Hotýlek přehled

Hotýlek
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/235353/bmid_hotylek-blc-235353.jpg 4 5195 5195

Některé věci jakoby existovaly mimo čas. Zůstávají stejné navzdory dějinám, válkám, totalitním režimům i počasí. Takový je i hotel pana Leopolda, vlastně spíše hodinový hotýlek, založený v dobách první republiky a nabízející potěšení a rozkoš pánům za protektorátu a dokonce i poté, co ho znárodnili komunisté. Oč více přímočaré lásky ale nabízely hotelové pokoje, o to osudovější a dramatičtější vztahy se odehrávaly v rodině majitele a posléze správce. (Dotisk v roce 2017)... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hotýlek. Přihlašte se a napište ho.

Sam33
včera 4 z 5

(SPOILER) Poslouchala jsem jako audioknihu a i když tam bylo větší množství postav, orientovala jsem se dobře. Hlavní postava Václav mi ale moc neseděl. Přišel mi takový nemastný neslaný, proplouval životem docela jednoduše a přitom on zničil život dost lidem ve svém okolí (nejvíc mi asi bylo líto Jindry, která ho celý život milovala, starala se nejen o něj, ale i o jeho děti a on se přesto nerozvedl, i když jeho právoplatné manželce by to bylo úplně jedno).

Terka1975
předevčírem 5 z 5

Trochu radostnější příběh rodiny, v jejímž vlastnictví (správcovství) je hotýlek. Každý člen rodiny má jiný osud, ústřední postavou je poctivý Václav, který je trochu naivní a jeho láskou je oprava aut. Je to hodně propletené, osudy postav jsou zajímavé, ale nevybočují z života běžného člověka, takže je zase na čtenáři, aby si na ně udělal názor sám. A to mám na knížkách paní Mornštajnové nejraději.

Luluhappy
31.10.2024

Pěkně napsaný osud jednoho člověka a jeho rodiny. Jako kdybych koukala na seriál :)

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2024)

02.09.2024

100 nejčtenějších knih roku 2022

27.12.2022

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2022)

04.09.2022

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Bydlet v sousedství dobrých přátel usnadní člověku život.

Osamělý a nepříliš schopný, ale milující rodič je pro děti lepší než dětský domov.

Dostatečná vzdálenost dobré vztahy jen podpoří.

Kniha Hotýlek v seznamech

v Přečtených7 939x