anna.zahy anna.zahy komentáře u knih

Polámal se mraveneček Polámal se mraveneček Josef Kožíšek

Je to o mravenečkovi, který byl nemocný a ostatní mravenci se ho snažili vyléčit, až ho vyléčil ten poslední, který mu pofoukal ramínko a pohladil ho po čele.
Měla jsem v knihovně tuhle knížku po mámě. Četla ji, když byla malá, i moje teta a asi i můj strejda. A mně se líbila, i když už je taková otrhaná a počmáraná. :)

19.02.2020 5 z 5

Děti z Bullerbynu Děti z Bullerbynu Astrid Lindgren

Byla to pro mě zatím nejlepší knížka ze všech, co jsem četla!
Nejvíc se mi líbilo, jak prodávali třešně. A ještě se mi líbilo, jak Ollovi vypadl zub. Celkově to byla bezva kniha. Je plná příběhů, co podnikali Anna, Britta, Lisa a Olle, Bosse a Lasse. A má krásné ilustrace.
Už nám to četla máma, když mi bylo 4 a půl, ale už jsem si to moc nepamatovala.

05.04.2020 5 z 5

Harry Potter a Kámen mudrců (ilustrované vydání) Harry Potter a Kámen mudrců (ilustrované vydání) J. K. Rowling (p)

Moje první přečtená knížka o Harry Potterovi! Je mnohem lepší než film, ve filmu nebylo spoustu věcí (například kdo přesně byl Nicolas Flammel a u koho si Harryho otec založil neviditelný plášť). Zase to má i svoje nevýhody, že když úplně na konci byl Harry Potter v ošetřovně, tak v knize nebylo pořádně napsáno, jak se tam dostal, ve filmu to bylo vidět, že padá.
Každopádně se mi to moc líbilo a moc se těším na Harry Pottera a tajemnou komnatu.
Ilustrace jsou překrásné, jako opravdické.

07.05.2020 5 z 5

Anna ze Zeleného domu Anna ze Zeleného domu Lucy Maud Montgomery

(SPOILER) Hodně mě to bavilo, i když je to až od deseti let. Objednala jsem si ji ve škole z Albatrosu.
Anna je ze začátku upovídaná, milá a statečná a má hodně fantazie. Přišlo mi docela vtipné, jak vyprávěla Marile, že omdlít není zas tak špatná věc. Že si už dlouho představovala, jaké to asi je.

14.05.2021 5 z 5

Krtek a orel Krtek a orel Hana Doskočilová

Ten příběh znám už dlouho, ale dnes jsem ho poprvé četla sama, když jsem nemohla usnout.
Je to o tom, že byla velká potopa a Krtek našel malé ptáčátko. Pak našli plavající psí boudu. Vzali si ji na břeh poblíž. Ptáček bydlel v boudě a Krtek ho vychovával. Jednoho dne to už nebylo malé ptáčátko, ale velký pták a dokonce orel... Krteček je moje nejoblíbenější animovaná pohádka od dob, co mi byly 3 roky.

09.02.2020 5 z 5

Vánoční prasátko Vánoční prasátko J. K. Rowling (p)

Je to krásná knížka, i když je trochu smutná.

04.12.2021 5 z 5

Čarodějnice Čarodějnice Roald Dahl

Dávám mezi první tři nejlepší knížky co jsem četla. Doporučuji dětem které zajímá JAK DOOPRAVDICKÉ ČARODEJNICE EXISTUJÍ.

24.02.2021 5 z 5

Emin vánoční deník Emin vánoční deník Tereza Kopecká

Byla to skvělá knížka o tom, jak Ema strávila celý advent u babičky a u dědy a seznámila se tam s novými kamarády, Nejvtipnější je, jak 23.12. (což byla sobota), když jeli nakoupit, tatínek nadával, že tam bude plno, a maminka ho uklidňovala, že tam všichni byli ve čtvrtek a v pátek. Pak nadával, když nemohli najít místo na parkovišti a taky, když nemohli najít košík.
A další vtipná věc tam je, že když táta byl na telefonu, tak Ema pošeptala Zorce, aby pohlídala tatínka, jestli tam nehraje hry, protože on má na telefonu stáhnuté hry, ale nesmí je hrát bez nich.
Je to skvělá knížka a já jsem ji četla pomalu, abych ji četla celý advent. A dočetla jsem ji přesně na Štědrý den, protože ta knížka taky končí na Štědrý den.

