Anna195 komentáře u knih
Pre mňa najočakávanejšia kniha roka splnila všetko to, na čo som sa tak tešila. Opäť na scéne moja milovaná slow-burn romantika a opäť autorka dokázala, že tieto slow-burn príbehy jednoduchou vie písať. Aj keby napíše tisíc stranovú knihu, tak by som do toho šla. Jednoducho žiadne hluché miesta, len príbeh, ktorý ma bavil každou stranou viac a viac.
Lina a Nash boli boli presný opak, a to sa mi páčilo. Som rada, že autorka spája úplne odlišné páry, baví ma, keď sa protiklady priťahujú. A presne tu sú protiklady ako lusk, pretože Lina a Nash sú totálne protiklady, ale spolu sú neprekonateľní.
V poslednom čase som si zamilovala dobrákoch v knihách, takým bol aj Nash... Akože tohto chlapa som si v jeho príbehu ešte viac obľúbila. Práve tu mi Nash ukázal, že ani on nemá dokonalý život, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať, pretože v jeho príbehu som zistila, čo všetko skrýva. Keď mu vstúpi do života nezastaviteľná Lina, ktorá tiež, čo to skrýva, nastane ten najväčší výbuch emócií. Inak tie ich emócie stáli za to.
Bavilo ma sledovať ich postupné kroky a uvedomovanie si citov jeden k druhému. Chémia medzi nimi bola jedna DOKONALOSŤ. Aj keď si museli prejsť niekoľkými prekážkami, tak som im veľmi držala palce. Čo ďalšie ma bavilo bolo množstvo akcie a nepredvídateľných situácií zo strany ich nepriateľov, keďže nikdy som nevedela, čo môžem ďalej očakávať. A že toho bolo.
S čistým svedomím poviem, že ma oba epilógy dostali. To bolo niečo prenádherné... Najradšej už dnes by som si prečítala Lucianov príbeh. Na túto časť sa veľmi preveľmi teším. A už som spomínala, že milujem obyvateľov Knockemoutu? Pretože vážne milujem.
Táto kniha bola pre mňa taký menší krok do neznáma. Ak si prejdete môj profil, zistíte, že som veľká milovníčka romantiky. No, keďže knihy od autorky milujem, tak som siahla aj po jej novinke, ktorá je úplne iná, než to, na čo som zvyknutá.
Na začiatku som nemala žiaden očakávania, jednoducho som si povedala, že skúsim a uvidím. Aj keď tento žáner kníh vôbec nečítam, môžem povedať, že práve tento príbeh ma veľmi zaujal a mala som po dočítaní husiu kožu. Celkový námet príbehu bol skvelý a pripojenie mágie, zla, bohatstva či temnoty sa nadmieru vydarilo a ja som hltala stánku za stránkou, aby som spolu s hlavnou hrdinkou Danielou mohla odhaliť celú pravdu.
Čo si ma získalo, bolo prepojenie minulosti s prítomnosťou, pretože tak som mohla nazrieť do minulosti generácií. Aj keď čítať práve tieto časti bolo pre mňa najťažšie, keďže sa tam diali dosť zvláštne veci. No, aby ste pochopili celý príbeh, musíte poznať aj minulosť. A minulosť bola veľmi krutá.
Každá postava je v tomto príbehu dôležitá. Veľký obdiv mala u mňa Daniela, ktorá bojovala za svoje deti. Po celý čas som ju obdivovala, čo všetko dokázala pre ne urobiť.
Priznám sa, že som počas čítania dúfala v iný koniec. Jednoducho, takýto koniec som nečakala, aj keď mnoho vecí to naznačovalo, stále som dúfala v niečo lepšie. Pretože práve veta .. "Nedá sa zachrániť všetkých".... nadobudla v tej chvíli iný rozmer.
Takže mňa, ako milovníčku romantiky si získal aj tento misteriózny triler, z ktorého mám ešte teraz husiu kožu.
Ešte predtým než som sa pustila do čítania ma hneď zaujala obálka, ktorá je neskutočná. Čo si budeme aj samotná anotácia ma prinútila, aby som si tento príbeh prečítala.
Som rada, že autorka stavila na povolania hrdinov, ktoré nie sú v knihách úplne bežné. Bolo to iné, a to sa mi páčilo. Však, kde nájdeme letušku a bývalého hráča NFL a zároveň vlastníka klubu. Elliot aj Louisa si ma získali. Dosť som obdivovala Elliota, napriek nepríjemnej minulosti mi prišiel ako vyrovnaný muž, aj keď je samozrejmé, že tú bolesť len tak niečo neodstráni, ale imponovalo mi, že sa nenechal utápať v sebaľútosti. Jediné, čo mu chýbalo bola práve Louisa - múdra žena, ktorá sa nenechá len tak zastrašiť, takéto hrdinky zbožňujem.
