Anne Leyyd | Komentáře u knih | Databáze knih

Anne Leyyd Anne Leyyd komentáře u knih

Mlhovina Mlhovina Amy Kathleen Ryan

Tuhle knihu jsem objevila náhodou, a když jsem ji četla, neubránila jsem se srovnávání se sérií Vesmír od Beth Revis (výsledek? – po dočtení 2. dílu nedovedu říct, která je lepší).

Začátek mě moc neuchvátil. Byla jsem lehce zmatená a nevěděla, co si myslet o žádné z postav. Nicméně jak děj postupoval dál, tak jsem se do toho začala dostávat a příběh opravdu hltala, protože nabral nečekaný směr.

Kniha vyvolává opravdu dost otázek k zamyšlení. Ať už jde o problematiku plánování rodičovství, umělé oplodnění, náboženské otázky - když si někdo přizpůsobí ideologii (nebo náboženství) k obrazu svému a je navíc přesvědčen, že JEDINĚ ON zná Boží vůli. No, jak to asi tak může dopadnout? Každopádně zdařilé nastínění tohoto problému.

Po dočtení můžu říct, že jediný, koho jsem si OPRAVDU oblíbila, je Waverly. Její postava mi byla vážně sympatická. Odhodlaná bojovnice, nenechala si nic nabulíkovat, řídila se srdcem, ale umožnila i rozumu, aby jí do toho trochu kecal, což je fajn a ušetřila se tak zbytečné naivity.

Naproti tomu chlapecké obsazení – ehm, snad ještě NIKDY se mi nestalo, že bych se pořádně nedovedla přiklonit aspoň k jednomu trochu víc. Naštěstí to nemusím řešit já a jsem zvědavá, koho si Waverly vybere :-)

10.08.2013 4 z 5

Legenda Legenda Marie Lu

K této knize jsem se dostala díky doporučení jedné kamarádky a jsem jí za něj opravdu vděčná, protože tahle kniha se řadí k jedněm z těch NEJLEPŠÍCH DYSTOPIÍ (a knih obecně), jaké jsem kdy četla.

Střídavé vyprávění z pohledu Daye a June je určitě to nejlepší, jaké mohla Marie Lu zvolit. Navíc to byla další kniha (po sérii Vesmír) kdy jsem opravdu věřila, že děj vypráví 2 osoby a ne jen jedna jak se to spisovatelům občas „povede“ (viz Rekviem od Lauren Oliver).

Příběh plný akce, napětí, romantiky, nečekaných zvratů a překvapivých odhalení (přesně jak stojí na přebalu knihy). Technicky vzato jsem knihu přečetla za 2 dny (moci jen číst, tak se to zvládne za den). Nemohla jsem se od ní odtrhnout a stránky jen letěly.

Kniha neměla žádná hluchá místa, pořád se něco dělo. Přímo detektivní zápletka, takže co se týče zahrnutých žánrů, na své si přijdou všichni.
Hrozně mě mrzelo, že musel umřít zrovna Methias, a to ani nemluvím o kupě dalších postav. Hlavně ta, která umřela jako poslední, mě dostala :-(

Co se týče Daye, tak mám dalšího oblíbence. Jeho postava je hrozně sympatická (tím spíš, jak škodí Republice), optimistická, vtipná, plná sil a odhodlání, odvahy. V hlavě jsem ho viděla jako Jannise Neiwöhnera. Proč? Protože jako jednomu z mála herců, které znám, mu sluší delší vlasy :D

Líbil se mi také moc psychologický vývoj June. Od jejího slepého zahledění pro věc Republiky, přes šok až po prozření. A s Dayem dohromady – skvělá dvojice.

Nemůžu se dočkat, až vyjde FENOMÉN a pevně doufám, že se jim podaří Edena zachránit.

