ardeas komentáře u knih
(SPOILER) Praskanie ľadu... tak by som to asi pomenovala, ako vnimam túto knihu a asi aj celú sériu :D Kráčate po tenkom ľade, počujete ako pod vašou váhou stoná, keď presúvate jednu nohu za druhou a nikdy neviete, kde to pukne a vytvorí sa prasklina. Na jednej strane je to super, lebo ste v tom uväznený a čakáte, má to svoj šmrnc. Ale to čakanie ma občas otravovalo. Blake mi prišiel jasný od začiatku, ale stvalo ma, ze to tak dlho trvalo... kym vykvetol.
Fakt ma baví čítať túto sériu ale niektoré popisy a myslienkove pochody mi trénujú nervy. Príde mi, že sa to zbytočne vlečie až mam chut preskakovat stránky. Nie je to tak plynulé ako by som chcela alebo ako som zvyknutá a za to uberam 1 hviezdičku
Nie úplne dokonalé, ale v celku osviežujúci námet. Narazila som na knihu úplne nahodou v kníhkupectve a popravde som mala dosť veľké predsudky, no musím uznať, že je to príjemné čítanie a už som načala aj další diel :))
Jednoznačne suhlasím s LilianaFalcon nižšie v komentároch :D
Tak toto bolelo :) Predošlú knihu som čítala, no toto... bolo ako cez kopirak, plus to hraničí s takou naivitou hlavnej hrdinky, až sa musím sama seba pýtať, kto to preboha vydal.
Zbožňujem knihy s tematikou New adult. A toto je zasadené predne do tohto žánru ale keď si odmyslim ten sex, tak je to na spodnej hranici Young adult. Ja tieto dva žánre odlišujem, nie je to to isté.
V celkovom obraze nemozem povedať ze je to úplne brak, boli tam dobre momenty a Ethan tam bol veľmi dobre spracovaný. Mal hlavu i pätu, alebo po chlapsky, hlavu i gule. No zvyšok bol bludnou fikciou a nebyť mojej novej kolegyne, ktora je neskutočne tupá, povedala by som ze len fikcia... žiaľ asi niekedy su proste ľudia skutočne blbci :)
Za mňa väčšie sklamanie ako som čakala... plus OPÄŤ ZBYTOČNÝ EPILOG v podobe posledných kapitol
So začiatkom knihy som mala dosť problém sa zacitat... potom sa to v celku rozbehlo, to ma bavilo. Hudbu som nepočúvala, ale oceňujem nápad od autorky.
No čo mi zabilo celý dojem z knihy bol ten presladeny, ZBYTOČNÝ EPILOG. Kniha mala skončiť 32.kapitolou,zvyšok bol balast, ktorý nič nepridal... a to som už čítala len priamu reč, ak je tam niečo podstatné... nebolo. To kam to viedlo, vyplynulo z príbehu, mam radšej keď si dovetky mozem domyslieť sama a nepotrebujem návod od autorky alebo ako to nazvať, aby mi potvrdila to čo viem. Myslela som ze si tým chcela nadbehnut na pokračovanie ale dalsia kniha je o niekom inom... takze kniha je "fajn" ale patrí u mňa do šuplíka raz a dost :)
Príjemná jednohubka, vtipná ale na mňa trošku natiahnuta, záver uz trosku stracal švih. Mam radšej knihu Zapletený od Emmy Chase, aj hlavná zápletka je dosť podobná, tie dialógy ma ale tam bavili viac. Ako aj Božský bastard od Christiny Lauren :)) Proste knihy, kde sa baby len tak nedajú ale tu chýbalo to "mrchavstvo". Asi mi prišla až moc obetava, tým ze mu stale robila po voli :D
Mam rada knihy s týmto typom ostrého jazyka v dialógoch, takpovediac podla môjho gusta :)
Samotná téma, ako sa preniesť cez predsudky a požiadavky rodiny mi je osobne tiež blízka, aj keď tie jej stavy boli trošičku premrštene, no inak by to postradalo ten pravý efekt ako niekoho umlčať bozkom, takže vsetko ma svoje pre aj proti... O hviezdičku menej za ten pateticky happyend, ale inak super oddychovka na ktorej som sa pekne zasmiala
P. S.: Nemôžem si pomôcť ale mam pocit, že podobnú knihu som už čítala, ten pocit Deja Vu ma nevedel opustiť celý čas....a stale si neviem spomenúť prečo alebo aka kniha mi túto tak velmi pripomína
Zabite ma, že nedávam plné hodnotenie :) ale z tohto žánru mam toho načítaneho dosť aby ma sexuálne scény unavovali. Je len málo kníh, v ktorých to vítam, pretože nimi sa posúva aj dej a to je dosť vzacne... to je jeden z dôvodov prečo je pre mňa táto kniha len taká oddychová jednohubka.
