Anna195 komentáře u knih
Pri posledných prečítaných kníh od Vi Keeland som ich zväčša radila medzi knihy, pri ktorých si človek oddýchne. Ale táto kniha iná, veľmi silná, ktorá ma úplne dostala. A rozhodne na ňu čitateľ, len tak nezabudne.
Kniha sprcúva jednu veľmi ťažkú tému a ja len poviem, že mňa týmto autorka dostala. Nezáväzná a plná života-stará mama Louise, so svojou mladou kamarátkou Norou ma stále udivovali. Obe boli nebajácne a spolu si plnili tie najtajnešie sny. Aj keď na rôzne odhalenia si čitateľ musí počkať, postupne pochopíte, že táto kniha vám ukáže, aké je dôležité užívať si v živote každý jeden deň, no najmä, že najdôležitejšia je láska.
Myslím si, že starú mamu Louise si zamilujete, verte mi nedá vám na výber. A zároveň stará mama spojí dvoch skvelých ľudí. Nora a Beck boli spolu úžasní. Aj keď som tušila, že Nora čosi tají, tak som rozhodne nečakala toto. Vážne som z toho bola prekvapená…. A Beck… Och, Beck jeho si nejde nezamilovať. Tak starostlivý a milujúci muž si zaslúži len to najlepšie. Vôbec to s Norou nemal ľahké, ale páčilo sa mi, že to nikdy nevzdával a ani vtedy, keď zistil celú pravdu. Jednoducho toto je prototyp rytiera, ktorý bojuje. A že bojoval.
Zároveň medzi Beckom a Norou bolo niečo, tak silné…. Jednoducho toto si musíte prečítať, možno vám aj slza vybehne, ale verte mi stojí to za prečítanie.
Jedna z najlepších kníh od Vi.
Ak hľadáte vtipnú romantiku s veľmi neobyčajnou hlavnou hrdinkou, tak toto je správna voľba. Určite sa jedná skôr o oddychové čítanie, ale ja som si to užila.
Viem, že Audrey naša hlavná hrdinka nemusí každému sadnúť, ale mňa jej neobyčajnosť a jej nevysvetliteľný prúd slov bez nejakého filtra veľmi bavil. Táto hrdinka bola sama sebou, a to ma na nej veľmi bavilo, bola iná a zaujímavá a aj jej práca sa k nej veľmi hodila. Jednoznačne neobyčajná hrdinka.
Naopak Warren bol jej pravý opak vždy vážny guvernér, ktorý má, ako Audrey hovorí pokrovú tvár. Warren si nikoho a nič nepripúšťa k telu s hlavne si nadovšetko stráži svoje súkromie. Mňa Warren dostal, keďže bol opak Audrey, len mi chýbali kapitoly z jeho pohľadu. Veľa situácií som chcela vidieť jeho očami, no najmä, keď sa začali viac a viac zbližovať, tu mi jeho pohľad veľmi chýbal.
Napriek tomu, že boli rozdielni, tak im to spolu veľmi dobre išlo a hlavne Warren potreboval, takú živelnú ženu, akou je Audrey. Predsa jemu v živote chýbala práve ona. A jej naopak chýbal tento zádumčivý chlapík. Mne sa títo dvoja spolu veľmi páčili. Obaja ostali sami sebou, ja som si ich príbeh užila od začiatku po koniec.
Aj sladká romantika môže byť dychberúca, pretože práve tento príbeh taký bol. Okrem sladkého príbehu, ktorý je plný chémie a neutíchajúcej vášne od prvej strany, tu máme aj množstvo sladkých koláčikov, ktoré pečie jeden zádumčivý hokejista.
Ak čakáte typickú hokejovú romantiku, tak vás sklamem hokej tu je, ale len veľmi okrajovo, čo mne vôbec nevadilo, keďže v príbehu poňala autorka z iného uhla, čo mi len vyhovovalo. Toto bolo skvelé spracovanie príbehu.
Emma a aj Lucian mi od samého začiatku sadli, obaja riešili svoju budúcnosť, už od začiatku sme mohli cítiť medzi nimi tú úžasnú príťažlivosť. Zádumčivý a osmelý Lucian rozhodne Emmu potreboval, obaja sa navzájom podporovali, no hlavne vďaka Emme Lucian ožil a začal skutočne žiť. Obaja sa tak dopĺňali, navzájom pomáhali a ani o tom nevedeli.