Knihu doporučuju všemi 10! ;-)

24.07.2013 5 z 5

Útěk Útěk Sophie Jordan

Po díle 1. jsem se nemohla dočkat tohoto. Doufala jsem, že si udrží nastavenou laťku a musím říct, že se autorce podařilo ji ještě zvýšit. Opět jsem měla pocit, že další vývoj děje odhadnu A ZASE jsem se sekla :-) Což mi ovšem vůbec nevadilo, spíš naopak.

V celé knize byla spousta zvratů, nových problémů, vztahy se nám pěkně zkomplikovaly. Z Tamry jsem měla hroznou radost, opravdu jsem jí to přála a taky mě potěšilo, že se posléze přestala chovat ohledně Cassiana podlézavě a začala být hrdá a drzá, to beru jako velké +

Na Willa jsem čekala stejně úpěnlivě jako Jacinda a hned jak se objevil, tak mi bylo líp :-) Je to fajn kluk, už jsem se bála, že se na tom konci nafoukne a bude muset splasknout až ve 3. díle, ale naštěstí to zvládl ještě ve 2. :-)

Cassian si mě taky získal, protože jsem nečekala, že by se z něho vyklubal čestný kluk s dobrým srdcem. Čekala jsem, že to bude další padouch a ono ne, což bylo bezva.

Na 3. díl se strašně těším, jsem zvědavá, jak se to celé vyřeší a pevně doufám, že dobře :-) Snad to bude taky tak skvěle zakončená série jako Drahokamy :-)

29.06.2013 4 z 5

Budeš tam? Budeš tam? Guillaume Musso

Kniha se mi velmi líbila. Příběh byl podán příjemným stylem, ale občas se mi místy zastesklo po barvitějších popisech.

Při čtení první poloviny knihy jsem ji mohla kdykoliv odložit a věnovat se něčemu jinému, ovšem jakmile jsem se přehoupla do druhé půle, bylo čím dál těžší se od toho odtrhnout a ke konci už jsem zatínala pěsti a musela se držet, abych nezačala přeskakovat stránky, chtíc už rychle a hned vědět, jak to bude dál!

Příběh měl mnoho zvratů, které jsem vůbec nečekala, takže jsem opravdu nemohla předvídat, jak se postavám povede v následující kapitole a všem jsem po celou dobu držela palce, i když jsem se nemohla ubránit nutkání jim "našeptávat", že by mohli ještě udělat tohle a tamto, aby to v té budoucnosti, bylo ještě lepší :-)

Takže celkově za 4 hvězdy a vrhám se na Mussovu další knihu ;-)

11.06.2013 4 z 5

Setkání s duchem Setkání s duchem Stacey Kade

Knížka se mi četla DOCELA dobře, chvílemi (hlavně ze začátku) to bylo takové nijaké a musela jsem se nutit pokračovat… ale pak se to začalo zlepšovat, až mě to celkem vtáhlo do děje a byla jsem opravdu zvědavá, jak to dopadne. Ovšem musím říct, že podle recenzí a dobré obálky jsem čekala MNOHEM VÍC.

Příběh je nenáročný, neurazí ale ani nenadchne (aspoň mě). Sem tam jsem se zasmála i zamyslela. Jedno přečtení mi ale stačilo a necítím potřebu mít tuto knížku jako součást své knihovny.

Nicméně pokud máte rádi lehce duchařsko/romantickou tématiku a nepotřebujete zásadní a NAPROSTO nečekané zvraty, pak si asi přijdete na své ;-)

05.06.2013 3 z 5

Na vine sú hviezdy Na vine sú hviezdy John Green

Když jsem si přečetla anotaci knihy, tak jsem věděla jistojistě 2 věci: a) tuhle knihu si CHCI NA 100 % PŘEČÍST, b) vím, že se k ní po druhé už NEBUDU CHTÍT VRÁTIT.
Po dočtení jsem došla k závěru, že jsem opravdu moc ráda, že jsem si to přečetla, ale po druhé už si ji číst opravdu asi nebudu.

Jak už je na přebalu knihy, tak Greenův příběh je velmi chytrý, odvážný, neuctivý a drsný. S mnoha věcmi jsem souhlasila, s dalším zase vůbec ne.

