antonio22 antonio22 komentáře u knih

Birlibán Birlibán Eduard Petiška

Tuto knihu donesly děti od tchana, že ji měl rád jako dítě. Kniha stará tak 40 let, oskubana. Na první pohled nicmoc. No jednou jsme ji otevřeli a světe div se! Moc pěkné čtení. Pro me děti to byla první "seriózní beletrie" co je chytla. Mají 5.5 a 3.5 roku. Takže i pro špunty vhodné.
Birliban je malý kluk co vyvádí samé lumparny, maminku neposlechne ani za nic.. Prostě jako většina malých lumpů, takže i vaše děti se s ním brzy ztotožni :-)

10.06.2022 5 z 5

Tajný život stromů Tajný život stromů Peter Wohlleben

Velice zajímavé čtení, které musí každého aspoň trochu na přírodu zaměřeného člověka upoutat.

22.02.2020 5 z 5

Bůh chodí po světě vždycky inkognito Bůh chodí po světě vždycky inkognito Laurent Gounelle

Kniha zprvu dost vláčná, autor se výživa v takových těch omáčkach které moc nemusím.. Popisuje koberce, lustry, oblohu.. Ale četl jsem dal, ptze zápletka je poutavá a nakonec kromě těch okecavacek můžu doporučit.
Kniha má hlubší smysl v podobě rad jak pracovat s rozvojem osobnosti, které dostává hlavní hrdina, ale dají se aplikovat obecně.

22.02.2020 4 z 5

Entopolagurace Entopolagurace Tomáš Taufer

Pěkné svižné místy vtipné scifi, se kterým bez zbytečných cavyků dokráčíte z intergalaktického baru až k samotnému bohu.
Negativem je větší množství postav, ve kterém jsem se chvílemi ztrácel.
Knihu mohu doporučit a těším se na další dílo autora, se kterým se určitě posune zase o kousek vpřed :-)

23.01.2019 5 z 5

Krvavý poledník aneb Večerní červánky na západě Krvavý poledník aneb Večerní červánky na západě Cormac McCarthy

Dobré čtení, akce stíhá akci!

08.01.2019 5 z 5

Nebojme se práce aneb Příručka líného kolegy Nebojme se práce aneb Příručka líného kolegy Tomáš Taufer

Velmi vtipná a svižná "příručka" o typech flákačských kolegů, se který se můžete v zaměstnání setkat.
Jenom pozor, aby některé rysy líného kolegy neseděly na vás samotné :-)
Určitě doporučuji k četbě.

06.09.2017 5 z 5

Kafka na pobřeží Kafka na pobřeží Haruki Murakami

Dávám 2 hvězdy, ani nevím proč - spíš jenom jedna.
Z mého pohledu velmi slabé čtení.
Děj roztahaný, vyskytuje se mnoho prvků mystična, které v ději vyšumí, nejsou trochu osvětleny. Chápu, že je ponechán prostor fantazii...ale mě se to zdá alibistické - jednoduchý způsob jak trochu oživit skomírající děj, aniž by autor musel vymyslet něco co dává smysl.

V závěru knihy kupodivu akce postupně klesá...

Autor má lepší knihy.

15.05.2017 2 z 5

Nebezpečná metoda Nebezpečná metoda John Kerr

Nedočteno - na mě příliš odborné čtení.

08.07.2016

Pán ohně Pán ohně Peter May

Totální BRAK!!!

Věčně ožralá patoložka s fobií k podprsenkám, 30ti letý panic aka Mirek Dušín, vraždící rýže, totální absence napětí, děj vystavěný na úplném konspiračním nesmyslu, ani trocha nadhledu a humoru...

Obdivuji csfd.cz, kde dobrý film má 70% (i méně), ale tady létají samá 4-5 hvězdičková hodnocení pro kdejakou slátaninu...jak potom chcete hodnotit opravdová literární veledíla????

08.07.2016

Potichu Potichu Jaroslav Rudiš

Praha. Život. Lisabon.
Příjemné překvapení z české kotliny.

07.05.2016 4 z 5

1Q84: Kniha 3 1Q84: Kniha 3 Haruki Murakami

Po první knize bohužel velké zklamání. Měl jsem velká očekávání, která se nanaplnila.
Troufám si tvrdit, že se kniha ani hrdinové nijak dál nerozvinuli..

07.05.2016 2 z 5

Nepodávej ruku číšníkovi Nepodávej ruku číšníkovi Jan Němec

Příjemné čtení. Místy opravdu vtipné. Místy vychloubačné..ale příjemné čtení na dovču:-)

07.05.2016 4 z 5

Temný cypřiš Temný cypřiš Agatha Christie

Příjemné čtení na dovču.
Zápletka opět trochu dostrkaná, ale na to už jsem si u detektivek zvykl, proto je příliš nečtu.

06.01.2016 3 z 5

Příběh draků Příběh draků Rachel Hartman

Kniha asi nebyla napsána pro muže třicátníky. To bych pochopil, ale za mě opravdu velmi špatné.
Celá kniha, krom posledních 40 stran, úplně bez napětí, akce...čehokoliv co by bylo přidanou hodnotou. Spousta složitých jmen, názvů, ras, států, politiky...ufff.

03.12.2015 1 z 5

Zrůda Zrůda Nacuo Kirino

přečteno jedním dechem. přišlo mi to lepší než Out.

03.12.2015 4 z 5

Zámek Zámek Franz Kafka

Za mě 2 hvězdy - je to takové roztahané a ukecané, vlastně je to o ničem...šlapání ve sněhu, brzy se stmívá, žádný happyend.
Ale po půl roce se mi atmosféra té ukecané knihy stále nemůže dostat z palice...a to je asi znamení té vyšší hodnoty?

05.09.2015 4 z 5

Impérium Impérium Robert Harris

Nečekejte smršť napětí, dramatických scén, válečných střetů, zrad na bitevním poli, vtipných scének, experimentování s otrokyněmi, experimentování s homosexualitou - prostě nic co byste čekali od knihy v jejímž názvu jsou slova Impérium a Řím :-)
Čekejte poměrně svižně napsanou, čistě životopisnou knihu Marka Tullia Cicerona a jeho politické kariéry...

25.05.2015 2 z 5

Husitská epopej. I, 1400-1415 - za časů krále Václava IV. Husitská epopej. I, 1400-1415 - za časů krále Václava IV. Vlastimil Vondruška

Velmi velmi velmi příjemné překvapení!!!!

31.03.2015 5 z 5

Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Pro mě zklamání. Příběh o starém bručounovi. To jeho bručení je prvních 50 stran vtipné, protože vám připomene chlapy, které znáte (otce, dědu, souseda..), ale když se po těch 50 stranách tempo knihy nezmění, tak už to začne být nudné a stereotypní... Nějaké zvraty či překvapení se v knize nenachází, takže já vřele nedoporučuji.

26.03.2015 2 z 5

Mnich, který prodal své ferrari Mnich, který prodal své ferrari Robin S. Sharma

2x jsem zkusil číst, ale to se nedá. Vždycky jsem zjistil, že ani nevím co jsem posledních 10 minut četl. Možná jako duchovní čtení ano, ale jako román NE.

10.03.2015 1 z 5