Začiatok ich príbehu sa mi veľmi páčil, nebolo to nič prvoplánové a v niektorých situáciách som absolútne nevedela, ako sa Louisa alebo Elliot zachovajú. Takže príbeh nebol zvlášť predvídateľný. Akurát bolo na mňa hŕŕ ich zbližovanie, mne tam chýbal nejaký medzikrok, kde by som sa ešte viac tešila na ich spoločné zbližovanie a výbuch citov. Pri niektorých častiach v príbehu som sa pristihla, že by sa mi žiadalo viac ich rozpísať, pretože niekedy sa mi zdalo, že som veľmi rýchlo prešla z jedinej situácie do druhej situácie. Popravde mne by vôbec nevadilo, keby má kniha aj viac strán.
Celková zápletka príbehu si ma získala. Hlavne téma pravdy a lži, sa mi v tomto príbehu obzvlášť páčila, toto autorka skvelo spracovala. Tento príbeh mi ukázal, aká môže byť pravda a lož.
Možno by niekto chcel o niečo sladší epilóg, ale mňa si práve tento epilóg získal, keďže v ňom bolo množstvo pravdy.
Pevne verím, že sa dočkáme aj príbehu, kde bude hlavná hrdinka Ava, keďže ma v tejto knihe veľmi zaujala
Táto kniha je v podstate jednohubka, ktorú budete mať prečítanú veľmi rýchlo, ale napriek tomu má aj kvalitný obsah.
Knihy, kde hlavná postava trpí amnéziou som už zopár čítala, ale táto je poňatá z iného uhla, a práve to sa mi páčilo. Nie je to o tom, že sa hrdinovia počas príbehu zaľúbila a až potom jeden z nich stratí pamäť. Tu sa stretávame s Clem, ktorá nepozná svoju minulosť, nevie, že chodila s Edom a ani nevie, prečo sa s týmto sexy chlapíkom rozišla. V podstate počas celého čítania som spolu s Clem odhaľovala jej minulosť, najmä to, kým bola a aké zásadné rozhodnutia v minulosti urobila.
Clem bola na začiatku zvláštna, ale postupne som si ju obľúbila. To akou bola v minulosti som vnímala, len z rozprávania iných postáv. Ale táto "nová" Clem sa mi omnoho viac páčila. Bola viac sama sebou, neovplvyvňovali ju názory alebo rady iných, skôr sa riadila tým, čo ona sama chce, čo cíti a spoznávala samú seba.
Na začiatku som Edove správanie úplne chápala, keďže rozchod ho dosť zničil, ale postupnými krokmi sa snažil Clem pomôcť. V podstate môžem povedať, že medzi nimi išlo o takú malú slow-burn romantiku, ktorú som len uvítala, keďže obaja potrebovali viac času na zblíženie. A to ich postupné zbližovanie, plné citov, iskier a vášne sa mi páčilo.
Aj v tomto príbehu máme záporáka, ktorého som nemala problém odhaliť, ale chcela som vedieť, ako to všetko dopadne, keď sa príde na to, kto za všetkým stojí. Ale tu mám jediné negatívum, pretože práve toto odhalenie sa vyriešilo až veľmi rýchlo. Vôbec by mu nevadili 2-3 kapitoly navyše, kde by to autorka viac rozobrala a o kúsok viac napätia by spôsobila v príbehu.
Napriek tomu knihu odporúčam, pretože tu si ma získalo z akého uhlu poňala autorka tento príbeh. Som veľmi zvedavá na ďalšieho brata.
Knihy od Vi sú vždy stávka na istotu, ale pri tejto mi niečo chýbalo, niečo čím by ma kniha dostala. No musím povedať, že autorka vie vždy vymyslieť zaujímavé zoznámenie hlavných hrdinov a aj v tomto príbehu sa mi zoznámenie medzi Maxom a Georgiou veľmi páčilo. Malo to humor, iskru a nápad.
Hneď od začiatku mi Max sadol. Toto je presne typ, ktorý očarí každú ženu... milý, zábavný, plný dobrosrdečnosti a k Georgii bol veľmi pozorný. Keďže Max je k tomu všetkému aj hokejista čakala som viac hokejového prostredia, ale autorka sa skôr zamerala na vzťahové udalosti.
Mne osobne Georgia v príbehu nesadla, teda presnejšie niektoré jej rozhodnutia. Samozrejme bola múdra a milá, ale nejako som sa nevedela stotožniť s tým, aký vzťah mala so svojím bývalým. V mnohých oblastiach mi prišla, ako skúsená a múdra žena, ale všetko, čo súviselo s jej bývalým ju v momente zmenilo na naivku. Fakt mi nešlo do hlavy, ako taká múdra žena môže byť až tak naivná a nevidí skutočnosť, ktorá bola hneď do očí bijúca. A tá jej veľká nerozhodnosť mi tiež dala zabrať. V podstate som z nej mala veľmi zmiešané pocity.