Hodně mě zklamalo to, jak byl v knize podán sex. Autor ho podal tím stylem, jakoby to vůbec nebylo „nic víc“, nedal mu žádnou hloubku, nějaké silnější zakotvení, prostě nic... Naopak obyčejné večeři tam byla přisouzena až extra důležitost. To mě vážně zklamalo…

Co mě ale zase naopak velmi oslovilo, tak příběh jako celek. Humor na (na první pohled) nevhodných místech, kdy nevíte, jestli brečet nebo se smát anebo obojí. U mě to bylo střídavě, smích i slzy.
Na začátku jsem si myslela, že to dopadne úplně jinak, než jak to nakonec dopadlo. Trochu mi to připomnělo film „Now Is Good“ s Dakotou Fanning.

Příběh to byl celkově hodně silný, bez příkras, s dávkou naděje i tvrdé reality… Hodně jsem o něm přemýšlela a myslím, že ještě hodně budu…

Díky knize jsem si vzpomněla na to, jaké to je, nemoct pořádně dýchat… a znovu si potvrdila to, co si říkám hodně často – že každý nádech a úder srdce je vlastně zázrak. Ono všechno, co správně funguje, je zázrak. Jen si zkuste představit život třeba bez slin, nebo třeba slz. Na první pohled nic moc extra důležitého, že? Ale kdybychom sliny nebo slzy neměli… ajaj.

No, zkrátka si myslím, že kniha rozhodně stojí za přečtení, a názor na ni si musí udělat každý sám za sebe.

02.06.2013 4 z 5

Tygrova stezka Tygrova stezka Colleen Houck

První díl se mi líbil moc, ovšem to, co se dělo při druhém… Hmmm :-)

Colleen Houck tímto dílem rozhodně zvedla laťku, protože příběh posunula někam, kam by to asi většina z nás po 1. díle nečekala.

Ani si nechci představovat, kolik to autorce dalo práce, než všechny ty mýty, legendy, báje, pověsti a další detaily prošla, uspořádala a napsala. Je vidět, že je příběhem zcela pohlcená a fakt velká dříčka, detailistka. Scény byly vykresleny perfektně, vtipu bylo tak akorát, romantika skvělá (nijak přehnaná), básně a citáty velmi působivé…

Kdyby se na mě někdo při čtení začátku díval, tak by si musel myslet, že jsem cvok, protože jsem se u toho culila jak měsíček na hnojíčku :D

V tomto dílu jsem se definitivně rozhodla, že jsem tým Kišan. Nemůžu si pomoct – Ren je super, úžasný, krásný chlap a má všechno „nej“, jenže Kišan má pro mě ještě něco navíc. Takovou tu hravost, zdravou drzost a troufalost, je to provokatér a má prostě tu jiskru „hodného darebáka“, která zkrátka Renovi chybí – no, a právě díky tomu všemu si mě získal :-) A že mu to vydrželo po celou sérii!

20.05.2013 5 z 5

Nádherné bytosti Nádherné bytosti Kami Garcia

Na knížku mě přivedl trailer filmu, ale první jsem se rozhodla začít s knihou.

Vyprávění příběhu s pohledu Ethana mě pěkně vtáhlo do děje, nad jeho myšlenkami jsem kolikrát vybuchla smíchy.

Kniha se četla dobře, neměla vyloženě místa, kde bych se nudila. Konec mě překvapil, protože jsem nečekala, že to s Lenou dopadne tak nějak napůl cesty.
Když se ještě dostanu k tomu filmu, tak myslím, že hlavní představitele i zbytek osazenstva vybrali skvěle a dokázala jsem je při čtení takhle ve své hlavě vidět.

Těším se na druhý díl ale dávám 3 hvězdy, protože vzhledem k jiným knihám (Harry Potter, Delirium, série Drahokamy, Tygří sága) k nim má tahle kniha ještě daleko.

