Vánoční večírek Pipi Dlouhé punčochy přehled
Astrid Lindgren
Už jste to slyšeli? Pipi Dlouhá punčocha pořádá rozloučení s Vánocemi a všechny děti srdečně zve! A večírek se navíc koná venku na zahradě! Smrk je krásně nazdobený a hned vedle stojí domeček ze sněhu. Uvnitř už je spousta dětí, dortů a zábavy. Ale venku ještě někdo čeká Nejlepší bude jít se tam honem podívat, protože všechno, co Pipi vymyslí, je chytré a báječné!... celý text
Literatura světová Povídky Pro děti a mládež
Vydáno: 2014 , Albatros (ČR)Originální název:
Pippi långstrump har julgransplundring, 1950
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vánoční večírek Pipi Dlouhé punčochy. Přihlašte se a napište ho.
80% - je to taková příjemná kraťoučká vánoční jednohubka o tom, kterak Pipi pořádá pro děti večírek na zahradě - s vánočním stromem, sněhovou klouzačkou ze střechy a sněhovým domečkem, kde čekají dobroty. Pipi je štědrá a dokáže děti strhnout k té nejlepší zábavě, ale umí být také pěkně (byť zábavně) prostořeká, zvlášť k protivným dospělým. Asi bych čekala přece jen košatější příběh, ale na Vánoce pro děti před usnutím, když je za čtvrt hodiny přečteno, proč ne.
Kniha Vánoční večírek Pipi Dlouhé punčochy v seznamech
1962 | Děti z Bullerbynu |
2001 | Bratři Lví srdce |
2007 | Ronja, dcera loupežníka |
1998 | My z ostrova Saltkråkan |
2007 | Karkulín ze střechy |
S dcerkou jsme dnes touto knihou odstartovaly těšení se na Vánoce. Výběr četby nemohl dopadnout lépe. Pipi a její vánoční večírek nás příjemně navnadil.