku velmi obdivuji.

27.01.2019 5 z 5

Jana Eyrová Jana Eyrová Charlotte Brontë

Dnes jsem si knihu "oživila" audioknihou. Promlouvala ke mně hlasem paní Marty Vančurové. Mohu jen doporučit. Nádhera.

28.07.2018 5 z 5

Chlapec z lesů Chlapec z lesů Harlan Coben

HC u mě vždy boduje. I tato kniha se mi dobře četla. 5*

20.05.2023 5 z 5

Muž bez tváře Muž bez tváře Caimh McDonnell

Výborná oddechovka. Přiznávám, že autorovi trochu závidím, taky bych chtěla být nápaditá a vtipná. No jo no...aspoň, že se můžu bavit čtením.

19.04.2023 5 z 5

Lži Lži T. M. Logan

Názor na knihu mám podobný jako PetkaS. Také se mi hodně těžko hodnotí. Námět byl zajímavý, ale z nějakého důvodu jsem se nedokázala do příběhu ponořit a začíst.

05.10.2022 3 z 5

Muž na odstřel Muž na odstřel Lee Child

Spokojenost. Ve správný čas, ve správné náladě....správná kniha. To se to pak čte. Tak zas Jacku Reachere někdy brzo načtenou :-)

16.06.2022 5 z 5

Paklíč Paklíč Eduard Fiker

Příjemné svěží dílko. Díky komentářům jsem byla dobře připravena na audio a výborně jsem se bavila.

01.10.2021 5 z 5

Kočky loví v noci Kočky loví v noci A. A. Fair (p)

Tak tohle byla zase jízda. Berta Coolová v akci.
Za prima odpočinkové čtení 5* a doporučuji.

15.07.2021 5 z 5

Někdo blízký Někdo blízký Cara Hunter

Na tuto sérii mě upozornily komentáře a hodnocení oblíbených uživatelů. Moc děkuju. Kniha zaujala i mě a těším se na další díly.

17.01.2021 5 z 5

Na ostřích čepelí Na ostřích čepelí Miroslav Žamboch

Zatím vše, co jsem od pana Žambocha četla, je pro mě srdcová záležitost. Proto mě tolik netrápí rychlé zakončení příběhu.
Těším se na další jeho knihy.

26.11.2020 5 z 5

Hluboký hrob Hluboký hrob Steve Robinson

Pro mne to bylo seznámení s autorem. Přidávám hvězdičku, protože:
Díky knize jsem se dozvěděla, jak Spojené království (a Irsko) "odklízelo nepohodlné dívky a ženy". A jak se zacházení s nimi zvrtlo.
Přikládám zajímavost z wikipedie: Osmnáct měsíců strávila v dublinské prádelně zpěvačka Sinéad O'Connor, která sem byla ve věku 15 let umístěna za záškoláctví a krádeže.Drastická zkušenost z útulku byla jednou z příčin jejích otevřeně protikatolických postojů.

20.09.2020 4 z 5