Ale, ako pár boli fakt výborní. Iskry, chémia a veľká príťažlivosť bola medzi nimi očividná. Čo musím vyzdvihnúť je veľký zvrat, ktorý nastal ku koncu príbehu, aj keď som čosi podobné čakala, no tento zvrat dal príbehu tú správnu dynamiku, ktorá mu chýbala.
Pre mňa toto nebola najlepšia kniha od autorky, pretože viem, že to vie Vi omnoho lepšie.
Po knihách od Melanie Moreland sihanem vždy, keď mám chuť na nejakú oddychovku bez veľkých zvratov. No obzvlášť mám v obľube jej série Vested Interest a ABC Corp., kde autorka vykresľuje podstatu rodiny a najmä, čo znamená rodina. A práve Ronanovo srdce je tiež jednou z tých kníh.
Ronan a Beth mi boli sympatickí. Veľmi ma zaujal životný príbeh Beth, ktorá vďaka tomu, čo všetko zažila a zažívala mi prišla veľmi silná. Jej vzťah s mladším bratom bol úžasný, napriek tomu, že to obaja mali veľmi ťažké. Ronan a Beth mali medzi sebou to správne prepojenie a chémiu medzi nimi bolo cítiť z každej strany. Aj keď Ronan určité veci pred Beth skrýval, tak som ho vedela v danej situácii pochopiť. Páčil sa mi ich postupný vývoj vzťahu krok po kroku.
Som rada, že bola do príbehu zapojila vážnejšie témy, ako šikana. Myslím, že tu autorke krásne ukázala, ako sa treba postaviť k šikane, toto riešenie sa mi rozhodne pozdávalo.
V tomto príbehu bola zápletka slabšia oproti predošlej časti. No musím priznať, že mi trošku vadilo, keď autorka ku koncu odhalila podstatné časti z ďalšej časti zo série. Stačilo by, keby tu boli len nejaké náznaky. Ja som inkvinujem k náznakom, než k tomu, aby bolo prezradené, ako skončí ďalší pár.
3,5/5
Mia je pre mňa jedna z mojich obľúbených autoriek, pri jej príbehoch sa vždy ocitnem na horskej dráhe plnej emócií, čo úplne milujem. Samozrejme aj teraz tomu tak bolo, no iné príbehy od nej ma zasiahli omnoho viac. V tomto mi jednoducho niečo chýbalo.
Tento príbeh sa môže javiť, ako plný pomsty, nenávisti a klamstiev, no neskôr pochopíte, že je aj plný lásky, odpustenia, pravdy a druhej šanci. A v centre príbehu sú Brogan Ramsay a Lydia, ktorí majú spoločnú minulosť a opäť ich cesty privedú k sebe. Páčilo sa mi, ako autorka v tomto príbehu zobrazila to, ako človek ľahko môže spadnúť na dno spoločenskej vrstvy, ale aj na vystúpiť navrch. Čo je prípad Lydie aj Brogana.
V úvode som úplne chápala Brogana, keď túžil po pomste a aj Lydiu, keď sa snažila aspoň čosi zachrániť. V podstate každý z nich robil to, čo si myslel, že je správne. No, čo mi vadilo na príbehu bola prehnaná naivita Lydie voči svojmu bratovi. Chápem, že to bol jej brat, ale akokeby zatvárala oči pred tým všetkým, čo robil a všetko žehlila za neho.
Na začiatku sa mi postupné zbližovanie Brogana a Lydie páčilo, keďže z nich dvoch doslova sršala láska a bolo ju cítiť z každej strany, ale vždy, keď sa objavil problém, tak sa opäť zasekli a boli sme na začiatku. V podstate ku koncu to bol až začarovaný kruh.
Ale dosť ma tu bavili vedľajšie postavy Fionn a Eileen. Ich vlastné príbehy by mohli byť veľmi zaujímavé. Síce Mia píše úžasné a jej príbehy milujem, keďže veľa jej kníh čítam aj opakovane, no tento mi nesadol.
3,5/5
Vi a Penelope sú vždy stávka na istotu. No tento príbeh nemôžem zaradiť medzi tie najlepšie od autoriek.
Na začiatku čítania som si si myslela, že príbeh bude mať hate to love linku, teda aspoň podľa anotácie sa mi to zdalo, ale pri čítaní som zistila, že to je všetko inak. A ak tam niečo z hate to love bola, tak len na začiatku, nuž škoda, že sa nezhody medzi Presley a Levim, tak rýchlo vyriešili, pretože som sa vážne tešila na doťahovačky medzi postavami, keďže obaja mali s penziónom úplne iné zámery. Ale tieto ich nezhody, ako som spomínala, sa až veľmi rýchlo vyriešili.
Napriek tomu ma hlavní hrdinovia bavili. Presley ako slobodná matka so synom Alexom, to rozhodne nemá ľahké, najmä kvôli tomu čím všetkým si musela prejsť so svojím bývalým snúbencom. Jej bývalý je kapitola sama o sebe, pretože Tanner bol fakt nechápavý chlap. Beriem, že ich situácia nebola ľahká, ale tento chlap absolútne nebral ohľady na to, čo chce Presley, aj keď mu to niekoľkokrát prízvukovala. Takže Tanner ma počas celého čítania štval.