Tento príbeh bol o čosi sladší, než som pri autorke zvyknutá, ale tu mi tá sladkosť celého príbehu veľmi zapasovala. Len, keď si uvdeomím, aký bol Lucian vo vnútri rozhodne ho môžeme nazvať sladkým.
Postupne Lucian zisťuje, že život mu ponúka toho mnoho. Mňa rozhodne príbeh od začiatku po koniec bavil.
Mala som opäť chuť na ďalšiu knihu od autorky. Ak hľadáte knihu, kde je toľko pohŕdania a nenávisti medzi postavami, tak táto kniha je to pravé pre vás.
Delila a Macon sa už od svojich 11 rokov nenávideli, toľko nevraživosti, urážok a nenávisti bolo medzi nimi. Ale už tu som chcela zistiť, čo je hlavný dôvod, prečo sa Macon tak správa k Delili, ktorá si, ale tiež nenechala skákať po hlave. Konečne hrdinka, ktorá sa nenechá len tak zastrašiť. Obaja mali na všetkom, čo sa im stalo svoj podiel viny.
Keď sa stretnú opäť po 10 rokoch, a to hlavne s menšou pomocou Delilinej sestri Sam, tak všetko, čo bolo skryté vypláva na povrch. Ako sa vraví medzi láskou a nenávisťou je veľmi tenká hranica.
Keď som pochopila, čo Macon aj Delila po celé tie roky prežívali a skutočný dôvod toho všetkého, tak mi bola Macona ľúto. Prerože toto by ste nepriali nikomu, zároveň najmä vďaka Delili žil a mal dôvod na žiť ďalej. Ale, aký bol Macon teraz, jeho pomalé kroky, ako postupne ukazoval Delili, kto skutočne je, bolo úžasné. Pri nej bol skutočný. Ak miulujete slow-burn romantiku, tak toto je tak krásna slow-burn romantika, kde si na ten výbuch musíte počkať. Ale tie ich spoločné kroky, otváranie sa a ukázanie skutočnej pravdy, tak to budete prežívať spolu s nimi. Ja som to teda prežívala. Ich oheň a láska to ma dostalo.
Zároveň Sam je kapitola sama o sebe. Možno ju mnohí čiatelia budú nenávidieť, ale mne prišlo ľúto, že si neuvedomovala, ako jej Delila bezpodmienečne ukazuje sesterskú lásku. Sam predstavuje postavu, ktorá určuje láske hranice, a že žiť v žiarlivosti a v podmienenej láske nie je skutočné.
Neviem, prečo mi táto kniha ležala tak dlho v knižnici, ale o to viac som si ju vychutnala.
Ryea aj Brennu poznáme z predošlých častí, už vtedy bolo cítiť medzi nimi to tiché napätie a tie tajomstvá, ktoré som chcela odhaliť. Už vtedy som zbožňovala ich podpichovanie, už vtedy to medzi nimi iskrilo, čo sa dialo tu, toto bol rozhodne ohňostroj. Desať rokov stáleho podpichovania, ale teraz v ich príbehu to všetko len vybuchlo.
Už na začiatku som vedela, že ich dohoda nebude len taká jednoduchá, pretože medzi nimi bolo toľko potlačovaných emócií, ktoré postupne vyplávali na povrch. Čo malo ostať len za zatvorenými dverami sa pomaly menilo na niečo viac.
Brenna aj Rye mali dôvody, prečo všetko to, čo chceli potláčali, ale tu pochopíte, že napriek tomu ani jeden druhému neboli ľahostajní. Obaja si toho druhého celé desaťročie všímali. Rye mi ukázal, čo všetko sa v ňom skrýva. Absolútne by som do neho nepovedala, že bude tak pozorný chlap, Brenne by zniesol aj modré z neba, keby mohol, zároveň bol tak trpezlivý, nápomocný a on sám zistí, čo je láska. Chápala som, prečo sa láske vyhýbal. Brenna bola pre mňa záhadou, ale tu som pochopila, prečo je taká tvrdá, nebojácna a najmä, prečo bola na Ryea vždy tak trocha nahnevaná. Niekdy nemusí byť všetko tak, ako sa na prvý pohľad zdá.
Ale toto bola tak krásna ramantika, plná vášne, ale aj tých vtipných scén, ktoré k obom našim hrdinom patria. Obaja sa postupne otvárali a prežívali všetko spolu. Toto bola jednoducho krása.