Ďalším mínusom je to, že mi chýbala akási gradacia. Prvá polovica knihy sa čítala sama. Do tej druhej som sa tak troška musela nútiť. Ale celkovo to vnimam ako nadejnu sériu ku ktorej sa budem vracať
Veľmi ma potešilo ze ďalší na pranieri bude Gabriel, pretoze okrem Jaxa, ma jeho postava zaujala asi najviac.
Celkovo hodnotím temu pozitívne. Mam rada tento druh kníh. Čo ale nemám v láske je prekombinovaná zapletka. Prvá kniha sa citala sama. Druhu som tiež zhltla ale pri tretej sa to vybralo smerom az ku konšpiraciam a v štvrtej, poslednej uz na konci to stracalo kyslík. Ako dej gradoval a vyvyjal sa, napriek dost veľkému posunu, mi samotná hrdinka prišla stále detinska az do poslednych kapitol, kde ten prerod bol az moc okaty... na môj vkus, tam tych zvratov bolo veľa. Ja skôr preferujem veci, kde menej je viac a preto posledné knihy ma sklamali.
Hodnotenie píšem az po docitani celej série a ako ma táto prvá kniha navnadila, tak ma posledná sklamala. Nemyslím ze bude veľa ľudí so mnou súhlasiť, ale tak je to môj názor ;)
Táto prva kniha mala všetko tak, ako mam to rada. Zaujímavé postavy, dej a aj zápletku. Čítala sa takpovediac sama. Nie je úplne dokonalá ale rada sa k nej este asi časom vratim.
Nemôžem si pomôcť, ale... snad je to tým, ze je to pre mladsie ročníky :) ale Lia mi prisla ako hrozna naivka. Plus ťažkopádny strih deja... nešlo to tak rezky, vlieklo sa to často az som bola frustrovana.Mam radsej knihy, kde sa veci deju tzv. samospadom... ani si neuvedomite a mate zrazu docitane. Tu mi to prislo ze autorka zamerne zdržuje a to mi nedoprialo az taky dobry dojem. Uvidime ako to bude s ďalšími dielmi.
z tejto série som uz čítala lepsie, stale len priemer ale xcora som vzdy mala rada ;D
na mna je ten holywood az moc detinsky, nemozem si pomôcť, hrozne to prehlusuje dojem
ako oddychovka velmi dobré, začínam mat túto autorku rada :D
Super humor, je malo knih pri ktorých sa a chuti zarehocem a tato to mala taak fajne :D odporúčam, aj ked je ako mnohé, na svoje osobité čaro
Dobrý námet, ale súhlasím naninkou, nejako to rýchlo odpinkala autorka a aj ked sa mi páčilo to celkom sladké pojatie, chýbala mi taká drsna stránka veci. Trosku to zavanalo ružovým videním, inak fajn oddychovka :))
Na moj vkus trošku prekombinovane, ale veci su obcas lepšie nedokonale :)
Ellle ako autorku mam veľmi rada, jej štýl mi sedi. Prečítane jedným dychom. Napriek tomu, že kniha je vtipná, zábavná, nevedela som ju odložiť az kym som ju nedocitala mi chýbal zásadný zvrat. Taky čo vás dozenie az k slzam či zadrzite dych. Na môj vkus tato kniha mi prišla hrozne sladká, preto píšem a hodnotim komentár s odstupom, nech mám trošku objektívnosti :D
E.watt mam rada, jej štýl ako píše ma smrnc. Mnohé v knihe bolo pritiahnuté za vlasy, az nereálne, no svet je veľký a my ľudia sme divný...tak prečo nie. V tejto knihe som opäť našla tú rovnováhu, ktorú mnohé knihy YA postarajú, vyváženosť medzi emóciami, ktorá s nami hlavne v puberte zmieta a následne uvedomenie si, ze robíme chyby.
K tejto knihe som sa dostala cez iny profil tu na stránke. Po prečítaní komentárov mi to nedalo... a fakticky súhlasím s väčšinou, co tu pisali, je to zmes všetkého klišé s akým ste sa kdekoľvek stretli. Snáď ani jedno nebolo vynechané :) prave pre to sa to tak"dobre" číta. Ruku na srdce, aj keď je to klišé, máme to radi... no ku koncu to už bolo pre mňa samotnú únavné čítať, uz som preskakovala a bola zvedava jak to dopadne. A dopadlo... ze snad prvýkrát tvrdím pri knihe, ktoru uz nikdy čítať nebudem, lebo je to samé klišé :D, ze tu nie je dôležité cesta ale cieľ a zaver, ktorý bol jediné plus a ktoré ozaj dokážem na tomto kúsku knihy oceniť, tak čo už, zabite ma no :)))
Za mňa top kniha od autorky. Páči sa mi jej rozmanitosť a štýl, vie sa odlíšiť. K tejto samotnej knihe nemam veľmi čo vyčítať, len že kým som ju nedocitala nemohla som ísť spať :D