ardeas ardeas komentáře u knih

Důvodné pochybnosti Důvodné pochybnosti Whitney G. (p)

(SPOILER) + prostredie, ci uz právnické alebo baletné
+ dramaticka zapletka v minulosti
_______________________________
- afektovanost konania hlavných hrdinov
- PRÍLIŠ veľa sexu, ktory by som povedala, ze bud dehonestuje zenu, alebo z nej robí trápnu naivku, alebo jedno s druhym
- kolisave kapitoly = za každým ked som cakala, ze uz aspoň jeden z nich dospie a bude dej o tom, ze nebudu TRUCOVAŤ, a just... ona mu tresne dverami pred ksichtom alebo on ju niekde pretiahne atd... dokolecka dokola
- a posledne minus je, ze uz sa mi ani nechce rozmýšľať, co vsetko ma na tejto knihe štvalo...

01.06.2022 1 z 5

Nelíbánky Nelíbánky Christina Lauren

(SPOILER) Prečítané za 6h. Ako to je rekord aj na mňa. Ale ze príšerná nuda... popravde som sa tesila len z toho, ako sa vyvinie konflikt medzi všetkými 4 ked zistia pravdu. Top moment bolo parkovisko pri bare. Inak som musela všetky tie blaboly od polovice skákať. Veľmi slabá kniha. Začínam mať pocit, že autorka si u mna minula sympatie pri prvých 3 knihach zo série Božský a koniec.

29.05.2022 1 z 5

Boží hrob Boží hrob Jay Kristoff

(SPOILER) Musim priznať, že po docitani druhej knihy som bola kruta k prvej. Napriek tomu ze mi štýl a obsiahle opisy vôbec od autora nesedia, v prvej knihe to bolo aspon zaujímavé intro do neznameho sveta, pútavý ťahač čítať dalej. Ale tu to napriek "krvavej ceste" za pomstou, ktorá je pre mňa nudná, az unavujuce čítať čo veim ze sa stane... schema a cesta pribehu je pre mňa proste priehľadná, aj ked je tam zvratov veľa, ale keď príde rozuzlenie,... neprekvapí ma. Mám také tušenie ze je to tým štýlom co ma nedokáže vtiahnuť do deja, ze prestanem rozmýšľať dopredu.
*A nedá mi poznamenať porovnanie s Illuminae, že zas hrdinovia prežijú... na krvak je tam vela happy ending :)

18.04.2022 2 z 5

Bentley Bentley Melanie Moreland

(SPOILER) Popravde som túto prvu knihu citala len kvôli druhej, lebo ta ma oslovila anotáciou a je blbosť citat sériu od druhej knihy :)
Napriek tomu, ze som cakala horšiu kvalitu, tak este aj na tie nízke očakávania som dosť sklamaná. Nehovorím ze je to zlý námet, ale Bentley je hrozne nudný... prišlo mi to ako tretí diel z 50tich odtieňov. Neviem ako druhým, ale mne to prislo priserne predvídatelne... No kto by tusil co bude z tohi Grega čo? Na môj vkus až príliš ploché a dúfam, že Aiden bude aspoň 10x lepší lebo to so sériou vzdám...

19.09.2021 2 z 5

Spolubydlící Spolubydlící Beth O’Leary

Asi blbé obdobie kedy som si túto knihu vzala do rúk (znova). Asi v polke knihy som zistila, že som ju už citala ale zabudla som na ňu. Takže asi až taká úžasná nebola :) keďže som ju citala akoby nanovo.
Veľké plus za tému, tam davam 5 z 5*,bez debát. Vývoj postáv, ich zmena, plynulé, bez zadrheľov...len ak by tam neboli tie odkazy, nudila by som. Tiež mi vadila forma priamej reci. Bolo to na štýl scenaru k filmu ako pribeh v knihe a rušilo ma to.

28.08.2021 3 z 5

Na jedné vlně Na jedné vlně Jenn Bennett

Prečítané jedným dychom... Skvelá YA, paradne som pri tom vypla. Toto je ten druh knihy, kde viete ako to skonci ale baví vas práve tá cesta, ktorá k tomu vedie :)
P.S. ako pise Jessie, docitane o 01:15 :DD

26.08.2021 5 z 5

Origin - Pripravený vypáliť svet do základov, len aby ju zachránil... Origin - Pripravený vypáliť svet do základov, len aby ju zachránil... Jennifer L. Armentrout