Pevne verím, že autorka nám v budúcnosti dopraje aj Whipov príbeh, pretože tento chlap je pre mňa jeden veľký otáznik. On si zaslúži tiež svoj šťastný koniec.
Asi pôjdem proti prúdu, ale mne sa toto ešte viac páčilo ako Icebreaker, tu ma Aurora a Russ úplne pohltili. Ak milujete letné tábory, priateľstvá, ktoré trvajú večne, množstvo emócií, ktoré budete prežívať s našimi postavami, tak smelo do toho.
Russ a Aurora sa môžu zdať rozdielny, ale obaja sa spolu krásne dopĺňali, pomáhali si a boli jeden pre druhého oporou. Čo malo byť len jedna noc, tak z toho vznikol tento láskyplný príbeh. Veľmi sa mi páčilo prostredie tábora, bolo to niečo iné, plné smiechu, radosti a priateľstiev, ktoré Russ aj Aurora potrebovali.
Toto nie je iba klasická romantika z vysokej školy, ale Aurora aj Russ odhaľujú svoje traumy, svoje emócie, otvárajú sa jeden druhému a vidíte ich veľké ťažkosti s rodinou. Toto všetko som prežívala s nimi. Začínam milovať viac a viac tých dobrých knižných chalanov, jedným z nich je Russ (muffin), on je zlatíčko a zaslúžil si milión objatí za to, čo všetko musel zažiť a Aurora tiež. Ich skutočné city vyplávajú na povrch pomaličky, postupne sa spoznávajú a zisťujú, kto skutočne sú. Russ je jednoducho prototyp skvelého chalana, ktorý si zaslúži oporu, ktorou mu je práve Aurora. Obaja majú toho na pleciach naložené veľa, ale spolu zbúrajú všetko. Ich príbeh je krásny a priam skutočný. Možno sa vám bude zdať, že v príbehu chýba nejaká tá dráma, ale mne sa naopak páčilo, ako vedeli spolu krok po kroku riešiť dané udalosti.
Zároveň milujem všetky tie priateľstvá z Maple Hills, počas čítania zistíte, že medzi nimi sú rozhodne tie skutočné priateľstvá.
Inak vizuál knihy nemám slov, toto je skvost v mojej knižnici. Robíte svelú prácu.
Tak tento príbeh bol to, čo som potrebovala. Na Leytona som sa veľmi tešila a v jeho príbehu som ho mohla spoznať.
Veľmi sa mi páčil celý námet knihy, kde by Beky pre rodinu urobila všetko, a to aj urobí, no na pomoc bude mať aj vytrvalého Leytona.
Beky mi veľmi sadla, možno aj preto, že lásku k rodine máme spoločnú. Veľakrát som ju v jej rozhodnutia vedela pochopiť, aj keď niekedy pomoc od priateľov tiež nie je na škodu. Beky bola ten typ hrdinky, ktorá nechce nikoho ničím zaťažovať. Chápala som ju, prečo sa tak rozhodla, a že svojich rodičov ani priateľov nezťažovala tým všetkým. Myslím, že práve Leyton jej ukázal tú správnu cestu.
V tomto príbehu je krásne ukázané, ako sa muž môže zmeniť, keď nájde to pravé. No zmeniť nie je to správne slovo, lebo Leyton bol ten istý chlap, ktorého som si tak zamilovala, ale tu mi ukázal, kto v skutočnosti je. Ak hľadáte trpezlivého, vytrvalého, dobrosrdečného hrdinu, ktorý by pre skutočnú lásku urobil všetko, tak to je práve Leyton. Bol tak trpezlivý, a keďže ja zbožňujem slow-burn romantiku, tak tu mi bolo dopriatá.
Áno, na to viac sme si museli počkať, ale to čakanie sa vyplatilo, no najmä to stupňovanie vášne medzi Leytonom a Beky bolo úžasné. Ich príbeh zbožňujem toto bola skvelá jazda za niečím väčším.
Hokejové romantiky sú tie pravé pre mňa, len táto mne osobne až tak nesadla. Určité veci sa mi páčili, ale určite zase nie. Ale poďme postupne.