Hlavný hrdina Levi si ma získal postupne, keďže na začiatku mal veľmi zlú mienku o Presley, ale čo si budeme, keďže všetky informácie o nej mal z nesprávneho zdroja. No páčilo sa mi ich postupné zbližovanie a aj to, ako sa zbližoval s Alexom. Tieto ich spoločné chvíle som si fakt užívala a samozrejme som sa dočkala aj skvelých iskrivých momentov medzi Levim a Presley, ale chýbalo mi medzi nimi niečo viac, kde by som si povedala Wau. Áno cítila som z nich dvoch lásku, len mi chýbal ten Wau efekt, ktorý od hlavných postáv vždy očakávam.
Epilóg musím pochváliť, ten sa mi obzvlášť páčil.
3,5/5
Keďže autorkine predchádzajúce série Kontrakt a Vested Interest som si veľmi obľúbila, tak som si nemohla nechať ujsť ani jej novú sériu ABC Corp. A práve táto čas je úvodom do novej série.
Čo na jej spomínaných sériách zbožňujem je to, že sú navzájom popreplietané a autorka s nimi nikdy nekončí, takže aj tu sa dozvedáme, ako si naše obľúbené postavy nažívajú a ako pokračuje ich život. Ale tu sú našimi hrdinami Addison (Bentyho dcéra) a Brayden (syn Maddoxa) a s nimi sa ocitáme na ich svadbe. V ich prípade išlo o lásku z detstva, ktorá dozrela až do dospelosti. Už pri samotnom úvode som zistila, že títo dvaja sú si súdení. Akurát v ich prípade išlo o taký bezproblémový vzťah, bez nejakých veľkých zvratov. Ale keďže má knižka len 160 strán a jedná sa úvod do celej série, tak som ani veľké zvraty nečakala. Ale tu ma veľmi bavili úryvky z ich minulosti, teda časti z ich randenia, kde bolo mnoho zábavných príhod. Samozrejme v tejto časti viac spoznáme dôležité postavy pre ďalšie diely.
Okrem toho nás autorka chcela navnadiť na ďalšiu časť, keďže v úzadí tohto príbehu sa rozvíja aj príbeh s Grace. Aj keď autorka nám nadhodí len pár informácií a vy ostanete s otázkou... Ako to celé bolo a ako sa to skončí?
Takže mňa autorka navnadila a musím sa priznať, že ma v tejto knihe viac bavil ten načrtnutý príbeh o Grace.
No Melanie aj v tejto časti vedela vytvoriť skvelé puto rodiny, ktoré v jej knihách tak milujem.
Teším na ďalšiu časť, keďže už teraz ma Grace ako postava veľmi zaujala.
Pred samotným čítaním som nevedela či autorka dokáže udržať latku, ktorú nastavila pri prvej časti, ale s čistým svedomím môžem napísať, že ju ešte zdvihla. Som nadšená.
Opäť som sa vrátila do clubu LocalX, ktorý dostal nový dych. Bolo to lepšie, zmyselnejšie a na svoje si prídu aj žienky. Mňa si nová show v clube LocalX získala na plnej čiare. Nebudem klamať najviac si ma získala Candy-show. Však koho by nie?
Oceňujem pravidelné striedanie pohľadov, keďže tak som mohla lepšie spoznať Virginiu aj Doriana (Candyho). Obaja boli skvelými postavami a s každou kapitolou som sa o nich chcela dozvedieť viac a viac, nuž veľa toho skrývali. Kapitoly z Candyho minulosti som doslova hltala, pre mňa bola jeho životná cesta veľmi zaujímavá, aj keď dosť drsná. No sladký Candy si skôr či neskôr získa každú ženu a nejedná mu podľahne. Svoju prezývku si rozhodne zaslúžil. Samozrejme ani Virginia nemala ľahkú minulosť a ani život. Ale musí sa Baji nechať, že to s vášňou a chémiou medzi postavami vie. Inak to nebolo ani medzi našimi hrdinami, tí doslova horeli, aj keď v ich prípade išlo o slow-burn linku, ktorá ma dostala. Takto to bolo medzi nimi omnoho viac uveriteľnejšie, keďže som milovníčka slow-burn linky, tak niet čo dodať.
Som nadšená, že sa slovenské autorky neboja nových tém a v niektorých prípadoch sa jedná aj o tzv. tabu témy... Také Candyho matky otvoria nejednému čitateľovi oči.
A teraz to dôležité....Kto môže takto ukončiť knihu? Na to by malo byť nejaké pravidlo. Ale ja si počkám na všetky odpovede.