Akcia za akciou, zvrat za zvratom... pokiaľ máte radi tento štýl, je to pre vas ako stvorené...
Na môj vkus je to až priveľmi prekombinovane. Čítať myšlienky hlavných postáv mi od polovice prišlo zbytočne, pretože nech sa nad čímkoľvek zamýšľali, bolo to jedno, vedela som že realita bude iná a tak som ich neraz preskákala.
Archer a Luc sú vítaná zmena do deja, a este lepsie by bolo keby sa dal citat pribeh aj z ich pohladu, pretože Kat a Deamon sú dosť otrepaní a predvídatelní :)

23.08.2021 3 z 5

Trhni si, Ethane Trhni si, Ethane Whitney G. (p)

Tak toto bolelo :) Predošlú knihu som čítala, no toto... bolo ako cez kopirak, plus to hraničí s takou naivitou hlavnej hrdinky, až sa musím sama seba pýtať, kto to preboha vydal.
Zbožňujem knihy s tematikou New adult. A toto je zasadené predne do tohto žánru ale keď si odmyslim ten sex, tak je to na spodnej hranici Young adult. Ja tieto dva žánre odlišujem, nie je to to isté.
V celkovom obraze nemozem povedať ze je to úplne brak, boli tam dobre momenty a Ethan tam bol veľmi dobre spracovaný. Mal hlavu i pätu, alebo po chlapsky, hlavu i gule. No zvyšok bol bludnou fikciou a nebyť mojej novej kolegyne, ktora je neskutočne tupá, povedala by som ze len fikcia... žiaľ asi niekedy su proste ľudia skutočne blbci :)
Za mňa väčšie sklamanie ako som čakala... plus OPÄŤ ZBYTOČNÝ EPILOG v podobe posledných kapitol

08.08.2021 1 z 5

Výpověď Výpověď Whitney G. (p)

Príjemná jednohubka, vtipná ale na mňa trošku natiahnuta, záver uz trosku stracal švih. Mam radšej knihu Zapletený od Emmy Chase, aj hlavná zápletka je dosť podobná, tie dialógy ma ale tam bavili viac. Ako aj Božský bastard od Christiny Lauren :)) Proste knihy, kde sa baby len tak nedajú ale tu chýbalo to "mrchavstvo". Asi mi prišla až moc obetava, tým ze mu stale robila po voli :D

07.08.2021 3 z 5

Finále Finále Becca Fitzpatrick

Celkovo hodnotím temu pozitívne. Mam rada tento druh kníh. Čo ale nemám v láske je prekombinovaná zapletka. Prvá kniha sa citala sama. Druhu som tiež zhltla ale pri tretej sa to vybralo smerom az ku konšpiraciam a v štvrtej, poslednej uz na konci to stracalo kyslík. Ako dej gradoval a vyvyjal sa, napriek dost veľkému posunu, mi samotná hrdinka prišla stále detinska az do poslednych kapitol, kde ten prerod bol az moc okaty... na môj vkus, tam tych zvratov bolo veľa. Ja skôr preferujem veci, kde menej je viac a preto posledné knihy ma sklamali.

19.07.2021 2 z 5

Žiadnu lásku, len sex Žiadnu lásku, len sex Vi Keeland

ako oddychovka velmi dobré, začínam mat túto autorku rada :D

06.11.2019 4 z 5

On On Elle Kennedy

Ellle ako autorku mam veľmi rada, jej štýl mi sedi. Prečítane jedným dychom. Napriek tomu, že kniha je vtipná, zábavná, nevedela som ju odložiť az kym som ju nedocitala mi chýbal zásadný zvrat. Taky čo vás dozenie az k slzam či zadrzite dych. Na môj vkus tato kniha mi prišla hrozne sladká, preto píšem a hodnotim komentár s odstupom, nech mám trošku objektívnosti :D

10.10.2019 3 z 5

Ready Player One - Hra začíná Ready Player One - Hra začíná Ernest Cline

Ku knihe som sa dostala po zhliadnutí filmu. Zvyčajne mam problem citat knihu po videnom filme, kedze viem co cakat. Tu som ostala milo prekvapena. Samozrejme film a kniha sa vzdy líšia ale ze to bude az tak rozdielne som nepredpokladala, a asi aj preto ma kniha bavila.
Priklanam sa k názoru, ze v tomto prípade bol film lepší, nečudo, ked knihu vzal do parady Spielberg.

K samotnej knihe, vela terminológie ohladne hier, to mi uz ku koncu islo trosku na nervy, ale dozvedela som sa aj kopu veci, co som netusila, takze ma to svoje plus. Celkovo mi to pride nevyvazene, záver uz nemal taky šmrnc ako zaciatok, chcelo by to viac rozvinúť vedľajšie linky, ale ako novela ci dlhšia poviedka velmi slušne.