Summer naša hlavná hrdinka mi vôbec nesadla, veľakrát mi vadilo jej detinské správanie, lebo v mnohých situáciach sama nevedela, čo chce. Chápem, prečo zanevrela na hokej, a že si musela, tým všetkým prejsť, ale Aiden jej mnohokrát ukázal, kým skutočne je. Aiden síce je na začiatku ten typický hokejista s množstvom svojich fanyniek, ale postupne spoznáte jeho skutočnú stránku. Tak pozorného, milujúceho, no najmä trpezlivého chalana si zamiluje nejedná čitateľka. Aiden bol skvelý, len mi bolo ľúto jeho snahy voči Summer, a že sa snažil.
Partiu hokejistov z vysokoškolského prostredia som si zamilovala … Ich vtípky, spolupatričnosť, humor či doberanie stálo za to. Táto patria chalanov bola fakt úžasná, už v tejto časti som ich chcela ešte viac spoznať. Títo chalani ma veľmi bavili.
Vášeň a chémiu medzi Aidenom a Summer bolo cítiť, len mi to všetko narúšala náladovosť hlavnej hrdinky. A po dočítaní tohto príbehu som bola mierne zaskočená, keďže mi v mnohom pripomínal príbeh, ktorý som už čítala. Čo bola veľká škoda. Chápem, keby ma príbeh podobný námet, ale tu bolo tej podobnosti až príliš.
Čo som nečkala bolo, že táto časť prekoná prvú. Toto bola dokonalosť. Knihu som prečítala za 2 dni nedalo sa od nej odtrhnúť, malo to všetko, čo malo mať a ešte čosi navyše.
Zamilovala som sa, a to doslova do celého príbehu, už teraz poviem, že toto bude jedna z TOP kníh roka. Príbeh basketbalistu a letušky- spolubývajúci a ešte k tomu aj falošné randenie, toto chcete čítať. Množstvo lásky, spaľujúcej vášne, slow-burn romantiky, humoru a množstvo priateľstiev, toto všetko vás čaká.
Na to, že kniha je fakt bichľa, tak sa to skvelo čítalo a rozhodne tam neboli žiadne hluché miesta, každú kapitolu som si užívala. Indy a Ryana poznáme už z predošlej časti, no tu ich spoznáme oboch viac do hĺbky. Ryan ani Indy to nemajú vôbec ľahké, obaja si niečím vážnym prechádzajú a myslím, že títo dvaja sú také spriaznené duše. Ich pomalá krásna romantika, zbližovanie, otváranie sa so svojimi žvotými trápeniami, to všetko ich tak veľmi spojilo.
Ryan je kapitola sama o sebe… Jeho pozornosť, majetníckosť, a to, ako mu stále záležalo na Indy… Dievčatá dokonalý knižný hrdina (ja som si ho zamilovala). Ale aj on, aj Indy majú svoje chyby a trápenia. Indy som si v jej príbehu ešte viac obľúbila, stále bola starostilvá. Ale tu jej Ryan ukázal, aké je dôležité robiť to, čo ona sama chce. Jednoducho sa spoločne uzdravili.
Toto bol tak láskyplný, vášnivý a osudový príbeh, že si ho musíte prečítať. Už teraz sa teším na ďalšiu knihu. Liz Tomforde radím medzi objavy tohto roka.Som rada, že práve táto séria vychádza u nás, a to spracovanie je jednoducho krása.
Keďže, jeden z mojich obľúbených trópov je age gap, tak sa vždy teším, ako sa autori s týmto trópom vyhrajú. Tu bol tento tróp skvelo spracovaný.
Riley mi prišla napriek svojmu veku staršia najmä jej správaním, vystupovaním, ale hlavne zmýšľaním, napriek tomu cítite z nej takú tú správnu hravosť. Vzhľadovo bola pre mňa veľmi netypická hrdinka, a to som len uvítala, keďže inakosť v knihách obzvlášť obľubujem.
Mne od začiatku Riley sadla a v mnohých veciach som sa s ňou vedela zhodnúť, vedela som ju pochopiť v jej veľkom tajomstve, nejako som sa jej nečudovala, prečo skrývala svoju podstatu života. V tomto príbehu je krásne zobrazené, aká dôležitá je otcovská láska a hlavne, aké dôležité je podporovať svoje dieťa v jeho snoch a v tom, čo ho baví. Tu pochopíte, že nielen deti robia chyby, ale aj rodičia. Každý sa so stratou milovanej osoby vyrovanáva po svojom.
