Annapans komentáře u knih
Kniha je krásná, plná úžasného popisu té nejdivočejší přírody. Za mě by mohla být i bez detektivní zápletky. Myslím, že takto skvělé propracovaných knih je pomálu a kdo dává slabé hodnocení, je spíše zvyklí na jednoduché plitké zápletky s rychlím rozuzlením. Taková tato kniha určitě není.
Je to naprosto úžasná kniha plná hudby. Krásný, (ne vždy idylický) lidský příběh obrovského bojovníka a velkého hudebníka. Nirvanu a Foo Fighters jsem poslouchala odmala ale některé věci jsem vážně netušila. Velmi oceňuji, že knihu napsal přímo Grohl osobně... Má to své velké kouzlo a i když přeskakuje v čase, čte se mi to od něj líp, než od kdejakého zkušeného spisovatele. Kniha bude velkou ozdobou domácí knihovny a určitě nezůstane čtená jen jednou ;) Jo a připravte si Spotify... budete si pouštět jednu píseň za druhou - od Nirvány, přes Iggyho Popa, Scream, Foo Fighters, apod. :D
Výborná kniha, kterou by si měl přečíst každý, bohužel jen málokdo to udělá. Pan Attenborough mi náhodou přišel velmi pozitivní a plný nápadů, co se s tímhle pr**erem dá ještě udělat. Na to, co všechno viděl, jakému svědectví čelil, dává lidem naději, že ještě pořád můžeme bojovat.
Mám její knihy opravdu moc ráda ale tahle mě tedy nenadchla. Četla se sice dobře ale vnímavý čtenář v půlce ví a čeká nějakou pecku nakonec. Tu B. A. Paris umí dobře, tady bohužel nepřišla. Těším se na něco dalšího, snad lepšího od ní... možná.
(SPOILER) Pozor spoiler! Tak za mě jednoznačně nejhorší kniha této autorky. Naštěstí jsem si ji přečetla z jejich 4 knih jako poslední. Kdybych ji totiž četla jako první, žádnou další knihu od Lapeny bych už do ruky s jistotou nevzala. Děj od počátku zcela nudný, popis 12 postav, které nebyly ničím zajímavé. Lidé zavření v hotelů které někdo z nich postupně vraždí? Tenhle motiv se objevil už snad v 50ti knížkách :( Bohužel závěr si mohla (a taky to udělala) vymyslet úplně jakýkoliv. Nesouvisející zcela s ničím co by mu v knize alespoň trochu předcházelo nebo jen minimálně naznačovalo. Tohle bylo veliké zklamání. Ostatní tři knihy byly ovšem úžasné.
Tak tohle mě bohužel vůbec nenadchlo. Stále jsem čekala, jak mistrně a nečekaně autorka svou knihu zakončí. Jen díky tomu jsem četla stále dál a neskončila v půlce. To byla ale bohužel chyba. Chápu o co autorce v posledních kapitolách šlo ale za mě se to vůbec nepovedlo. Ani styl psaní mi nesedl.
Závěr byl nečekaný a brilantní, to jednoznačně. Bohužel musím říct, že jsem se druhou půlku knihy nudila. Přišlo mi to zbytečně natahované a stále dokola se omílaly stejně věci, které děj zbytečně natahovaly. Jakoby autor potřeboval vytvořit alespoň 70 stran navíc.