Muž jménem Ove přehled

Muž jménem Ove
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/191816/bmid_muz-jmenem-ove.jpg 5 4614 4614

Ovemu je 59 let. Řídí saaba. To, že byl na pozici předsedy družstva vystřídán už před pár lety (což on sám považuje za převrat), mu rozhodně nebrání ve vykonávání funkce strážce pořádku. Samozvaného strážce pořádku. Když se do protějšího domku přistěhují noví sousedé a místo pozdravu se jim jen tak mimochodem podaří nacouvat do Oveho poštovní schránky, spustí se kolotoč nečekaných událostí — začíná příběh o překvapivém přátelství, toulavé kočce a prastarém umění řídit. Příběh, který od začátku promění všechny, kdo se s Ovem dostanou do styku. Román Fredrika Backmana o starém vzteklounovi odvedle komicky ztvárňuje řadu situací, které nám jsou důvěrně známé. Je to kniha, jež dokáže stvořit svůj vlastní svět, ale zároveň nám říká něco důležitého o nás i naší době. Příběh se nese ve stejném duchu jako film Lepší už to nebude s Jackem Nicholsonem.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Host

En man som heter Ove, 2012

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Muž jménem Ove. Přihlašte se a napište ho.

lucie2371
17.10.2024 4 z 5

Takový hezčí průměr. Kapitoly z přítomnosti mě moc bavily. Naopak ty z minulosti mě občas trochu nudili.
Ve výsledku to ale vůbec nebyla špatná kniha. Dostala jsem se k ní díky výzvě a nakonec jsem ráda, že jsem si jí přečetla ačkoli znovu bych se k ní už nevracela.

Adellaida
03.10.2024 5 z 5

Ze začátku typický soused, vedle kterého nechcete bydlet. Ale i z morouse může být chlap s Velkým srdcem.
Knížka se četla naprosto sama a ráda si ji přečtu znovu.

Licie84
01.10.2024 5 z 5

Ove zásadový, sarkastický ale neskutečně lidský. Kniha velmi čtivá, vtipná, ale i dojemná. Klidně mohla být i delší, pan Ove mi bude chybět.

Tipy na filmy a seriály podle knižní předlohy

07.04.2024

100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023

Uteč, dokud můžeš, a další knižní novinky (4. týden)

22.01.2023

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Dneska už lidi neumějí uvařit poctivý kafe. Stejně jako už nikdo nepíše rukou. Na psaní mají počítače a espreso jim vaří stroje. A kam asi směřuje společnost, kde už nikdo neumí psát rukou ani uvařit kafe?

Co by to bylo za lásku, odejít od někoho, když přijdou těžkosti? Opustit ho, když je na dně? Tak mi řekněte, jestli je to láska!

Láska je podivuhodná věc. Dostaví se úplně znenadání.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Muž jménem Ove v seznamech

v Přečtených6 184x