Connor bol galantný gentleman, ktorého by chcela nejedná žena. Pri Riley a ich postupnom zbližovaní som doslova cítila, ako Connor ožíva. Len pri jeho protichodných reakciách zo začiatku som ho niekedy mala chuť prefackať. Chápem, že tam zohralo rolu veľa aspektov, a to všetko okolo Riley a jej otca mu to neuľahčovalo, no nikedy až moc všetko analyzoval a zabúdal myslieť sám na seba. Ale, keď už urobil to konečné rozhodnutie a začal si užívať, čo mu život ponúkal, tak to veru stálo za to, pretože potom medzi ním a Riley nastalo všetko to krásne.
Musím podotknúť, že ma záver knihy veľmi milo prekvapil a až taký krásny koniec som nečakala, toto bolo veľmi krásne. Inak veľmi sa teším na Leytona.
Už som sa veľmi dlho, tak dobre nebavila a nezasmiala pri čítaní knihy. Toto bolo všetko, čo od vianočnej romantiky chcete, dokonca by som povedala, že toto bola dokonalá vianočná romantika spojená so skvelým humorom.
Mňa autorka touto knihou dostala. Prvky, ktoré sú zakomponované do príbehu sa mi obzvlášť páčili - od rozprávača, rýmovačiek, až po vianočnú súťaž so všetkými tými vianočnými discplínami. Toto je rozhodne vianočná kniha, ktorú si musíte prečítať. Milujem malé mestečká, kde sa kažý s každým pozná a mestečko Kingletown je práve tým mestečkom. A tá ich každoročná vianočná súťaž ma dostala.
Keď sa prihlási do súťaže Storee, tak Cole rozhodne nezaháľa … veď nedovolí tej ženskej, aby po 10 rokoch prišla a tvárila sa, že nič. A tak najväčší Grinch v meste objaví čaro Vianoc, lásky, rodiny a zistí, že omyl je pravdou.
Storee a Cole- ich hašterenie a doberanie od začiatku po koniec sa mi páčilo, hlavne to ich veľmi postupné zbližovanie a otváranie sa jeden druhému či súťaženie medzi nimi. Toto všetko ma na knihe bavilo, keď nastalo skutočné zbližonie a skutočné otvárenie sa jeden druhému, tak iskry lietali. Rozhodne som nečakala toľko vášnivých okamihov. Jedno je isté stará láska nehrdzavie a všetko nakoniec dopadne tak, ako má.
Čaro Vianoc a čaro lásky z tejto knihy doslova srší a vianočná nálada tu je zaručená. Do mestečka Kingletown sa zamilujte tak, ako ja (Maxa som obzvlášť zamilovala) a rozhodne si zamilujete vtipno-romantický príbeh lásky Storee a Colea, krorí vám ukážu, aká tenká je hranica medzi láskou a nenávisťou. A že všetko nakoniec môže byť úplne inak, ako si niekto myslí.
Tak už len hor sa do čítania vianoční nadšenci.
Ak hľadáte vtipnú vianočnú romantiku s hate to love linkou, ktorá sa neskôr zmení na veľmi vášnivú, tak smelo do toho. Noah a Cat sú úplne protiklady a rozhodne jeden druhého nemajú v obľube, ale tým vznikalo množstvo vtipných situácií. Ich hašterenie môžete vnímať nielen na začiatku ich príbehu, ale aj po samý koniec, mne sa ich vzájomné doberanie páčilo a malo to tú správnu iskru.
Cat nebola typická populárna hviezda, ale žena s pokorou, ktorá bola vždy nápomocná. Noah až neskôr zistí, aká je Cat v skutočnosti, a že nie je všetko tak, ako na prvý pohľad vyzerá. Ale na jednej strane som Noaha chápala, nemal vôbec ľahké detstvo a svoju dcéru chcel chrániť. Keď začal Cat postupne spoznávať, vtedy prišlo to správne iskrenie medzi nimi.
Ako to býva u autorky zvykom intímne scény boli dokonalé, rozhodne vášeň medzi postavami je pri jej knihách vždy neskutočná a ani tu to inak nebolo. Máme tu malé mestečko Merry, kde sa každý s každým pozná a klebety sa tu šíria rýchlosťou svetla, takže o zábavu je postarané, ja som sa rozhodne zabávala.
Jediné negatívum bolo pre mňa čítanie v tretej osobe, keďže som zvyknutá na prvú osobu, tak mi dlhšie trvalo začítať sa do deja.
