antonio22 antonio22 komentáře u knih

Nepodávej ruku číšníkovi Nepodávej ruku číšníkovi Jan Němec

Příjemné čtení. Místy opravdu vtipné. Místy vychloubačné..ale příjemné čtení na dovču:-)

07.05.2016 4 z 5

Temný cypřiš Temný cypřiš Agatha Christie

Příjemné čtení na dovču.
Zápletka opět trochu dostrkaná, ale na to už jsem si u detektivek zvykl, proto je příliš nečtu.

06.01.2016 3 z 5

Zrůda Zrůda Nacuo Kirino

přečteno jedním dechem. přišlo mi to lepší než Out.

03.12.2015 4 z 5

Hotel New Hampshire Hotel New Hampshire John Irving

Příjemná kniha, typická Irvingovina, ale na 4 ani 5 hvězd to není. Slabší odvar z mistrovi dílny.

10.09.2014 3 z 5

Záchranný člun Záchranný člun Charlotte Rogan

Začátek nadějný, ale nedostavuje se v podstatě žádné dobrodružství, zvrat - nedávno jsem četl podruhé Pí a jeho život a to je tedy uplně o něčem jiném. I když téma je hodně podobné.

15.07.2014 2 z 5

Jedenáct minut Jedenáct minut Paulo Coelho

Knihu nemohu doporučit žádnému čtenáři. Je to tak.
První třetina knihy je dobrá čtivá, tu jsem přečetl na jeden zátah v očekávání věcí budoucích.
Poté je jediným tahounem knihy jistá (snaha o) erotičnost, která ale brzy omrzí. Měl jsem dokonce nutkání knihu odložit, dočtena jen ze slušnosti a úctě k autorovi.

04.05.2014 1 z 5

Všechna špína světa Všechna špína světa Gabriel García Márquez

Teda knihu Sto roků samoty jsem četl už před pár lety, ale mám takový dojem, že ve 100 rocích samoty se úplně stejný příběh také vyskytoval - akorát asi nebyl rozepsaný z pohledu více osob. Je to velmi slabý odvar mistrovi vrcholné tvorby. Ale nějak se začít musí:-)

04.03.2014 2 z 5

Už je tady zas Už je tady zas Timur Vermes

Kniha je spíše politickou satirou než románem. Proto bych knihou neobdaroval nikoho, kdo nejeví aktivní zájem o politiku. Kniha je to vtipná, ale pokud člověk není dobře znalý německé kultury, aktuální německé politické scény, tak mu zřejmě zůstane mnoho upřeno. Přesto je dojemné, s jakou láskou Hitler vzpomíná na děti reichleitera Goebbelse.

26.02.2014 3 z 5

Nalezené peníze Nalezené peníze James Grippando

Kniha se četla velmi dobře, v podstatě jedním dechem. Ale když jsem ji dočetl, měl jsem takový pocit, že mi kniha či autor nic nepředali...prostě to člověk dočte a už si na knihu nevzpomene. Negativní věc je také zápletka...je prostě nesmyslná... Sečteno a podtrženo: ideální kniha na dovolenou, ale na dlouhé zimní melancholické večery, bych se poohlédl jinde :-)

03.11.2013 3 z 5