alzbeta4340 alzbeta4340 komentáře u knih

Mlha Mlha Kristina Ohlsson

Trošku "ukecané", nevadilo by o pár stránek zkrátit. Ale i tak jsem se bavila. Zápletka se ke konci vyjevila jako až nečekaně tragická, naštěstí s katarzí nalezení skutečného pachatele.
Ráda doporučuji.

17.11.2024 5 z 5

Osudová posedlost Osudová posedlost Faith Martin (p)

Obalem nenápadná, nijak zvlášť dlouhá, retro detektivka ze 60. let byla pro mě příjemný čtenářský objev. Děj byl zajímavý, mohl i překvapit a dvojice detektivů postarší koroner a velmi mladá policistka Trudy byla vážně sympatická.

14.11.2024 5 z 5

Odvážná rozhodnutí Odvážná rozhodnutí Ava Reed (p)

Líbilo se mi nemocniční prostředí, které dalo něžně romantické lince mezi doktorkou Maisie a ošetřovatelem Grantem zase trochu netradiční jiskru. Navíc je tu ještě spousta jejich kolegů a známých, kteří stále čekají na svůj vlastní díl a příběh. Těším se.

10.11.2024 5 z 5

Hrobové ticho Hrobové ticho Jane Isaac

Poctivá a v tom nejlepším smyslu "obyčejná" detektivka. Inspektorka Laveryová vyšetřuje brutální smrt mladé policistky, milé a oblíbené kolegyně, manželky a matky dvou malých dětí. Není to jednoduchý případ a já jsem jen rychle obracela stránky, abych se dozvěděla, jak to všechno dopadne.

09.11.2024 5 z 5

Zásah odnikud Zásah odnikud Sandra Brown

Se Sandrou Brown mám čtenářský vztah jako na houpačce. Někdy se vůbec nebavím a jindy knihu přečtu na jeden zátah. "Zásah odnikud" je ten druhý případ. Román se zajímavým, i když smutným, motivem masové střelby, ve kterém jsou někteří očití svědci ohrožováni pachatelem i nadále. Na odlehčení je zde klasicky romantická linka - vkusná a uměřená. Mírně překvapivá je i pointa příběhu. Knihu můžu doporučit.

08.11.2024 5 z 5

Chemie lásky Chemie lásky Sariah Wilson

Kladem jsou zde sympatické a dobře prokreslené postavy. Jak píše "Kudík" v komentáři přede mnou - mejkapový magnát Marco byl opravdu skvělý a Anna, tak ta byla mimózní hodně. Ale hodili se k sobě. Příběh sám byl slabší, ale na vyčištění hlavy a večerní čtecí relax to stačilo.

06.11.2024 4 z 5

Na tenkém ledě Na tenkém ledě Felix Francis

Jednoduchá, ale dobře zpracovaná zápletka se odvíjí střídavě v prostředí britských dostihových závodišť a švýcarského letoviska. Vypravěčem je mladý bývalý žokej zotavující se po vážných psychických potížích.
Kniha se mi líbila, doporučuji čtenářům, kteří mají chuť si přečíst klidnou, klasickou detektivku.

04.11.2024 4 z 5

Poslední fotografie Poslední fotografie Tina Frennstedt

Na to, že se má autorka inspirovat skutečnými případy, se mi zdál vrah i s jeho zvířecím pomocníkem skutečně málo pravděpodobný. Ale jinak samotné pátrání a vyšetřování, byť se může někomu zdát zdlouhavější, mě bavilo. Ono to ve skutečnosti taky nejde nikdy úplně rychle a snadno.

30.10.2024 4 z 5

Moje drahá nevěsta Moje drahá nevěsta Ilsa Madden-Mills

Příběh falešného manželství tentokrát obsahuje spoustu lásky, snad ještě více rodinných vztahů i trochu humoru. Dokonce mě zaujaly i záporné postavy, bývalý přítel nevěsty i nejstarší bratr ženicha. Těm bych dala i větší prostor.

29.10.2024 4 z 5

Ochránce v pokušení Ochránce v pokušení Jennifer L. Armentrout

Příliš mnoho erotických scén na úkor příběhu a málo vzájemného sbližování Alany a Chandlera. Hodně nenáročné jednorázové čtení. Úplně spokojená nejsem, předcházející díly se mi líbily víc. 2,5 hvězdičky

24.10.2024

Začalo to polibkem Začalo to polibkem Ella Quinn

Hlavní dvojice na sebe mrkla (a to doslova při jízdě na koni v parku) a hned si byli oba dva jistí vzájemným zájmem a chvíli poté i vážnosti svých úmyslů. V tom drama nebylo. Řešilo se ale velmi podrobně finanční jmění budoucího ženicha, zastavené šperky, nemovitosti, dluhy jeho otce a jiné neblahé události. Ze strany budoucí nevěsty, Luisy, pak do děje zasahovalo mnoho a mnoho známých a příbuzných - hlavně děti se svými spalničkami. :-)
Tento styl historické romance se mi zdál celkem novátorský a hlavně sympatický. Čtenářkám tohoto žánru ráda doporučuji.

