alzbeta4340 komentáře u knih
Mafiánská pohádka pro dospělé holky. Kýč jako bič, který doporučuji místo prášku na uklidnění před spaním. Má stejné účinky, ale závislost na něm není životu nebezpečná :-).
Nebylo to nijak drastické, přesto ale napínavé. Zajímavá byla postava ústředního hrdiny - Augusta Strinberga, budoucího starožitníka, který se nechtě přimotal do vyšetřování tohoto případu nezvěstné učitelky. Ten má určitě potenciál uplatnit se i v dalších plánovaných dílech.
Kniha se mi velmi dobře četla. Děj ubíhal plynule a konec byl dobře a logicky zakončený. Detektivka jak má být.
Detektivní pohádka pro dospělé, která se určitě povedla. Bylo to napínavé čtení, které na druhou stranu nijak neděsilo. Hodně prostoru je věnováno detektivům, jejich psychickým potížím a rodinnému zázemí, ale to tentokrát patří jasně do děje. Musím také pochválit konec knihy - ne vždy se povede obzvlášť delší detektivku dobře zakončit.
Napínavý, ne úplně jednoduchý, přesto přehledný děj charakterizuje čtvrtý případ Josie Quinnové. Vysvětlení musí ovšem důvtipný čtenář považovat za trochu krkolomné. Přesto jsem se dobře u čtení bavila. Josiino vyšetřování je díl od dílu zajímavější.
Tento druhý díl s Josie Quinn byl ještě o půl hvězdičky lepší než první. Jestli u nás vyjdou i všechna další pokračování, tak mě čeká spousta dobrého čtení. Mrtvých bylo víc než bych čekala, naštěstí to Josie všechno vyřešila....
Díl od dílu nám ubývá vyšetřování a zároveň vodítek a stop pro čtenáře. A přesto se toho tolik děje! Tentokrát byl Gamache opravdu odvážný. Přiznám se, že já bych spíš patřila k pochybovačům, nevím jestli bych jeho plán podporovala. Nemám tak pevné nervy jako tento románový hrdina...
Moc pěkné čtení, doporučuji všem.
Zátiší má všechno, co si představuji pod pojmem venkovská detektivka. Příjemné a podrobně vykreslené prostředí, sympatického detektiva a hodně postav, které se ze začátku trochu pletou. Typické je také pomalejší, zde trochu kolísavé, tempo vyprávění.
Já jsem nejvíc ocenila, jak v té spoustě vztahové omáčky je motiv zločinu vlastně jednoduchý a nepřekombinovaný.
Mé první setkání s touto autorkou, splnila jsem si svůj čtenářský dluh. A je jasné, že u jednoho dílu nezůstanu.
Tentokrát hodně povedený díl. Jako tradičně strhující úvod, kdy David začne pátrat po manželské dvojici, která nevysvětlitelně zmizí z místa své vážné dopravní nehody. Konec je víceméně logický a přehledný a přestože je vše objasněno, určitě navnadí čtenáře ke čtení dalšího dílu.
Ačkoliv se jedná o únos dítěte, není Tichý pláč kruté a nepřiměřeně drsné čtení. Spíš citlivé - a konec se mi proto velmi líbil, protože tomuto pocitu odpovídal. Malá Lucy se ztratí z dětského hřiště v parku přímo před očima svých rodičů - přečtěte si , jak to dopadlo. Doporučuji.
Spíš než o thriller se jedná o popis řešení jedné havarijní situace v pražském metru. A že to byla krize! Doufám, že si autor všechno dobře nastudoval, protože já mu věřila každé slovo a od začátku do konce držela hasičům palce. Je to zajímavě a reálně zpracované téma, už dlouho jsem nic podobného nečetla.
Jediné, co mi nevyhovovalo, byly astrologické vsuvky (naštěstí vzhledem k délce textu celkem krátké). Ty neumí napsat ani Rowlingová tak, aby mě nenudily. Samotný případ dávného zmizení jedné mladé lékařky byl zajímavý a vysvětlení solidně vymyšlené. Detektivní kancelář Strikeho a Robin se slušně rozvíjí, stejně jako jejich vztah - k potěšení spokojených čtenářů. 4,75 hvězdičky
Promyšlená detektivka s bohatým postupně do sebe zapadajícím dějem a trochu melancholickou atmosférou. Velice se mi líbil konec - pochopitelný, uvěřitelný a s několika překvapivými pointami.
Tato série si i ve 12. dílu drží svoji vysokou kvalitu. Velmi doporučuji.
Povedená klasická detektivka, jakoby rodinné drama, napsané stylem, které přes napětí a záhadu čtenáře spíše uklidní. Inspektor Gamache si mě tímto čtvrtým dílem zcela získal. Souhlasím se všemi spokojenými komentáři - a že jich není málo.
Nejkrutější měsíc se mi líbil ještě víc než předcházející dva díly s vrchním inspektorem Gamachem. Líbí se mi osnova románu, kdy se vyšetřování zločinu míchá s linkou profesní nevraživosti, žárlivosti a klamu mezi jednotlivými frakcemi policejních příslušníků Sureté. Výborné čtení, ráda doporučuji.
Povedené, ještě lepší než předcházející "Král". Většina románu je žánrem klasická romance, kdy se dva lidé, kteří uzavřeli formální sňatek z nouze, sbližují. Závěr je pak poněkud víc dramatický - a nabízí moment, který mě překvapil (a to už jsem četla ledacos).
Čtivá detektivka a jak už jsem zvyklá - autorka skvěle popisuje prostředí děje, což je tentokrát poušť, která hraje v příběhu výraznou roli. Horko, sálavé slunce, písek a vítr a do toho sem tam nebohé mrtvé oběti.... dokonalá kniha na dovolenou. Jednu hvězdičku strhávám, protože jsem tentokrát konec odhadla docela brzo, ale další případ této dvojice si určitě ujít nenechám.
Další díl ze čtivé detektivní série se mi četl velmi dobře. S Kurátorem to byla dobře vymyšlená zápletka s logicky podaným koncem. Psáno trochu s nadhledem - Tilly přispívá humornými situacemi. Zloducha jsem neuhodla a ani ho tentokrát nehledala, nechala jsem se spokojeně unášet příběhem.
Román o dívce, která objevila kouzlo čtení knih až při své práci v knihkupectví. Trochu nečekaně to je velmi aktuální kniha. Popisuje začátek války, pocity obyvatelů Londýna - děs, údiv a nepochopení zla a jen pomalé smiřování se s tím, co nastalo.
Dobře napsané i vymyšlené, děj docela zamotaný. Více méně jsem před koncem odhadla, jak všechno dopadne, ale jistá jsem si tedy nebyla. Ráda doporučuji.
Česká detektivka ze Šumavy - dobře napsaná a hlavně dobře vymyšlená. Autora jsem zatím neznala, a proto děkuji všem uživatelům DK za jejich komentáře, které mě přiměly si Sagittaria přečíst. Dobré čtení.