Ale rozhodne túto milú vianočnú oddychovku plnú humoru, vášne, lásky a rodinnej pohody odprúčam.
Musím pochváliť celkový dizajn obálky, no samozrejme aj predsádky, ktoré s príbehom úzko súvisia a čitateľ si tak môže lepšie všetko zvizualizovať.
Tento príbeh vystihuje slovo tajomstvo. Sú tu rôzne tajomstvá, ktoré chcete odhaliť, ale skutočné odhalenie čaká až na konci. Mala som určitú teóriu o Tajomnom, ale pravda bola kdesi inde. Dosť ma autorka šokovala niektorými rodinnými odhaleniami, ktoré som nečkala. Takže za mňa bolo v tomto príbehu viac prekvapení než dosť.
Keďž tajomné postavy zbožňujem, tak aj Andres a aj Adelina si ma získali. Hlavne Andres, ktorý vám ukáže, aká silná láska môže byť, a že čakat na lásku sa oplatí. Sila jeho lásky a jeho citov, to bolo čosi neskutočné. Zárovň Adelina zisťuje, čo je láska a kto skutočne miluje. V niektorých situáciách mi jej prišlo ľúto, keďže musela množstvo vecí prežiť a nebolo to príjemné, ale mnohokrát ukázala, že je veľmi silná a jej činy hovorili za všetko.
Adelina a Andres mali dychberúcu lásku a všetko, čo cítili ste mohli vnímať z celého ich píbehu a hlavne ich vášen ma dostala. Zárovň autorka zakomponovala do príbehu niekoľko postáv, ktoré poznáme a to ma veľmi potešilo.
Teším sa na ďallšiu tvorbu.
Rina Kent patrí medzi autorky, ktorá mi vie vždy vyraziť dych a jej knihy čítam s otvorenými ústami a ani pri tejto to inak nebolo. Jej príbehy sú temnejšie, tak ako aj jej postavy, určite to nie je čítanie pre každého, ale mňa jej štýl baví.
Adrian Volkov bol ten typ hrdinu, ktorý ma v takýchto príbehoch doslova pohltí. Adrian je pomstichtivý a nikdy som nevedela, čo môžem od neho čakať a hlavne stále si myslím, že pod tým tvrdým a neprístupným zovňajškom sa skrýva čosi viac. Lia je tá, ktorá musí robiť, čo musí, ale prečo…
V príbehu je množstvo otáznikov a tajomstiev, kde sa autorka s vami doslova zahráva a mnoho náznakov, ktoré sa s vami zahrávajú. Zároveň Lia je pre mňa aj po dočítní stále veľká záhada a hlavne po tom konci.
Jedno sa musí nechať, autorka to s tajomstvami vie a nikdy neviete či to, čo si skutočne myslíte je pravda. Už teraz sa teším po tom konci na ďalšiu časť. A aj intímne scény stáli za to.
Som zvedavá na odhalenia a skutočnosti, ktoré nás čakajú.
Úplne nová autorka a pre mňa veľké prekvapenie. Nečakala som, že ma kniha až tak chytí. Sestra najlepšieho kamaráta, návrat domov, slow-burn linka, vášnivé a horúce chvíle… toto všetko vás čaká.
Lila je hlavná hrdinka, ktorá v každom a vo všetkom hľadá to dobré, mala pre mňa zaujímavý pohľad na rôzne veci v živote, hlavne sa nebála ísť za svojím, o čom svedčí aj jej zoznam. Napriek tomu to nemala ľahké, keďže jej otec urobil v živote niekoľko chýb a jej večne ochranársky brat jej tiež život neuľahčoval. Páčilo sa mi, ako dokázala zmeniť zmýšľanie svojich blízkych a veľakrát vedela napraviť aj vzťahy v rodine. A to, ako pomáhala otcovi ma dostalo, Lila bola nesebecká a plná pomoci.
Hugh sa môže zdať na začiatku ako typický sukničkár, ale už v úvode ma presvedčil, že prvý pohľad môže klamať. Hugh bol pozorný, nápomocný a nadovšetko miloval svoju veľkú rodinu. Inak jeho súrodenci sú teda čísla, už teraz sa teším na ich príbehy.