3,5/5
Mne tieto Keelandovky chýbali. Opäť ani tu nechýba skvelé iskrenie a množstvo chémie medzi postavami, čo autorka jednoduchou vie vytvoriť.
Vždy sa mi páči, ako Vi vymýšľa zoznámenie hlavných hrdinov, v tomto prípade to bola zámena kufrov. Ale táto zámena kufrov a k tomu spoločný víkend boli pre Donovena a Autumn osudnými, nuž, aj keď skutočný príbeh ich lásky začína až o niekoľko mesiacov neskôr.
Neviem, kde autorka chodí na týchto chlapov, ale Donovan bol úplne dokonalý... Milý právnik so sexy telom, skvelým zmyslom pre humor a ešte mal aj srdce na správnom mieste. Síce jeho detstvo rozhodne nebola prechádzka ružovou záhradou, ale mne sa zdalo, že by som len veľmi ťažko na ňom hľadala nejakú chybičku. No v tomto príbehu ma omnoho viac zaujala Autumn, ktorá bojovala sama so sebou. Na začiatku som vôbec nevedela, čo môže byť za tým, že sa Donovanovi vyhýbala, až neskôr, cez kapitoly z jej minulosti, som pochopila prečo. Takže Autumn som chápala, prečo konala v určitých situáciách, tak, ako konala. Nieže by som čosi také zažila, ale aspoň som chápala jej úteky.
Užívala som si ich spoločné zbližovanie a zdôverovanie, tieto časti som si ihneď obľúbila, pretože, keď boli Donovan a Autumn spolu, tak tam rozhodne iskrilo. V príbehu ma bavila postava Storma, ktorý tu tiež zohral dôležitú úlohu, po prečítaní pochopíte, no určite by som uvítala viac častí, práve so Stormom, pretože ten ma fakt bavil, najmä, keď bol na scéne s Donovanom. Oni dvaja spolu, tak to už áno, tie scény boli úžasné.
Akurát celá zápletka sa na môj vkus až veľmi rýchlo vyriešila, vôbec by mi nevadilo ani pár strán naviac, kde by bola viac rozuzlená zápletka.
4,5/5
Posledný diel z tejto skvelej série mám za sebou. Síce táto časť neprekonala moju obľúbenú 2.časť Taju Pro Tebe, ale aj tak som si toto čítanie užila.
Opäť autorka vytvorila skvelú dvojicu a tentoraz nás autorka zaviedla do sveta módy a do krásneho Talianska, čo bola pre mňa veľmi príjemná zmena. Naša hlavná dvojica Matteo a Kimber ma veľmi bavili, no najmä, keď boli spolu, keďže aj tu bolo medzi nimi množstvo iskrenia, vášne či skvelých doberačiek.
Vôbec by mi nevadilo viac kapitol práve z pohľadu Mattea, lebo na jeho kapitoly som sa vždy tešila, keďže veľa vecí robil najmä preto, aby si získal Kimber. Síce na začiatku som si myslela, že Matteo bude typický playboy, ale ešte väčšie prekvapenie bolo pre mňa, keď som zistila, aký v skutočnosti je... Takže síce žiaden playboy, ale milujúci a dominantný chlap, ktorý by pre Kimber urobil prvé posledné. Kimber bola na začiatku skvelá, svojská, sama sebou, čo sa mne veľmi páčilo. Až na to, že mi prišla ku koncu veľmi nerozhodná, keďže sa jej nerozhodnosť často opakovala, tak už tá nerozhodnosť mi prišla až prehnaná.
Čo sa musím uznať, že Kimber mala fakt skvelých priateľov a scény s nimi som milovala, pretože tie boli vždy plné humoru. A z čoho som bola veľmi prekvapená bolo to, čo sa vykľulo z bývalého priateľa Kimber, pretože toto som nečakala, keďže začiatok príbehu bol, aký bol.
Napriek tomu jednému negatívu, knihy od tejto autorky milujem, pretože sú vždy plné vášne, iskrenia a vie vytvoriť postavy, ktoré ma hneď zaujmú.
3,5/5
Po úžasnej prvej časti som siahla aj po druhej. Ale musím sa priznať, že na mňa omnoho viac zapôsobila prvá časť, tam som bola viac vzžitá s postavami aj s príbehom.
No napriek tomu autorka skvelo zakomponovala do tohto príbehu silné témy a nebála sa o nich písať. Najmä s Loganom sa život vôbec nemaznal a tu platí to, že rodičov si proste nevyberieš. Aj keď Aly a Logan pochádzali z inej vrstvy, dokázali si nájsť k sebe cestu. Mne bolo v určitých momentoch Logana ľúto, keďže tam, kde sa nachádzal z určitej časti mohli aj jeho vlastní rodičia. No Aly bola pre neho úžasnou oporou a hlavne vďaka nej sa zbavil svojich "démonov". Bolo nádherné, že napriek rôznym situáciám boli jeden pre druhého oporou.