26.07.2018 4 z 5

Nepřátelé a milenci Nepřátelé a milenci Simona Ahrnstedt

Na knihu som si brusila nechty dlhšie, ale keď som ju začala čítať, myslela som, že to bola chyba. Nakoniec sa to usadilo a bolo to veľmi svižné. Nedávam plný počet, lebo nakoniec sa tie rodinné vzťahy tak zamotali, že som mala dojem, že som v telenovele :)

18.11.2017 4 z 5

Rockový polibek Rockový polibek Kylie Scott

Ako som knihu zatvorila, hneď mi vyvstala na mysli séria Off-Campus a štvrtá kniha v sérii Plán. Je tam toho troška podobné, nie zase až tak, ale teraz keď mám prečítané všetky 4 knihy, tak tá analógia s vyššie uvedenou sériou mi príde úplne vhodná.

Ku knihe samotnej. Dosť dlhá horská dráha, raz hore, raz dole. Beriem to, stalo sa. Na to, ako sa Ben so situáciou pobil, tak to na chlapa celkom sedí :D Napriek tomu ale túto knihu považujem za najslabšiu.

02.11.2017 3 z 5

Rockový risk Rockový risk Kylie Scott

Mala som troška problém sa začítať, ale nakoniec sa to poddalo. Povedala by som, že zo série je to zatiaľ najhlbší príbeh. Ten koniec a rozuzlenie bolo dosť rýchle, to mi vadilo. Inak veľmi dobré, len by som si vedela predstaviť menej fňukania od Leny.

01.11.2017 4 z 5

Turbulence Turbulence Whitney G. (p)

Brutálny odvar z červenej knihovne. Doslova to bol vyfiltrovaný extrakt, až to hraničí so závislosťou na sexe. :D
Napriek tomu, ako je po tejto stránke ten príbeh plochý, tak sa to čítalo fakt dobre. Jack mi neskutočne sadol svojou rezervovanosťou a veľmi presnými vyjadreniami. Zato s Gillian som mala problém, nakoľko bola ako väčšina hrdiniek z tohto žánru.
Opomenúc sex je dej zaujímavo vystavaný, nič hlbokomyselné nečakajte, je to erotický román v pravom slova zmysle, preto ju radím ako príjemnú oddychovku, keď potrebuje človek na chvíľu vypnúť a nemyslieť :)

31.10.2017 4 z 5

Jsem zlomená Jsem zlomená Tahereh Mafi

Desná nuda. S Juliette je to na zaplakanie a nemyslím to v kontexte, že s ňou súcitím. Kenji to pekne opakuje dookola, aby sa spamätala, dala dohromady ale nie, budeme celú knihu plakať s ňou, nad jej neutíchajúcim nešťastím... Čo sa týka Adama a Warnera, Bod Omega a jeho členov, je to zaujímavo vystavané. LENŽE! Ten milostný trojuholník a Juliette s jej "vnútorným svetom" plných problémov dej úplne zabíja. To, ako zle je to všetko autorkou rozložené na tri knihy dám do komentára k poslednej knihe.

Táto kniha má svoje záblesky, ale celkovo je to podpriemer.

25.10.2017 2 z 5

Aspoň trochu normální Aspoň trochu normální Trish Doller

Troška divná a dosť zavádzajúca obálka knihy. Je krásna, ale s obsahom si ju nejako neviem absolútne spojiť.
Obsahovo sa mi kniha páčila. Téma silná, nie je to nejaký doják, to nie, ale príjemne podaná. Nie sú tam žiadne drastické zvraty a dej pekne plynie.

Ako oddychovku by som ju teda neoznačila, ale blíži sa k nej, keďže je to o vyrovnaní sa s taumatickými zážitkami. Určite je kníh s touto tématikou viac, kde autor zareže až do živého, no ja nemám rada keď sa tlačí na pílu, preto mi asi vyhovuje. Teda odporúčam skôr pre slabšie povahy :)

18.09.2017 4 z 5

Polibek pro Annu Polibek pro Annu Stephanie Perkins

Fajnáá! Zbožňujem knihy s dobre vystavanými dialógmi, ktoré povedia viac ako rozprávač :) Táto jednoznačne k nim patrí. Jediná výčitka, že by mohla Anna v tých občas drmoliacich chvíľach, keď fňuká nad Etienom a ich vzťahom, ubrať z plynu. Nebolo ich zase až tak veľa, ale kazili mi dojem. Inak sa to fakt čítalo samo :D

15.09.2017 5 z 5