Niekomu sa môže zdať, že ich príbeh, a to skutočné uvedomenie si citov je zdĺhavé, ale mne sa sem slow-burn linka skvelo hodila. Ich postupné zbližovanie a odolávanie jeden druhému sa mi obzvlášť páčilo a hlavne som to prežívala s nimi. Keď nastal ten skutočný výbuch emócií, tak to rozhodne stálo za to. Hlavne ten záver stál za to. Toto bola láska ako stvorená.
Jediné, čo musím vytknúť bolo Hughova mama terapeutka, ku ktorej chodila aj Lila na sedenia. Keďže Lila s ňou mala veľmi blízky vzťah, tak v reálnom svete mať terapeutku blízku osobu nie je úplne správne, nakoľko by terapeut mal byť nestranný a citovo nezaangažovaný. Toto je jediná chyba, ktorá mne dosť bila do očí, ako čitateľovi.
Na príbeh Millera som sa tešil, no povedzme si pravdu, kto nie, keďže Miller je ten typ zábavného hokejistu, ktorý nám v predošlých častiach doprial toľko vtipných situácií.
Ale nečakala som, čo nám autorka o Gradym zatajila a dozvedeli sme sa to až v jeho príbehu. To bola bomba a v jeho príbehu som si ho ešte viac zamilovala. On je proste dobrák od kosti, zaslúži si svoju spriaznenú dušu. Napriek jeho rodinnej situácii mal v sebe toľko pozitivity a radosti. Proste je to zlatíčko s veľkým srdcom.
Príbeh Millera a Scout sa mi páčil. Áno, Miler je číslo a u Scout si bude musieť teda všeličo vyžehliť. Scout (knihomľlka, cukrárka ) bola iná, na začiatku mi prišlo, že si ani neverila, ale tu spoznáme, čo sa v nej skrýva. Mne sa ich pozvoľne rozvíjajúci vzťah veľmi pozdával. Z kamarátstva láska, aká sa len tak nevidí. Tie ich všetky po prvé… ach jaj. Miller a Scout si ma získali na plnej čiare. Bolo to vtipné, plné humoru, skvelých intímnych scén a hlavne plné vášne a lásky.
Áno, zápletku môžete odhaliť dopredu, ale som rada, ako sa s tým popasovali. Títo dvaja si ma získali. Proste sú ako jin a jang.
Teším sa na brankára, pretože už tu boli náznaky, s kým bude jeho príbeh. A toto bude ďalšie veľké tešenie. Čo si budeme séria Carolina Comets je to pravé pre moju čitateľskú dušu.
Country prostredie sa oficiálne stáva jedným z mojich obľúbených knižných prostredí. Séria Chestnut Springs je u zahraničných čitateľov veľmi obľúbená a získala si aj mňa.
V prvom rade mne sa obálka (aj obálky ďalších častí) veľmi páči a skvelo vystihuje príbeh. Len veľmi ťažko by som uverila, že sa moje čitateľské ja zblázni do hviezdy rodea… ale Rhett si získa nejednú čitateľskú dušu. Na začiatku som si aj ja Rhetta zaškatuľkovala ako playboya, ale skutočnosť je celkom iná. Od začiatku ma príbeh chytil a začitočná hate to love linka medzi Rhettom a Summer ma veľmi bavila. Summer je jedna silná ženská hrdinka, ktorá si zaslúži toho pravého, ktorý sa k nej bude hrdo hlásiť. Toto bola žena stvorená pre Rhetta.
Ich postupné zbližovanie bolo ÚŽASNÉ, nečakala som také hot scény, rozhodne to autorka vie. Toto boli dokonalé intímne scény.
Okrem toho bol príbeh plný lásky, rodiny, humoru a bolo tu mnoho úsmevných chvíľ a rozhodne si ma získali aj vedľajšie postavy (hlavne muži z Chestnut Springs). Ale príbeh rieši aj vážnejšie témy, s ktorými bojujú naše postavy a tieto témy autorka skvelo poňala.
Jediné, čo mi prišlo zvlaštne boli rozhovory určitého typu medzi Summer a jej otcom. Áno, mali medzi sebou, napriek všetkému, nádherný vzťah, ale tie rozhovory o nohavičkách, boli fakt divné. A škoda tých pár chýb v texte, ktoré mi udreli do očí.
Napriek tomu príbeh odporúčam a teším sa na ďalšiu časť, pretože Cade bude podľa môjho úsudku ďalší večne zamračený muž, plný citov. Už teraz sa teším na jeho príbeh.