Aj sa mi páčilo, akým spôsobom si k sebe po celý čas hľadali cestu, ale niekedy som ich správanie nechápala, pretože pri nich dvoch som mala rozporuplné pocity, najmä, ako sa niekedy dokázal Logan správať k Aly. Vadila mi aj naivita hlavnej hrdinky a veľakrát so sebou nechala zametať. Áno, bola milá a dobrosrdečná, ale niekedy to je až na škodu. Nieže by bola táto časť zlá. Len Logan a Aly sa stále točili v takom začarovanom kruhu, že som niekedy sama nevedela, čo medzi nimi vlastne je, pretože mne tu chýbala nejaká výraznejšia romantická linka, kde by som si povedala wau.
No v druhej polovici knihy na mňa zapôsobilo, ako Loagan s Aly pomáhali svojim blízkym a iným sa zase dokázali postaviť.
Síce táto časť neprekonala prvú, ale už teraz som zvedavá, aký príbeh ma čaká ďalej.
Toto je ďalší príbeh, ktorý je plný emócií a citov. Príbeh dvoch žien, ktoré na prvý pohľad toho možno nemajú veľa spoločného, až kým nezistíte, čím všetkým si tieto ženy museli prejsť a čo všetko ich spája.
Pri tomto príbehu ani nemôžem povedať, ktorá z nich dvoch mala ťažší osud, skôr by som napísala, že mi ani neprináleží rozhodovať o tom, keďže ničím podobným som si neprišla. Ale spolu so Živou a Evkou som vnímala ich emócie, smútok, stratu, hnev, ale aj neuveriteľnú lásku. Obdivovala som ich silu, bojovnosť či odhodlanie zmieriť sa so životom taký, aký je. Pretože vďaka tomuto príbehu zistíte, aký je život nevyspytateľný a že nemôžeme ovplyvniť, čo nám život prinesie. Aj Evku aj Živu som si obľúbila, pretože ich sila a hlavne ich sila lásky bola neskutočná až neuveriteľná.
V knihe je zachytená veľká škála emócií, najmä veľké množstvo ťažkých momentov, ktoré mi vhnali slzy do očí, ale opäť nemôžem zabudnúť na Miškin humor, ktorý k jej tvorbe jednoducho patrí. V určitých momentoch mi príbeh zlomil srdce na milión kusov, ale neskôr mi ho znova dal dokopy.
Príbeh zobrazuje veľmi ťažké témy, o ktorých je podľa mňa veľmi ťažké písať a aj ťažšie čítať. Napriek tomu som rada, že máme autorku, ktorá tieto témy otvára.
Táto kniha sa stáva pre mňa najlepšou knihou od autorky (aj keď ja milujem všetky jej knihy). Viem, že pre niekoho to môžeme byť jedno z tých ťažších čítaní, ale toto je zároveň jedna z tých kníh, ktorá vám v mysli a v srdci ostatne ešte veľmi dlho.
Knihu si rozhodne prečítajte, pretože vám ukáže, kto je silná hrdinka a nielen v knihe.
4,5/5
Toto bola jedna z tých milých jednohubiek, ktorú máte prečítanú v priebehu jedného dňa. Príbeh Jasona a Carmen je z lekárskeho prostredia a oproti knihám, ktoré som mala možnosť čítať, to bola veľmi príjemná zmena.
Keď som knihu dostala do rúk, očakávala som, že hlavný hrdina bude typický playboy, ktorého môžeme stretnúť v každej druhej knihe, ale autorka ma milo prekvapila, pretože Jason bol úplné iný a musím povedať, že tento doktor s dobrým srdcom na mňa urobil dojem.
Nečudujem sa, že sa Carmen z neho podlamovali nohy. Na prvý pohľad sa môže zdať, že Jason má všetko, čo chce, až na to, že vďaka jednému škandálu sa jeho život a celá jeho kariéra rúti do záhuby. A kto iný mu môže pomôcť ako nová posila pre styk s verejnosťou Carmen. Jej život nebol vôbec ľahký, napriek tomu pôsobila na mňa ako silná hrdinka, aj keď stratila milovanú osobu, snažila žiť ďalej.
Možno niekomu ich prvé zoznámenie príde ako úplne klišé, no čo si budeme mne sa to páčilo, pretože títo dvaja vyvolali vo mne úsmev na tvári vždy, keď boli spolu. Celý príbeh sa odohráva v rozmedzí 2 týždňov, takže aj dej pokračuje rýchlejšie, ale kniha je tak napísaná, že som to vôbec nevnímala. Hoci som čakala väčšiu zápletku príbehu, ale autorka stavila na zápletku, ktorá prirodzene vyšla z ich vzťah.
No musím povedať, že som si hneď zamilovala kubánsko - taliansku rodinu hlavnej hrdinky, nuž takúto skvelú a dobrosrdečnú rodinu je nemožné si nezamilovať.
Pevne verím, že vydavateľstvo preloží aj ďalšie časti zo série, pretože táto prvá časť rozhodne stojí za prečítanie.
