AnneEyre AnneEyre komentáře u knih

Deník Anny Frankové Deník Anny Frankové Anne Frank

Smutné, pravdivé svědectví o neklidné době. Nelituji, že jsem četla, a věřím, že se i tato knížka jednou připojí do mé knihovničky. Na tak malé děvče je úžasně napsaná, čteme o lidech, které znala a se kterými žila v malém prostoru.

Třetí královna Třetí královna Carolly Erickson

Samozřejmě se to nedá brát jako učebnice dějepisu. Jde ale o dobrý zdroj informací, které jsem zatím nikde příliš zmiňované neviděla. Jindřich VIII. je pro mě velmi zajímavou historickou osobností. Například informace o "potivé nemoci" jsou ale do jisté míry velmi zajímavé. Rozhodně mohu doporučit těm, které tenhle typ knížek baví.
Byla skvěle napsaná, nejradši bych teď použila to otřepané "četla se sama". Vtáhla mě do děje a nepustila, postavy mají své klady i zápory, jak to má být. Nikdo nesmí být brán čistě jako dobrý nebo zlý, jak to někdy vídám.

02.05.2013

Němá barikáda Němá barikáda Jan Drda

Nečetla se mi dobře, vlastně jsem nikdy nekamarádila s českou literaturou. Šlo vlastně jen o povinnou četbu. Skvělé svědectví o neklidné době, nic víc.

02.05.2013 2 z 5

Oliver Twist Oliver Twist Charles Dickens

„Raději jsem neměla ten román...“ Ale kdepak! Oliver Twist je pro mě velice příjemné čtení, nejde o žádné věčné popisy ani o cosi, co zní jako absolutní nesmysl. Je to poutavé. Navíc se seznámíte s každou postavou a můžete si na ni bez problémů udělat svůj názor.

02.05.2013 4 z 5

Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Suzanne Collins

Děj je výborně promyšlený, dle mého názoru i originální. Četla se mi opravdu skvěle, slovník byl příjemný, nebylo tam mnoho zbytečných nebo "vyčnívajících" výrazů. Jen kdyby po ní nešílela přinejmenším půlka pubertálního světa...

Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Většina postav působila nesympaticky, ale děj si mě získal. Vtáhne do děje, nastíní dobu, ukáže různé povahy. Rozhodně nelituji, že zabrala místo v mé knihovničce, budu číst častěji.

Jana Eyrová Jana Eyrová Charlotte Brontë

Povedená kniha, velmi čtivě napsaná. Vtáhla mě do děje a nepustila, i když pro mě není snadné číst takové knížky třeba o přestávce ve škole. Okamžitě zabrala místo v mé knihovničce a hned tak ho neopustí.

Naděje v hedvábné hřívě Naděje v hedvábné hřívě Margot Berger

Rozhodně hezky napsaná, čtivá kniha, příjemné výrazy, srozumitelná i pro člověka, který se u koní příliš často nepohybuje. Jezdci dokáže dát motivaci a některým bláznům připomene, k čemu jsou všechny ty těžké černé ochranné věci, co mu zabírají místo ve skřínce jezdeckého klubu...

Otec Goriot Otec Goriot Honoré de Balzac

Skvěle popsaná doba, kniha se "nezadrhávala", děj pokračoval plynule. Kniha umožňuje skvěle nahlédnout do života tehdejší společnosti.

Rozum a cit Rozum a cit Jane Austen

Nečetla se mi dobře, děj si mě nezískal, stejně jako Pýcha a předsudek. jenže tohle jako by bylo ještě horší, ještě přeplněnější nutností manželského svazku s mužem, který mladou holku dokáže uživit. Austenová si mě jednoduše nezískala.

02.05.2013 3 z 5

Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Mně se nečetla dobře, děj byl jaksi zdlouhavý, nic mě výrazně nezaujalo. Ani závěr ve stylu „Nesmí zůstat neprovdaná, šoupneme ji k prvnímu, kdo ji uživí.“ mě příliš nenadchl. Přesto nemohu říct, že by se mi přímo nelíbila.