17.04.2013 3 z 5

Tygrovo prokletí Tygrovo prokletí Colleen Houck

„Tygrovo prokletí… vás strhne a zanechá ve vás pocit nenaplněné touhy“ – tohle hlásá přebal knihy. Tak jsem si sebejistě říkala „no jasně“ :D Pravda ovšem je, že mě to strhlo. Nejdřív mě to zaujalo, ale čím víc jsem četla dál, tím jsem byla napjatější a nedočkavější.

Docela ráda bych to viděla zfilmované, protože u scén á la Indiana Jones jsem se svou představivostí nebyla vždy spokojena… Každopádně jsem si to užila.

Romantická zápletka mi ze začátku připadala jako klišé (víceméně), až jsem si říkala, že je přece jasné, jak to bude v dalších kapitolách. Ovšem to mě Kelsey překvapila. Zachovala se tak, jak bych to nečekala, ale byla jsem moc ráda.

Kišana jsem si hodně oblíbila, i když se choval poněkud „zmetkovsky“ a hrozně moc jsem se těšila na druhý díl, ve kterém měl více prostoru…

Takže shrnuto a podtrženo – příběh mě vážně strhnul, ale nenaplněnou touhu jsem necítila, cítila jsem zvědavost a nedočkavost jak to bude dál :-)

17.04.2013 4 z 5

Dva životy Dva životy Táňa Keleová-Vasilková

Musím říct, že mě tahle kniha velmi překvapila - v pozitivním smyslu slova. Veroničiny části byly ze začátku knihy převážně nudnější, ale za polovinou se to rozjelo na všech frontách a já hltala jednu stranu za druhou. Moc se mi líbilo celkové realistické pojetí, žádné klišoidní scény nebo dialogy. Při četbě jsem měla zkrátka pocit, jako bych se dívala do domovů skutečných lidí... Vážně jsem nepředpokládala, že se toho dočkám od české autorky. Palec hore a nemůžu jinak, než dát 5 *. A více samozřejmě v recenzi.

10.08.2018 5 z 5

Šťastně až navěky Šťastně až navěky Kelly Oram

KOMENTÁŘ OBSAHUJE MOŽNÉ SPOILERY

Musím říct, že se to VELMI dobře četlo. Opravdu jako pohádka. Trochu jsem čekala, že se zde objeví nějaký krvavý balíček, který Elle někdo pošle a z kterého bude mít psychickou újmu, nebo se pro dobro všech rozejde s Brianem nebo se on rozejde s ní a na konci se dají opět dohromady. Proto mě neskutečně překvapilo, že se nic takového nestalo. Dalo by se říct, že děj této knihy se nesl v celkem reálném duchu - aneb jak to pokračuje poté, co spolu Popelka s Princem šťastně došli svého konce.

Jediné, co mi přišlo opravdu přecukrované AŽ moc, bylo to, jak Brian VŽDYCKY ve všech vážných situacích, věděl PŘESNĚ, co říct. Vždycky řekl to, co by každá z nás v Ellině situaci chtěla slyšet. Pokud takový chlap existuje, tak tedy všechny klobouky dolů... jinak ale :D Budu to brát jako bezvadnou, velmi pěknou, odpočinkovou, romantickou a milou knihu, po které nejspíš ještě někdy sáhnu :-)

Dávám 4 *, protože to přece jen bylo trošku přecukrovanější a ten 1. díl se mi opravdu líbil o tu jednu * více :-) Jinak ale vřele doporučuji.

22.07.2018 4 z 5

Diabolik Diabolik S. J. Kincaid

Nedočteno. What on Earth! V podstatě kanibalismus, lámání vazů a stahování z kůže pro zábavu? REALLY? NUP!

Jsem na 100 % přesvědčená, že to šlo napsat drsně, ale jinak!

Rozhodně nedoporučuji. A už vůbec ne mladším 16-17 let. Děs. Fuj a hrůza. Jakkoliv se mi námět líbil, tak toto tedy ne!