Autorka ani tentoraz nesklamala a ja som opäť dostala vtipný príbeh, plný dvojzmyslov, vášne, iskrenia, skvelého humoru a k tomu všetkému ešte aj vtipné hlavné postavy. Preto túto sériu, tak zbožňujem.
Tentoraz je v úlohe hlavného hrdinu sexy otecko Robbie, ktorého môžeme poznať z prvej časti série ako najlepšieho kamaráta Zacha. Ja som sa na jeho príbeh obzvlášť tešila, keďže už v prvej časti si získal moje sympatie. Inak nečudujem sa, že naša hrdinka Monty, začínajúca učiteľka, po ňom vyštartovala, aj keď.. no mala v sebe istú dávku odvahy. Ale potom, ako nám ho autorka opísala som ju úplne chápala. Monty je úplne iná ako ostatné ženské postavy v tejto sérii, ale tým, že bola v dobrom slova zmysle zvláštna si ma získala a fandila som jej.
Hneď začiatok, kde sa Monty a Robbie zoznamujú, bol pre mňa vtipný, čo si budeme, Teagan tieto zoznamovacie časti vie písať. Od začiatku po samý koniec je medzi nimi veľa iskrenia, vášne, doberania a obzvlášť vtipných dvojzmyslov, najmä zo strany Robbieho. Jeho repliky milujem.
Značnú časť deja tvoria správy medzi nimi, tieto správy ma fakt bavili a doslova som si ich užívala. Áno, zápletka je jednoduchšia, ale mne sa táto zápletka a aj vyriešenie celej zápletky páčilo. A nesmiem nespomenúť malého Xaviera, pretože v kapitolách, kde sa vyskytol úplne hviezdil a myslím si, že aj on očarí nejednu čitateľku. Komu by sa nepáčila zmenšená verzia nášho hlavného hrdinu? Epilóg bol, taká milá čerešnička na záver.
Musím pochváliť, ako sa vydavateľstvo vyhralo s názvami kníh.
4,5/5
Na toto čítanie som sa nesmierne tešila, keďže príbeh ponúka jednu z mojich obľúbených tém, ktorou je dohodnuté manželstvo. Vo väčšine takýchto príbehov som zvyknutá, že hlavný hrdina je ten, ktorý príde s ponukou dohodnutého manželstva, ale v tomto príbehu je to úplne naopak. S ponukou pre vinárskeho princa Matea prichádza práve miliardárka Roxanne.
Roxanne aj Mateo v sebe ukrývajú toho viac, ako ľuďom ukazujú, najmä ona bola pre mňa plná prekvapení. Samozrejme v dobrom slova zmysle, keďže v sebe skrývala veľkú dobrosrdečnosť. No na začiatku to medzi ňou a Mateom vôbec nevyzeralo ružovo, keďže si navzájom robili napriek, a tým pádom vznikalo veľa zaujímavých situácii. Nešlo o humorné situácie, ale skôr o čosi vážnejšie, ktoré mohli veľa vecí ovplyvniť. Páčilo sa mi, ako si postupne k sebe hľadali cestu, podporovali sa a zisťovali, že jednému na druhom záleží. Do ich príbehu lásky vo veľkom zasuhujú ďalšie postavy svojimi intrigami, no pri niektorých odhaleniach som bola celkom prekvapená.
Tento príbeh by som určite opísala ako plný vášne a iskrenia, pretože presne toto sa odohrávalo medzi nimi. Intímne scény boli veľmi vydarené, akurát mne osobne vadili výrazy typu mušlička. Učarovalo mi aj prostredie, kde sa dej odohráva a celkový šmrnc príbehu dodávali nepreložené španielske výrazy.
Knihu určite odporúčam, pretože tento príbeh obsahuje všetky, čo mám rada: dohodnuté manželstvo, intrigy, lásku, vášeň, chémiu, tajomstvá a v neposlednom rade silné postavy.
Nemyslela som, že ma tak pohltí príbeh, ktorý je určený skôr pre mladšie ročníky. Príbeh zobrazuje silnú tému šikany. Doteraz nedokážem pochopiť, ako niekto môže niekomu ubližovať, len na základe toho, že je iný. O to viac ma to mrzí, keď sa niečo takéto deje medzi dospievajúcimi ľuďmi.
K hlavnej hrdinke Eme, som si musela hľadať cestu, pretože ani ona nebola bez viny. Zároveň mi jej bolo ľúto, že musí skrývať svoje skutočné ja pod maskou. Doteraz mám v hlave vetu, ktorú jej povedal Tomáš: Je mi ťa skôr ľúto..., v tom momente som s Tomášom úplne súhlasila. Ema si prešla v príbehu skvelým vývojom a postupne nám odhaľovala samú seba, no najviac si mi získala maličkosťami, ktoré robila pre Tomáša, vtedy ukázala svoje dobré srdce. No s Tomášom sa život vôbec nebabral, ale napriek tomu sa nevzdával. Tento chlapec ma veľakrát presvedčil o tom, že už dávno nie je chlapec, ale muž. Ich romantická linka bola pomalšia, čo mne len vyhovovalo, keďže to na mňa pôsobilo oveľa realistickejšie.