25.12.2020 5 z 5

3. dobrodružství pavouka Čendy 3. dobrodružství pavouka Čendy Pavel Čech

Jednoho dne pavouček Čenda před sebou uviděl velkou cibuli. A z cibule se ozvalo: "Jen pojď dál, Čendo!" Čenda vstoupil do cibule, uviděl tam velkého pána. Ten mu poradil cestu. Měl kamaráda mravence. Společně vešli do domu obra, kde uviděli spoustu mravenčích kamarádů. Najednou uviděl pavoučici Janu. "Jano!" zvolal Čenda. Čenda vyskočil pomocí pavučiny na poličku. V tu ránu vešel do místnosti obr, ale jakoby na zavolanou přiletěla kukačka i s kamarádem datlem. Datel popadl skleničku s pavoučicí Janou, kukačka řekla Čendovi a mravencovi, ať si nastoupí na ni. Pak všichni odletěli k pavoučkovi Čendovi a od té doby žili Čenda s Janou dohromady až do smrti.
Moc hezká knížka a moc krásné obrázky.

16.02.2020 5 z 5

O zahradě O zahradě Pavel Čech

Hezká knížka krásně ilustrovaná.

02.02.2020 5 z 5

Snížek Snížek Holly Webb

Je to moc hezká a zajímavá knížka, jenom se mi trošku nelíbilo, že Bel lhala, když nepřiznala, že je z budoucnosti.

26.01.2021 5 z 5

Valentýnka a daleké kraje Valentýnka a daleké kraje Ivana Peroutková

(SPOILER) Je to hrozně hezká knížka. Valentýnka vymyslela hru na cestovní kancelář a spolu se svými spolužáky (Zuzkou, Jonášem a Péťou). Potom Jonáš vytiskl letáčky s nabídkou jejich služeb. Roznesl je do nejbližších domů. Pan Konstantin, to byl Péťův soused, jim uvěřil a objednal si zájezd do Burgasu. Tak děti zavolaly do cestovní kanceláře Obzor a tam zařídili, aby pan Konstantin mohl jet do Burgasu. Na letiště ho dovezl Valentýnky strejda (na auto přilepily nápis "Žabák a Lítalka", protože tak se jmenovala jejich cestovní kancelář podle dvou maňásků). Vtipné bylo, že pan Konstantin celou dobu věděl, že je to jenom hra (protože viděl Péťu, jak hází letáček do schránky), což pro Valentýnku bylo docela zklamání.

20.10.2020 5 z 5

Unesli Lucku Šmidlifouskovou! Unesli Lucku Šmidlifouskovou! Daisy Meadows

Mám radši knížky, které se čtou déle a jsou víc napínavé. Je to podobné jako víly, ale musím říct, že víly jsou víc pro malé děti, jinak se mi oboje líbí nastejno.
První den, co jsem knížku četla, se mi zdálo, že Grizelda chtěla zničit celý svět a že jsme měli kouzelnou mapu, kde jsme viděli, kde se pohybuje (jako v Harry Potterovi Peter Pettigrew).

29.06.2020 4 z 5

Dobrodružství pavouka Čendy Dobrodružství pavouka Čendy Pavel Čech

Pavouček Čenda žil ve starém domě v hodinách. Často sedával u okna a koukal na les. Jednu noc přišel zloděj a pavouček Čenda odšrouboval matičku a kukačka vylítla i s Čendou. Starý dům se v tu chvíli rozbořil. Potom letěli...(Zloděj spadl po schodech hlavou dolů.)
Moc hezká knížka a ilustrace nádherné.

12.02.2020 5 z 5

Ela a skleněný střevíček Ela a skleněný střevíček Darcey Bussell

Podle mě nejlepší knížka o Ele ze všech.

08.01.2020 5 z 5

Krejčík z Gloucesteru Krejčík z Gloucesteru Beatrix Potter

Klidně to mohlo pokračovat.

24.03.2023 5 z 5

Stopa Stopa Holly Webb

Krásná knížka. Holly Webb je moje oblíbená autorka. Všechno od ní se mi zatím líbilo.

09.01.2022 5 z 5

Vánoční večírek Pipi Dlouhé punčochy Vánoční večírek Pipi Dlouhé punčochy Astrid Lindgren

To je celá Pipi. :)

12.12.2020 5 z 5

Pan Buřtík a pan Špejlička Pan Buřtík a pan Špejlička Zdeněk Svěrák

Nejdřív jsem znala písničku o panu Buřtíkovi a panu Špejličkovi a máma mi pak koupila knížku. Moc se mi to líbilo, je to vtipné. A pan Svěrák je můj oblíbený herec a zpěvák a spisovatel, už když jsem byla malá.

24.09.2020 5 z 5

Roztomilá lama Roztomilá lama Amelia Cobb

Prastrýček Horác zase přivezl nějaké zvíře. Tentokrát lamu. Byla krásná. Hledali jí domov mezi jinými zvířaty, ale těm se nezamlouvala, a tak lama přespávala venku na zahradě u Emy. Prastrýček odjel zachraňovat další lamy. Ema byla nadšená: konečně mohla mít roztomilá lama Lotka svoje stádo!

08.02.2020 5 z 5