14.07.2018

Anna ze Zeleného domu Anna ze Zeleného domu Lucy Maud Montgomery

Být mladší, tak tuhle knihu budu milovat a číst ji stále dokola. Teď ale musím přiznat, že jsem od ní čekala kapičku víc. Líbily se mi především skvělé postavy i stěžejní body příběhu. Co mi chybělo, tak větší rozpracovanost, více detailů. Přišlo mi, že příběh moc rychle letí a například Gil dostal hrozně málo prostoru, což je věčná škoda. Stejně tak jako slečna Staceyová, Rachel Lyndová a další.

Jinak se mi kniha ale velmi líbila, našla jsem v ní spoustu moudrých myšlenek, bavila mě Annina neskutečná představivost, dobrota, která sálala z každé stránky a pozitivní náboj, který celá kniha měla. Pokračování si určitě přečtu a vřele knihu každému doporučuji.

Co nelze nezmínit, tak perfektní filmové zpracování s Megan Follows. Určitě jedno z těch nejlepších převedení knihy na stříbrné plátno.

25.06.2018 5 z 5

Letní dny a noci: 12 prázdninových políbení Letní dny a noci: 12 prázdninových políbení * antologie

Viděno vcelku a s odstupem, dopadly u mě Letní dny a noci hůře, než 12 zimních políbení. A přitom zde bylo TOLIK nadějných autorů. Takže pro mě za přečtení a čas stály pouze podvídky od S. Perkinsové, J. E. Smithové a Jona Skovrona. Publikace mě zklamala, ačkoliv uznávám, že grafické zpracování bylo působivé. Vnitřek ale zachránit nemohlo.

Letní dny a noci ode mě získávají 3 *

23.06.2018 3 z 5

Na lovu Na lovu Meagan Spooner

Opravdu nevím, jestli se mi ta kniha tolik líbila anebo mi náhodou perfektně sedla do nynější nálady, ale zkrátka: MOC se mi líbila, MOC jsem si ji užila.

M. Spooner jsem kvůli její sérii Ptačí zpěv neměla vůbec ráda a k této knize jsem přistupovala trochu s obavami. Byla jsem proto neskutečně překvapená, jak rychle si mě příběh omotal kolem prstu. Styl psaní autorky byl neskutečně poutavý, čtivý a podmanivý. Doslova jsem se do zasněženého, promrzlého lesa plného vůně jehličí a zvuku chřoupání sněhu propadla, a vše viděla živě před očima.

Hlavní hrdinka byla skvělá, velmi sympatická, statečná, chytrá. Dovedla jsem se do ní velmi rychle vcítit a rozumět jí. Příběh Jevy a Zvířete jsem potom hltala tím spíš. Psychologický vývoj byl perfektně podaný, pozvolný a přirozený - přesně tak, jak to mám ráda. Autorka se přitom silně drží slavné předlohy, ale obohacuje ji o některé pohádkové prvky.

Samotný konec byl dle mého názoru perfektní. A jsem moc ráda, že je to samostatná kniha, nikoli série.

Jediné, co mě mrzelo, bylo poněkud málo dialogů. Ale zamyslím-li se nad tím do hloubky, pak příběhu nic nechybělo. Autorce se podařilo vytvořit z něj silný příběh, který se pevně opíral o pohádkové zákony, ale současně mu dát punc reality - především ve vývoji vztahu postav. A ještě mě potěšilo, že sesterské vztahy zde byly výjimečně skutečně vřelé. To byla fajn změna :-)

Takže pokud bych si měla vybrat, zda bych sáhla po retellingu S. J. Maas nebo po tomto, beru tenhle ;-)

Dávám 4,5 * a vřele doporučuji. Pokud budete dopředu počítat s tím, že hrdinka Jeva bude vaším průvodcem, děj se bude soustředit pouze na několik postav a nebudete čekat armády bojující o vládu nad pohádkovou říší a připravíte-li se na prostředí z ruských pohádek, pak si tuto knihu jistojistě užijete.

