Andi komentáře u knih
Neodpustila jsem si srovnání s Egypťanem S., ten je mnohem lepší. Mikaelovo vyprávění je pro mě průměrné, každopádně přečteno a už mám rozečtený i druhý díl. Jsem zvědavá na islámské země a její zajímavosti. Uvidíme jak si s Antim povede a jaká další dobrodružství na ně čekají.
Waltariho smysl pro humor je něco výjimečného.
Přečteno za odpoledne. Od knihy jsem odběhla snad jen dvakrát - a to na záchod. Tak mě Emma a její příběh pohltil. Chtěla jsem vědět a znát víc, kam dál jí osud zavede, co dalšího zažije. Fandila jsem ji. Oblíbila jsem si ji. Opravdu jsem uveřila, že má admirála Nelsona ráda. (ikdyž v La San Felice jsem se dočetla, že ve skutečnosti by to snad mohlo být i jinak). Nevadí, jsem ráda za to, že jsem na knihu náhodně vztáhla ruku s tím, že zkusím od autora, po 3 mušketýrech, něco nového. A nelituji. Ani podruhé. Ani potřetí. Líbí se mi, jak Alexandre píše. Tak čtivě a poutavě. Mám jeho knihy ráda.
Je to zajímavá děva, ta Emma, se zajímavým životem. To jo.
Tohle kniha pro fanoušky antického Řecka. A to já nejsem. Přečteno letem světem, pouze kapitoly, které mě zaujaly svým nadpisem.
Rozhodně bych dílo nebrala jako věrohodný pramen, člověk si do svých prací ostatně může napsat kde co...
Minulý rok, 2017, byl jeden z bodů Knížní výzvy zde - Děj, který se odehrává v Praze. Většina lidí, stejně tak jako já, jsem sáhla po knize Patrika Hartla, no kdybych věděla, že se děj v téhle knížce v Praze odehrává taky, byla bych čtení Malého pražského erotikonu ušetřena.
Tohle je mnohem lepší příběh, mnohem vtipnější a tak celkově jsem se u tohoto čtení více bavila.
Moc krásné čtení. Autorka povzbuzuje, krásně vysvětluje, píše velmi jasně a čtivě. Kniha navíc obsahuje i několik osobních zážitků, které jsou také nápomocné (nejen) k pochopení výkladu. Kniha vzdělávající - napomáhající lidem opět najít svou přirozenost. Přečtěte si, neprohloupíte! Naopak.
Tak. Paradox je, že tuhle knížku - autorčinu prvotinu - jsem četla až jako poslední. Až po Svítání a Anděl strážný. Knížka Svítání je úžasná, ta je bez debat na plných 5 hvězdiček, stejně tak jako kniha třetí, zatímco tato se pohybuje v šedém průměru.
Osobně přiznávám, že kdybych ji začala číst právě v roce 2011, kdy byla kniha poprvé vydána, ukákla bych si do kalhot a jen tak bych to nerozchodila.
Jsem bojsa.
Dobrá zpráva je, že se čtení nevleče, je svižné. Co se týče příběhu, je velmi jednoduchý. První půlka je více méně o ničem, ta druhá rozhodně není pro poseroutky.
Moc pěkné počtení, určitě se mnoho rodičů chytá za hlavu. Taky to vidíte, napříč společností, rozhlédneme se a všimneme si, že z dětí rostou - no, ... - vyrosteme z nich my. Kdyby byla výchova konstruktivní a produktivní, svět by nebyl v takovém stavu v jakém je. Knihu vřele doporučuji všem rodičům, kteří mají díky svým vlastním špatným návykům a závislostem doma malé smrady.
Nechala jsem se unést vysokým hodnocením, a s úsměvem na rtech si nesla tuhle 500 stránkovou bichli domů. Chyba.
Doufala jsem a doufala, že na další stránce už opravdu půjde o zajímavé čtení, ale nedočkala jsem se. Vzdala jsem to. Tolik násilí a lidské zkaženosti, tolik úchylek a psychických narušení, a navíc pěkně barvitě popisovány.
-Anonymous fandím a za jejich snahy velmi děkuji-
Ale - Ne, na tohle nemám žaludek.
Zajímavé téma, pěkná kniha o Američance, která si zamilovala Kábul, založila si kavárnu, kterou navštěvují hlavně cizinci.
V příběhu vystupují 4 ženy, jejichž osud je propleten a vzájemně ovlivňován.
Nenáročné čtení, které po přečtení pravděpodobně zmizí v zapomnění.