Andrea864 Andrea864 komentáře u knih

Nespavost Nespavost Stephen King

(SPOILER) Od Kinga jsem četla spoustu lepších knih, ale i Nespavost má své kouzlo. Fajn nápad s důchodci, nespavostí, aurami i holohlavými doktůrky.

02.12.2021 4 z 5

Jeden den Ivana Děnisoviče Jeden den Ivana Děnisoviče Alexandr Isajevič Solženicyn

Kniha se mi líbila. Je dobré přečíst ji ,, na jeden zátah ,, . Dějová linka je zajímavá mimo jiné i tím, že se opravdu jedná o prožití jednoho dne a vše je řečeno jen jako mimoděk.

28.11.2021 4 z 5

Sága rodu Hardacrů Sága rodu Hardacrů C.L. Skelton

Krásná pohádka, která se dobře četla a pobavila. Výborný román pro čtení na dobrou noc.

07.11.2021 4 z 5

Její konec Její konec Shari Lapena

Příběh zajímavý, kniha čtivá a konec překvapivý. To je prostě Shari Lapena. Četla jsem téměř všechny knihy, které u nás vyšly a tato se mi zdála nejslabší, ale i tak bezva čtení.

10.10.2021 4 z 5

Vítr to ví Vítr to ví Amy Harmon

(SPOILER) Kniha se mi líbila. Cestování v čase je vděčné téma. Příběh poutavý, čtivý, trochu připomíná seriál Cizinka. Možná bych uvítala víc detailů ze všedního života, ale i tak tu bylo dost zajímavostí např. v odívání, kosmetice. Návrat Thomase v závěru knihy mě přišel už moc překombinovaný.

16.09.2021 4 z 5

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Další skvělá, čtivá kniha od A. Mornštajnové. Hotýlek je zdánlivě jednoduchý příběh jedné rodiny, ale je za tím mnohem víc...Doporučuji

Šikmý kostel 2 Šikmý kostel 2 Karin Lednická

Druhý díl je opět skvělou, čtivou knihou. Zajímavá historická fakta, zvláštní smutná atmosféra, příběhy a charaktery postav, to je to, co dělá tuto knihu výborným románem. Doufám v další pokračování. Vřele doporučuji.

Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Skvělá, čtivá kniha. Celý příběh je prodchnutý takovou zvláštní smutnou atmosférou, která ale poutavost románu jen podtrhuje. Historická stránka velmi zajímavá. Vřele doporučuji.

Plošina Plošina Roger Levy

Nebyla to špatná kniha, ale čtyři hvězdy až za druhou půlku a rozuzlení. Velké zvraty v ději, dobře popsaná technická stránka i prokreslené charaktery postav jsou určitě plusem knihy.

28.08.2021 4 z 5

Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Kniha má fajn duchařskou atmosféru. Ještě, že jsem ji nečetla v noci na chalupě. To bych se asi bála každého zvuku...Příběh zajímavý a čtivý. Je to moje první kniha od této autorky a určitě ne poslední.

09.07.2021 4 z 5

Řeka bohů: Román ze starého Egypta Řeka bohů: Román ze starého Egypta Wilbur Smith

Po letech jsem opět sáhla po této parádní knize. Je to poutavé čtení plné napětí, lásky a mezilidských vztahů, které navíc dává nahlédnout na život ve starém Egyptě. Vřele doporučuji.

02.07.2021 5 z 5

Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Skvělá kniha. Autorka ukázala, jak důležitá je rodina. Takže, když ji lidem vezmete, ideologii vtloukáte do hlav všem a hlavně dětem a za poslušnost jsou výhody, přidáte ovládnutí strachem, neinformovanost, zasejete nedůvěru mezi lidi a tím rozdělíte společnost, může se toto opravdu stát. Hrozná představa. Doporučuji si přečíst.

20.06.2021 5 z 5

Malevil Malevil Robert Merle

Skvělá kniha. Po dlouhé době jsem po ní opět sáhla a líbila se mi snad ještě víc. Je to přesně ta kniha, kterou když musíte na chvíli odložit, stejně na ní myslíte a nemůžete se dočkat dalšího čtení. Příběh je plný lidství a spousty látky na zamyšlení. Vřele doporučuji.

14.06.2021 5 z 5

Bývalá manželka Bývalá manželka Jess Ryder

Kniha mě bavila. Příběh zajímavý a čtivý. Je hrozné, že se v Anglii do takovéto situace může matka dostat a pokud nemá prostředky, nemá ani zastání. Doufám, že se autorce podaří knihou na tuto situaci upozornit, jak ostatně sama píše v závěru knihy...

07.06.2021 4 z 5

Na pokraji sil Na pokraji sil Samantha M. Bailey

Fajn kniha. Čtivá. Napětí. Mírně předvídaný konec.

21.05.2021 4 z 5

Ze světa lesních samot Ze světa lesních samot Karel Klostermann

Opět úžasná kniha z tvorby K. Klostermanna. Ten klid a atmosféra knihy je balzám pro duši....

21.05.2021 5 z 5

Zub za zub Zub za zub Ed McBain

Tak trochu jiná detektivka.

17.05.2021 3 z 5

V ráji šumavském V ráji šumavském Karel Klostermann

Moc hezká kniha. Příběh poutavý, psaný krásnou češtinou. Napadá mě přísloví Pýcha předchází pád. Atmosféra vyprávění jako vždy skvělá.

15.05.2021 5 z 5

Červánky mého mládí (díl I.) Červánky mého mládí (díl I.) Karel Klostermann

Krásná kniha. Vzpomínání psané krásnou starou češtinou, které tě zahalí jako do měkké, teplé deky, ze které nechceš vystrčit ani nos, dokud celé nedočteš. Ani nostalgická atmosféra nezakryje fakt, že to nebyl lehký život.

15.05.2021 5 z 5

Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše John Gray

Zajímavé, poučné a místy vtipné čtení. Něco sedělo víc, něco méně...

14.05.2021 3 z 5