Anoel1 komentáře u knih
Do téhle knihy jsem chtěla pouze nahlédnout, a nakonec jsem ji dychtivě přečetla na jeden zátah. Mohu je vřele doporučit všem dětem, které rády čtou.
Do tvorby Sophie Anderson jsem se zamilovala. Uchvacuje mě způsobem, jakým píše, svou úžasnou fantazií, na které tká své příběhy, i tím, jaká poselství předává ve svých knihách.
V Zámku z pavučiny kouzel si silně zvědomujeme hodnoty rodiny, domova, přátelství a také důležitost svobody jednotlivce i celku.
Putování Olji do magického světa je poutavé od první do poslední stránky. Vřele doporučuji starším dětem i dospělým.
Knihu jsem poslouchala v audioverzi a nemohla se od příběhu odtrhnout.
David Laňka napsal další skvělou knihu pro děti, kterou David Novotný výborně načetl.
Už se těším, až ji budu doporučovat čtenářům naší knihovny.
Knihy Sophie Anderson mě naprosto uchvacují. Má skvěle vystavěné příběhy, překrásný jazyk, a to grafické zpracování - nádhera.
Dívka v medvědí kůži se dokáže dotknout duše dětí i dospělých stejně jako předchozí kniha Chaloupka na muřích nožkách. (Ačkoli příběh o medvědici Jance mě zasáhl přeci jen o něco více - a to jsem si myslela, že Chaloupku jen tak něco nepředčí).
Doporučuji každému, kdo miluje příběhy a rád sleduje hrdiny na jejich napínavé cestě za poznáním, zmoudřením.
Nádherný, magický příběh o dospívání, o hodnotách v životě, hledání přátel, mladické touze vzepřít se svému osudu i o zmoudření. To vše vetkáno v příběhu dvanáctileté Márinky a baby Jagy, v prolínání světa mrtvých a živých.
Zařadila bych ji mezi nejlepší díly z této série (ale mám je ráda všechny). Příběh má spád hned od začátku, snoubí se v něm realita s magií, skvělé vyvrcholení děje. Přečteno jedním dechem!