15.03.2018 4 z 5

Mé jméno je Nikdo Mé jméno je Nikdo Kristen Orlando

Tedy... nečekala jsem, že to přečtu tak rychle, ale 3/4 knihy jsem přečetla téměř na jeden zátah.

Autorka píše velmi čtivě, příběh nemá žádná hluchá místa. Postavy jsou příjemné a celkem rychle si je člověk oblíbí. Nebýt toho, že 2 hlavní hrdinové byli tak mladí (kolem 17 let), působila by kniha více reálně. Některým pasážím (např. tomu, že se Reagan a Luke dostali na misi a ten jejich "podvod" + to, že Lukovi o Černých andělech tak záhy vše vyzradili) jsem prostě nedovedla uvěřit. Ale pokud přimhouřím oči, pak jsem byla s příběhem velmi spokojená.

Konec byl zcela nečekaný, protože mě ani ve snu nenapadlo, že poté, jak se příběh vcelku vyvíjel, udělá autorka takovýto obrat! Moc se těším na pokračování, snad se ho dočkáme.

Knihu bych doporučila spíše mladším čtenářům kolem 15 let. To je myslím i cílová skupina. A starším čtenářům v případě, že chcete něco kvalitně napsaného, čtivého a nebude-li vám vadit přimhouřit sem tam u něčeho oči.

10.03.2018 4 z 5

Brněnské kolo a drak. Pověsti z Brna Brněnské kolo a drak. Pověsti z Brna Oldřich Sirovátka

Podobné knihy nelze hodnotit (z mého pohledu) jako typické beletristické dílo vzhledem k mnoha typům povídek, přičemž některé by se daly nazvat spíše prostým útržkem. Proto bych kladně ohodnotila spíše zpracování a snahu autorů zachytit pověsti Brna a přilehlého okolí. Co bych upravila, tak připojení mapek či obrázků daných míst, aby si i "nebrňáci" mohli udělat lepší představu o tom, k jakému místu se daná příhoda vztahuje. Věřím totiž, že obyvatelé Brna si z této knížky rozhodně odnesou více...

A vážně by bylo skvělé, kdyby i další města měla sesbírané své povídky a pověsti :-)

08.03.2018 4 z 5

Divotvůrce Divotvůrce Sebastien de Castell

Ze začátku jsem měla trochu problém s "vytvořením" prostředí ve své hlavě, podle toho, jak jej autor popisoval, ale postupně jsem se do toho dostala. Začátek mě AŽ tolik nenadchnul, nicméně s postupujícím dějem se zvyšoval i můj zájem.

Příběh není z těch "typických", kde se z hlavního hrdiny musí zákonitě stát TEN HRDINA, který objeví netušené kouzelné schopnosti a během 2 kapitol všechny strčí do kapsy. Moc se mi líbilo, jak autor Kellanovo hrdinství pojal, také jeho schopnost sebekritiky a dělání si ze sebe samého legraci. Tohle jsem nečekala a hodně jsem to v celé knize ocenila.

Divotvůrce vnesl do typických kouzelnických knih čerstvý vzduch a já se nemůžu dočkat pokračování. Dávám lepší 4 * :-)

25.02.2018 4 z 5

Dokonalý svět Dokonalý svět Ally Condie

MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY

Tak, konec jedné série. Co k tomu říct?

Asi tohle: Dokonalý pár (1. díl) se mi HROZNĚ MOC líbil. Byla jsem z něj nadšená a maximálně jsem si oblíbila Cassiu i Kye. Příběh byl originální, měl spád, silné charaktery.

Dokonalý sen (2. díl) byl pro mě velkým ZKLAMÁNÍM. Čekala jsem daleko více. Jak jsem to četla, měla jsem v sobě pořád takový depresivní pocit a nebyla jsem spokojená.