Po celý čas Ema skrýva tajomstvo, ktoré som vôbec neodhalila, až kým nám ho samotná autorka neprezradila. A takéto tajomstvo som rozhodne nečakala. Čo musím ešte vyzdvihnúť je vzťah medzi matkou a dcérou, a to, ako sa jedna druhej otvorili. Tento vzťah bolo veľmi krásne spracovaný.
Príbeh nezobrazuje iba tému šikany. Samotná autorka poukazuje na to, aké zlé dokážu byť toxické vzťahy a bohatstvo či spoločenské postavenie nie je všetko, pretože v živote sú omnoho dôležitejšie veci. Príbeh odporúčam všetkými desiatimi a myslím si, že aj o takýchto témach treba písať.
3,5/5
Autorka pre mňa nie je úplne neznáma a musím skonštatovať, že príbeh Utajené Noci si ma o čosi viac získal než jej predošlé dielo, ktoré som tiež mala možnosť prečítať. No aj tu mi pár vecí chýbalo, aby sa ma príbeh na 100% získal.
Obe postavy Lucas aj Maggie majú niečo do seba a určite si získajú nejednu čitateľku. Mňa osobne si získala postava Maggie, ktorá bola svojská, vtipná, milá a nebála sa povedať, čo si myslí. Lucas zas naopak mal svoj život nalinkovaný a na lásku rozhodne neveril. A mne sa takýto kontrast medzi nimi dvoma páčil, pretože, tým ma príbeh omnoho viac bavil.
Som rada, že autorka stavila na slow-burn linku. Tu sa mi táto linka hodila, keďže Lucasa zastihla jeho vlastná minulosť, s ktorou mu pomáhala práve Maggie.
Príbeh sa uberal po celý čas určitým smerom a ja som dúfala, že nastane na nejaký zaujímavý zvrat, no nič také sa nestalo. Čakala som niečo viac s Lucasovou rodinou, keďže sám Lucas mal také menšie rodinné tajomstvo, ale toto všetko bolo vysvetlené na pár riadkoch a aj ich celý rodinný problém sa veľmi rýchlo vyriešil.
Určite sa nedá knihe uprieť to, že sa veľmi dobre číta a skvelá chémia, ktorá bola medzi postavami, ale chýbal mi tam nejaký zvrat, ktorý by príbeh ešte viac pozdvihol.
Taká malá vsuvka na záver-z môjho pohľadu by bol pre tento príbeh omnoho viac výstižnejší originál názov Daddy Issues ako preložený názov Utajené Noci. Keďže Utajené Noci som tu nenašla.
Prečo si neprečítať letný príbeh aj v tom vianočnom období? A práve tento príbeh ma preniesol na prekrásny ostrov Tenerife, toto ľahké a oddychové čítanie som si užila, pretože presne niečo takéto som teraz potrebovala. Rozhodne už teraz môžem povedať, že sa nebránim ďalším oddychovkám od Mišky.
Tim a Tea mi sadli od prvej strany. Medzi obama bola silná chémia, ktorá bola cítiť z každej prečítanej strany a samozrejme nechýbala správna dávka iskrenia. Nemôžem zabudnúť na milé doberanie a úsmevné príhody medzi nimi, pretože práve toto na takýchto oddychovkách milujem. Mne osobne sa nápad chalana z call centra páčil. Aj, keď určité informácie mi na začiatku chýbali, aby som úplne pochopila správanie Tei voči Timovi, ale práve to ma poháňalo, aby som čítala ďalej, keďže som sa chcela dozvedieť, čo má Tea za problém. Za seba poviem, že som rada, že som nedostala všetky informácie hneď na začiatku, pretože tým, že mi autorka informácie dávkovala ma príbeh viac bavil. Samozrejme sa postupne v knihe veľa vecí vysvetlilo, ktoré sa javili úplne inak.
V príbehoch ma vždy baví striedanie minulosti a prítomnosti, a to som dostala aj v tomto príbehu, čo, ale musím ešte vyzdvihnúť je prihováranie sa čitateľom, pretože práve tu sa aj Tea párkrát čitateľom prihovára. Celý príbeh dotvárali vedľajšie postavy a všetky mi prirástli k srdcu, najmä Timova neterka Oli. A kto nemá rád chlapov, ktorí sa s radosťou starajú o deti? Pretože ja takýchto chlapov žeriem.
Tento oddychový príbeh vám môžem len odporučiť. A opäť musím pochváliť grafickú stránku knihy, pretože toto je jednoducho pastva pre oči. S radosťou by som si prečítala aj príbeh o sestre hlavnej hrdinky.