Táto kniha ma hneď navnadila na vianočnú nôtu. A keďže obľubujem malé mestečká, kde sa každý s každým pozná tak aj toto malé mestečko Inglewild mi učarovalo.
Toto bolo skvelé poňatie knižného trópu friends to lovers spojené s falošným vzťahom. Milujem to. Stella majiteľka vianočnej farmy síce bojuje s finančnými problémami, ale už počas čítania zistíte, že napriek tomu to v živote nemala ľahké nikdy sa nevzdávala a hlavne mala množstvo skevelých ľudí okolo seba, ktorí jej pomáhali. Príbeh je písaný hlavne z pohľadu Stelly, takže vidíme príbeh najmä jej očami. Oh, Luka tie jeho pomalé kroky či pomoc Stelle vám hneď prezradia, čo tajne skrýva. Každá žena by si zaslúžila takéhoto chlapa. Napriek tomu, že boli 10 rokov len priatelia, tak autorka skvelo poňala ich linku, pretože mali medzi sebou toľko lásky a citov, že som sa počas čítania stále usmievala.
Skvelá vsuvka bola detektívna zápletka, ktorá oživila príbeh. Zároveň toto bol krásny príbeh plný lásky, na ktorý sa oplatí čakať. Posledné kapitoly z pohľadu Luku sa mi veľmi páčili a ich príbeh lásky bol úžasný.
Vedľajšie postavy ma hneď zaujali a teším sa na ďalšie časti, ktoré budú patriť práve im.
Tak toto bola nádherná jednohubka. Nečakala som, že ma to až tak chytí, ale chytilo a veľmi. Ak hľadáte romantiku s množstvom hokeja, tak tu je hokeja a romantiky dostatok. Zároveň naše postavy vôbec nemajú ľahký život.
Hneď prvé stretnutie drzej Andie a večne zamračeného Mitcha bolo vtipné a už tu som vedela, že to medzi nimi bude iskriť. Mitch a Andie, ale ani jej brat Noah to v živote nemali a nemajú ľahké. Ale títo traja si zaslúžili byť rodina, keďže ich to k sebe hneď ťahalo. Veľmi ma bavil humor v knihe, no najmä humor medzi Mitchom a ich spoluhráčmi a nemôžem nespomenúť podpichovanie medzi Andie a Mitchom.
Ich pozvoľný vzťah a pomalé kroky sa mi obzvlášť pozdávali. Hlavne Mitch urobil veľké kroky a z tohoto ustarosteného a večne zádumčivého chlapa sa stal muž v ktorom je viac citov než sme si mohli myslieť. K tomu všetkému mu pomohla hlavne Andie, ktorá jeho osobnosť dosť vyvavážila. Nielen Mitch, ale aj Noah si prešiel veľkou zmenou.
Nikolľkorát mi pri Mitchovi pukalo srdce, čo všetko si zažil, ale Andie mu ukázala skutočný domov. Ani mi nevadilo, že sme sa nedočkali veľkých posteľných scén. Jednoducho krásna jednohubka, plná emócií. Rozhodne odporúčam.
Teším na spoluhráčov.
Billie a Colby nemohli byť rozdielnejší, ale to sa mi na tom veľmi páčilo. Billie tatérka bola úplný opak oblekového otecka Colbyho. Už ich prvé zoznámenie bolo vtipné a stálo za to.
Mne sa veľmi páčilo ich zbližovanie, len Billie mi v prvej tretine knihy prišla nerozhodná. Chápem, že mala obavy, ale niekedy som mala pocit, že ani sama nevie, čo chce. No potom to už išlo správnym smerom a ich nerande prešlo na tie pravé randíčka. Tento postupný vývoj sa mi pozdával. Musím spomenúť, že Colby, ako otecko Saylor to rozhodne nemal ľahké, ale bol skvelý. Zároveň sa mi páčil vzťah Saylor a Billie.
Už v polovici príbehu som čakala daný zádrehl, ale nie až v takej forme. Čo bolo pre mňa prekvapením a príbeh ma tým pádom viac a viac bavil. Práve v tejto časti Colby a Billie riešili množstvo vecí, ktoré boli pre ich vzťah dôležité. Celá záležitosť s Mayou nám ukázala, že nie je všetko tak jasné, ako sa na prvý pohľad môže zdať.
Epilóg bol nádherný. Teším sa na príbeh o Holdenovi, niečo mi hovorí, že má v sebe viac lásky a citov, ako sa môže zdať.