A Dokonalý svět? Pozitivem bylo to, že pocit deprese u mě tentokrát nenastal. Bohužel u mě nevyvolal téměř ŽÁDNOU emoci. Musím Ally Condie přiznat, že tento 3. díl byl maximálně propracovaný, všechno zapadlo do sebe, šlo poznat, že si s tím dala opravdu hodně dřiny, aby vpadal tak, jak vypadal. Části, které se zabývaly vědeckou stránkou – šířením Moru, imunitou, péčí o pacienty, tak těm jako zdravotník nemůžu vytknout nic. Možná, že i díky autorce někdo lépe pochopí složitý proces imunizace atd.

Co jsem ale NAPROSTO POSTRÁDALA, tak byla VÁŠEŇ A SÍLA OKAMŽIKU – i u (dalo by se říct) největších zvratů v ději, jsem necítila ani náznak nějakého napětí nebo strachu o hrdiny. To, co u mě bez potíží dokázala vyvolat třeba Tahereh Mafi, Veronica Rossi, Paullina Simons, Julie Kagawa a další. To, jak byly určité věci a pocity popsány ve mně zpětně nezanechalo téměř nic. Pár vět, které mě vedly k zamyšlení, ale něco silnějšího jsem si z knihy neodnesla. Žádné emoce u mě nevyvolala. Jakoby celý děj byl popisován jako by ho hrdinové prožívali tak nějak… vlažně… napůl ve spánku. Nevím, jak jinak to říct.

U Cassii jsem postrádala vášnivost a chuť bojovat. Když se s Kyem po tak dlouhé době viděli, tak jsem čekala, že se k sobě vrhnou (a když už ne to, kvůli možné nákaze) tak že tam bude aspoň napsané, že toužila se jej dotknout, trhalo jí to srdce. A pak když onemocněl… taky nic. Měla strach ale to bylo VŠECHNO. Tak co to je?

Romantiku aby člověk taky hledal s lupou. Opravu jsem čekala, že to mezi Cassií a Kyem bude jiskřit mnohem víc a ne, že se všechno omezí na PÁR řádků. A to, jak si vždycky všichni řekli „miluji tě“ – oh, ne. To bylo tak nějak… divné. Prostě mi to nepřišlo přirozené do daného okamžiku, dané scény…

Xander na mě udělal dojem. Byl mi v tomto díle mnohem sympatičtější a oblíbila jsem si jej mnohem více.

Celkově tedy – po 1. díle, který byl skvělý, zbylé 2 (pro mě) klesly na přitažlivosti a z příběhu, který měl tak silný potenciál, jsem byla zklamaná. Nicméně jsem ráda, že jsem se nakonec donutila jej dočíst, ale opravdu, opravdu, opravdu jsem čekala MNOHEM víc.

Zatím nemám nejmenší chuť se k příběhu vracet, nicméně věřím, že někdo z této série mohl být nadšený, bohužel ne já :-(

01.02.2018 3 z 5

Povídky z druhé kapsy Povídky z druhé kapsy Karel Čapek

Nevím, čím to je, ale tyto povídky se mi líbily více, než ty z Jedné kapsy. Moc jsem si je užila a pobavila se téměř u každé. Obdivuji Čapkův styl psaní, jak perfektně, trefně, uvěřitelně, živě a poutavě dokáže vyprávět příběhy. U těchto jsem si opravdu připadala jako bych byla součástí sešlosti zmíněných pánů a poslouchala jejich příběhy a vyprávění. Dokonce zde byla i kupa námětů k zamyšlení, což jsem ani nečekala. Rozhodně se k nim v budoucnu vrátím a mám chuť si tato povídková díla pořídit do své knihovny.

5* a vřele je všem doporučuji. Spíše asi starším čtenářům. Mám pocit, že kdybych si je četla v 15 nebo 20 letech, asi by na mě neudělaly takový dojem jako dnes...

Poznámka: nejvíce mě asi pobavila povídka s papouškem (Soud pana Havleny) a k zamyšlení mě nejvíce přivedly povídky Muž, který nemohl spát a Poslední věci člověka.

29.12.2017 5 z 5