21.10.2024 5 z 5

Bez hranic Bez hranic Jørn Lier Horst

Velmi zajímavá zápletka, se kterou jsem se ještě nesetkala, popisuje pátrání internetové skupiny amatérských vyšetřovatelů, a to se všemi možnými důsledky. Zkušenosti detektiva Wistinga a jeho kolegů jsou ovšem stále potřeba. Jak je v těchto detektivkách zvykem, tempo je místy pomalejší, ke konci ovšem pěkně graduje.

18.10.2024 5 z 5

Polibky svatojánské noci Polibky svatojánské noci Cornelia Engel

Ve srovnání s "běžnou ženskou produkcí" není tento román napsaný vysloveně špatně (jen průměrně), ale děj je zoufale neoriginální. Doporučuji proto spíše čtenářkám, které čtou málokdy a zákruty příběhu jim nebudou tak povědomé.

18.10.2024 3 z 5

Co skrýváme před světem Co skrýváme před světem Lucy Score

Roztomilá maloměstská romance s mírnou detektivní zápletkou. V hlavních rolích poněkud nervózní policejní náčelník a mírně odtažitá vyšetřovatelka pojišťovny. Je tu humor i žhavé scény a docela se i něco děje (hledání padoucha a boj s ním). Početla jsem si velmi dobře.

16.10.2024 5 z 5

Letní nebe Letní nebe Jenny Colgan

Trochu slabší kousek od Jenny Colgan. Snad ani ne co do vylíčení přírody a místní atmosféry, ale s dějovou zápletkou si autorka tentokrát moc nepohrála. Je to škoda, protože pilotka Morag a biolog Gregor byli oba docela sympatičtí a zasloužili by propracovaný příběh.

14.10.2024 3 z 5

Vražedná naděje Vražedná naděje Wendy Dranfield

Obě vyšetřovací linky se postupně vzájemně proplétají a konec je skvěle vymyšlený. Něco jsem odhadla, ale všechno ani zdaleka ne, byla jsem překvapená a velmi čtenářsky spokojená. Super čtení.

11.10.2024 5 z 5

Černý písek Černý písek Cristina Cassar Scalia

Detektivka klasického stylu. Vyšetřuje se nález těla dávno mrtvé ženy - možná související se zločinem vraždy, za který si už pachatel svůj dlouhý trest odpykal. Barvité prostředí Sicílie plné popisů místních krás i jídelních specialit dává tomuto příběhu netradiční jiskru. Já jsem ocenila, že jsme se obešli bez podrobně popsaných násilností a zločinecké podsvětí, které do tohoto koutu země tak nějak patří, tvořilo vlastně jen jakousi kulisu běžných životů všech postav.
Černý písek ráda doporučuji, určitě stojí za přečtení. Podle informací z přebalu napsala autorka už více detektivek této řady - a já se moc těším na případné její další knihy přeložené do češtiny.

05.10.2024 5 z 5

Nejlepší omyl mého života Nejlepší omyl mého života T. Gephart

Lehká, úsměvná romance o dvou právnících a jedné dávné věštbě. Moc akce nečekejte, spíš takovou konverzační komedii. Jako čtení před spaním, to bylo pro mě ideální.

03.10.2024 4 z 5

Poslední sbohem Poslední sbohem Tim Weaver

Jako vždy skvělý úvod a napínavý případ opředený tajemstvím. Na konci se pak čtenář musí povznést nad spíše větší překombinovatelností děje a spíše menší uvěřitelností. Opět jako vždy. Takže vlastně spokojenost :-).

29.09.2024 4 z 5

Svedeni osudem Svedeni osudem Jennifer Probst

Klasická oddechovka nabízí jedno z klasických témat tohoto žánru - nechtěné těhotenství s manželem zemřelé kamarádky. Jako odpočinkové čtení dobré, ale určitě by to chtělo přidat aspoň kapku humoru. Jedná se o první díl nové série, takže uvidíme, jak se povede pokračování.

28.09.2024 3 z 5