alnahu komentáře u knih
Čtivé,napínavé, krátké příběhy, za mě čtyři hvězdičky.
Pěkný čtivý román z českého venkova. Honba za majetkem vede až k vraždě.Nakonec vše skončí šťastně. Dobře se četla.
V knize najdeme 52 skvělých receptů české kuchyně.
Pěkná oddychová romantika, dočteme se v ní něco o životě beduínů . Líbila se mi-stojí za přečtení. Prima čtení na dovolenou.
Kuchařka je vhodná-pro ty kdo v kuchyni teprve začínají.
Život je raut-foodblog holek z vývařovny Hannah, Jany a Daniely. Téma smažák: Z nouze cnost dobrej smažák se stal národním pokladem po kterym je poptávka i když chutná jako ropa. U smažáku ,stejně jako v jídelně ,jsme si všichni rovni .Je to náš první i poslední soud.
Příběh Lýdie a Emmy-sester, které rozdělí jeden krutý namyšlený arogantní chlap. Kniha o zradě ,hořkosti, touze a pomstě se četla dobře.
S chutí jsem si přečetla další oddechovku od této autorky-sice jí až skoro závidím její elán pro stále cestování. Opět čtivě popisuje její prožitky z cest ,jak v cizině ,tak i v česku a nezapomíná popsat i zážitky na své chalupě. Podle paní Marcely by se dalo cestovat po krásách českých. Líbí se mi její životní krédo : “Život nedožívám, ale prožívám.“
Krátké povídky ze života kolem nás. Všechny jsou zaměřené na vnitřní prožitky a psychiku - v podstatě jsou všechny smutné ,ale i tak se mi kniha četla dobře.
Další skvělý příběh s Evou Rolfeovou, tentokrát jde o to ,zda bude po manželovi dědit ,nebo bude -nedej bože, muset začít pracovat-pro ni hrozná představa. Eva ,která byla nejen atraktivní ,ale i velmi chytrá –nadarmo nestudovala práva, okouzlila starého Hermana natolik, že jí nabídl manželství , ale s podmínkou, že nesmí být v jejím životě žádný jiný muž, ani náznak nějaké aféry, pak se stane paní domu a převezme po manželovi bohaté Švýcarské konto. Herman nechá manželku sledovat soukromou detektivní agenturou, ta zjistí ,že Eva není tak svatá , přepracuje závěť a chce se sní rozvést -to ale nemůže Eva připustit. Jak to vše dopadne se dočtete v tomto napínavém příběhu.
Tuto knihu jsem se velmi těšila, ale zklamala mě. Příběh vyhořelého stárnoucího doktora Kvokandy, který by rád našel pod Blaníkem poklad, ale místo hledání pokladu je vyšetřován ze zabití. Musím se přiznat ,že jsem v této knize některé stránky přeskočila ,kniha na mě působila dost chaoticky.
Tentokrát jsem sáhla opět po detektivce od mého oblíbeného autora a opět mě nezklamal.Příběh Helgy ,která se provdá za nejbohatšího muže světa,ten má ovšem podmínku-musí mu být věrná,což je pro Helgu velmi těžké,když má slabost pro přitažlivé mladé muže.Helga se stane obětí vydírání ,její protivník je nelítostný vyděrač,jak se Helga s této léčky vyvlékne se dočteme v tomto příběhu.Dobře se četla.Určitě si přečtu další díl o Helze Rolfeové.
Příběh Eleanor ,která je velmi bohatá, díky sňatku s vévodou Humphreym ,jediné co jí schází je dědic, velmi touží po dítěti . Kam až Eleanor touha po potomkovi přivede a co je ochotna podstoupit a jak vše dopadne ,si přečtete v tomto čtivém historickém románu.
Dobrá detektivka u které se opravdu musíte soustředit na děj.
Hovawart -opravdu potřebuje spoustu péče, aby byl v kondici a měl krásnou srst,přesně tak jak uvádí tato příručka. Tohoto psa má naše dcera a Je to náš rodinný miláček a báječný společník.
Dějově zajímavý román z doby předbělohorské na začátku 17. století. Autorka nám v románu přiblíží rodinu Smiřických – nejbohatší ze šlechtických rodů té doby. Albert Jan Smiřický se měl v té době stát českým králem , ale zemřel náhle na neznámou nemoc ve svých 24 letech, těsně před svatbou s Amelií z Hanou-Münzenbergu ,vnučkou Viléma Oranžského. V knize se také dočteme o bojích o bohaté dědictví sester Smiřických –Elišce, Kateřině a Markétě- ta se nakonec stala jedinou dědičkou veškerého majetku Smiřických. Kniha se četla dobře i když ne tak poutavě ,jako ostatní historické romány od paní Whitton. Kniha má krásnou obálku.
I v této knize popisuje autorka Elišku od jejich sedmy let, kdy se musí vyrovnat se smrtí matky a nakonec i otce. Vládu převezme Václav III., bratr Elišky , ale ten je zavražděn , jeho manželství z Vilou Těšínskou, zůstává bezdětné. Po něm se ujme vlády starší sestra Anna Přemyslovna s manželem Jindřichem Korutanským i toto manželství je bezdětné. Jak klesala obliba Jindřicha ,tak stoupali ambice Elišky, která se provdala za Jana Lucemburského a konečně se dočká své korunovace. Kniha je dějové obsáhlejší než kniha od Hany Whitton – za mě další výborná kniha.
Před časem jsem četla Suši v duši a opravdu se knihy nedají porovnat. Z knihy "Suši v duši" jsem byla nadšená-moc se mi líbila Ovšem z této, jsem byla zklamaná.Sice popisuje návrat Denisy na Slovensko se svým synem Justinem ,v Japonsku žila 10 let a i když si našla nový život a nového manžela, tak se stále vrací myšlenkami do Japonska. V knize je vloženo několik receptů ,které si Denisa přivezla. Možná je to autorkou, kniha napsaná paní Urbaníkovou nám skvěle vylíčila život Denisy a její pobyt v Japonsku.
Kniha začíná velmi smutně tragédií , kdy královna Johana je již provdána za Václava IV. pobývá toho času na hradě Karlštejn, v noci kdy hledá noční vázu ji napadne Václavův pes a prokousne jí hrdlo. Smutný konec královny Johany Bavorské, která neměla život vůbec lehký. Byla provdána v 15 letech za 10 letého Václava VI. , který byl v tom věku otcem hýčkané dítě a i u Johany hledal spíše lásku mateřskou než manželskou. Co vše musela za života snést, stálou nevraživost Elišky Pomořanské vůči Václavovi a nebylo divu měla s Karlem IV. též syny a on preferoval jen Václava, líného, nerozhodného opilce , který si liboval ve zvrhlé zábavě a sodomii. Johana žila v podstatě v ústraní ,těšila se na potomka , ale to jí nebylo dopřáno a ve svých 30 letech umírá , zakousnuta Václavovým oblíbeným loveckým psem. Johana byla Václavovi IV. matkou, po smrti Karla IV. otcem ,zpovědníkem i přítelem. Další velmi čtivý historický román z českých dějin.