AngeliS
![Vyhonit ďábla: O vztazích, sexu a intimitě Vyhonit ďábla: O vztazích, sexu a intimitě](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/472492/vyhonit-dabla-z5c-472492.jpg?v=1641808121)
Škoda že jsem si nezjistila o čem knížka je. I když, stejně jsem čekala něco jiného. Podcast jsem poslouchala hodně, proto jsem čekala v knize něco víc. Ale spíš nejsem cílovka. Trošku mě mrzelo, že tam Terezie není slovensky. (Prostě holky raději slyším, no). Kor když teda nesmyslný inglištiny tam být mohly. Už jsem si říkala, že to zahodím a dám jednu hvězdu. Ale to by nebylo fér. Kdybych ji dostala do rukou mladší, o dost. Vážně ještě tak před pubertou, možná by mi otevřela obzory. Nedokážu se ale vcítit do mé pubertální já, zda bych dokázala některé věci neřešit, tak jak jsem je řešila. Přeci jen, v pubertě VŠE vypadalo jako konec světa. Za mě by ale knížka pomohla rozhodně , rozhodně lépe než přednášky... tady máš vložku a tady máme vaječníky... To byla hrůza!!! A tak pokud máte doma dospívající holčinu a třeba nejste zvyklí až tak otevřeně mluvit, tak tohle je pro to dokonalé.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Babičkou proti své vůli Babičkou proti své vůli](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481038/babickou-proti-sve-vuli-NNT-481038.png?v=1633762214)
Mně na knize především potěšilo, že mám opravdu zdravý vztah. Tohle tedy bylo něco. jestli to přeci jen někomu dodá odvahu se zamyslet a od příšerného chlapa odejít, tak taky dobře. Jinak to ale byla ale vlasetně fajn oddychovka u které jsem si občas měla chuť rvát vlasy, jak má tu familii rozmazlenou a míní se ze všech po...!!! :D
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Šťáva z mrkve Šťáva z mrkve](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11419/stava-z-mrkve-11419.jpg?v=1310504475)
Vím, že je divná. Vím že je povrchní. Byla na ranu, ale prostě se hledá. Neví co chce. A která bab jako jo? Já jsem se v ní v podstatě našla. A to jsem jiná, ale každý má to svoje. Každý s tím pracuje jinak. Četrla jsem to asi ve správněm věku. Kdy jsem sma nevěděla, co zrovna se sebou a vše bylo "blbý"...
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Nejkrásnější filmové pohádky Nejkrásnější filmové pohádky](https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390873/nejkrasnejsi-filmove-pohadky-dyN-390873.jpg?v=1538408375)
Hodnocení opravuji, protože mi leželo v hlavě. A to není jen tak. To, že já jsem od toho očekávala něco jiného neznamená, že je špatná. Vlastně jsem takovou knihu chtěla, protože ty filmy miluju, ale děti je tolik zafixované jako já nemají a příběhy se moc líbí. I já, když přihlédnu k tomu, že to je prostě pohádka k přečtení na dobrou noc, tak je to super. Navíc kniha obsahuje krásné ilustrace. Kniha mě už v knihkupectví naprosto nadchla a dávala jsem ji potom i jako dárek jiné pohádkové fanynce. A jako dárek potěšila také. Takže možná nenaplnila mé prvotní očekávání, ale to už je pouze a jeníom můj problém.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Vodnické pohádky Vodnické pohádky](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13648/vodnicke-pohadky-13648.jpg?v=1238195492)
Je to mnohem lepší jako audio, ale i tak jsou to krásné příběhy z vodního světa. Úplně vidím ten jepičí bál.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Všechno nejlepší, Anno Všechno nejlepší, Anno](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/451924/vsechno-nejlepsi-anno-44v-451924.jpg?v=1605257194)
(SPOILER) tady si poprvé u toho hodnocení nejsem úplněj jistá. Jde o to, že jsem to hltala jak blázen a nemoihla jsem se od toho odtrhnout, ale vlastně nechápu proč? Asi jsem stále čekala na "něco". A ono se to stále vzdalovalo a vzdalovalo, ale stejně převažují lepší pocity. S tím ex jsem s ní vlastně soucítila, jenže přeci jen si říkám, já se takhle chovala v 18 a ona ve 30! Tak nevim nevim. Přeci jen jsem ale postrádla, jestli tu rodinu něco naučí, proč byli tak chudí? Proč byla Bridge tak nepraktická sakra? Proč po ní chlapi tak šíleli? To chápu asi úplně nejmíň.
Ale tak on ten Tom... žili na samotě, dva roky zalezlej doma asi viděl max. matku a Bridget z okna... tak se to asi dá pochopit.
(Za vysvětlení a jiný pohled bych byla ráda.)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Lekce lásky Lekce lásky](https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/3929/lekce-lasky-lRF-3929.jpeg?v=1522597550)
Co si tak pamatuju, tak mi hrdinka byla příšerně otravná, protože ze zamilovala tak blbě. Vůbec ji nevidím jako super popelku. Spíš mi ta rodina připadala jako bílí cigoši. Četla jsem to tak před 10 lety, ale dodnes vím, že mi přišlo, že to u nichdoma strašně smrdí stařešinou a zatuchlinou. A smrděla mi i ona. :D Příběh pro mé pubertální já byl super, četla jsem to několirkát... ale ty moje přehnané představy o jejich sociálních poměrech.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Malé ženy Malé ženy](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34665/male-zeny-ajs-34665.png?v=1661799350)
Vím, že to je klasika... ale nedokážu to. Zdálo se mi to jako roky, co jsem to četla, ale konec v nedohlednu. Nikdy to už ani dočíst nechci. Jednak je to pro mě příliš moralizující a druhak mi to přátelé vyspoilerovali. Je to moje největší nenávist knihy, jaká může být.