Andrea864 Andrea864 komentáře u knih

Až naprší a uschne Až naprší a uschne Pelham Grenville Wodehouse

Báječně jsem se pobavila. Je to první kniha, kterou jsem od P. G. Wodehouse četla a určitě si přečtu další. Anglický humor mám ráda.

14.05.2021 4 z 5

Tchán Kondelík a zeť Vejvara Tchán Kondelík a zeť Vejvara Ignát Herrmann

Druhý díl mé oblíbené knihy Otec Kondelík a ženich Vejvara už není tak vtipný, ale svoje kouzlo určitě má. Opět ta milá atmosféra života 19.st. Ráda se k této knize vracím. Doporučuji.

07.05.2021 5 z 5

Tajemství kovového domu Tajemství kovového domu Ellery Queen

Fajn detektivka. Čtivá, vtipné dialogy.

07.05.2021 4 z 5

Ohnivý sloup Ohnivý sloup Ken Follett

Další skvělá kniha od vypravěče Folletta. Doporučuji.

05.05.2021 5 z 5

Otec Kondelík a ženich Vejvara Otec Kondelík a ženich Vejvara Ignát Herrmann

Tuhle knížku prostě miluji. Četla jsem několikrát a pokaždé mě pohladí po duši svojí atmosférou a vtipem. Autor díky svému osobitému popisu věcí, jídla, oblečení, chodu domácnosti, společnosti a míst staré Prahy dokáže čtenáře přímo vtáhnout do neuspěchané doby 19. st. ... Vřele doporučuji.

04.05.2021 5 z 5

Na špatném místě Na špatném místě Joy Fielding

Opět čtivá kniha od mé oblíbené autorky. Trochu zklamání za předvídatelný konec, což jindy u knih J. F. nebývá, ale celkově mě příběh bavil.

16.03.2021 4 z 5

Doktor v domě Doktor v domě Richard Gordon (p)

Příjemná, nenáročná oddechovka. Mám ráda anglický humor.

02.03.2021 4 z 5

999: Neobyčajné ženy z prvého židovského transportu zo Slovenska do Osvienčimu 999: Neobyčajné ženy z prvého židovského transportu zo Slovenska do Osvienčimu Heather Dune Macadam

Skvělá kniha o strašných věcech. Myslím, že by si tuto knihu měl přečíst každý, aby se nezapomnělo....

20.02.2021 5 z 5

Ruský týden Ruský týden František Ringo Čech

Čekala jsem víc, nicméně některé historky vtipné jsou. Muzeum, cesta letadlem a rozhovor o prasklé struně asi nejvíc.

08.02.2021 3 z 5

Zhroucený čas Zhroucený čas Blake Crouch

Skvělá kniha. Stejně jako Temná hmota dává dobrou zábavu i prostor k zamyšlení...

07.02.2021 5 z 5

Krok do jiného času - To nejlepší z Barbary Erskinové Krok do jiného času - To nejlepší z Barbary Erskinové Barbara Erskine

Mám knihy Barbary Erskinové moc ráda, ale tato mě zklamala. U některých povídek jsem se musela nutit, abych je dočetla. Od poloviny knihy už to bylo lepší.

31.01.2021 3 z 5

Milá paní Birdová Milá paní Birdová A. J. Pearce

Čtivá, příjemná kniha. Mile mě překvapilo, že se děj netočil jen kolem redakčních dopisů. Příběh byl sice občas předvídatelný, ale vynahradil to humor a atmosféra té doby.

23.01.2021

Tady, teď a tehdy Tady, teď a tehdy Mike Chen

Kniha mě moc bavila. Hlavní hrdina je sympatický a ukazuje, že cestování časem není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Dějová linka v minulosti i budoucnosti byla moc hezky popisována, zejména budoucnost byla realistická, což v jiných knihách o cestování časem není tolik běžné.

16.01.2021 5 z 5