Arev122 Arev122 komentáře u knih

Záhada čínského bludiště Záhada čínského bludiště Robert van Gulik

Knížku jsem si přečetla, ale trochu jsem tápala v postavách a zejména v myšlení lidí. Ale čtivé a pohodové čtení.

05.07.2021 3 z 5

Poslední valčík Poslední valčík Tamara McKinley

Odpočinkové čtení pro ženy. Ale mám ráda romány o pionýrském osídlování Austrálie a příběhy v několika časových liniích. Starý příběh byl pro mě zajímavější, život přistěhovalců musel být velmi těžký. Jinak příliš mnoho "romantiky".

28.06.2021 3 z 5

Vražda Václava knížete českého Vražda Václava knížete českého Miroslav Ivanov

Poutavě a čtivě zpracovaná historická událost, která určovala ďějiny českého národa

23.06.2021 5 z 5

Nitranská brána smrti Nitranská brána smrti Vlastimil Vondruška

Pohodové oddechové čtení jako málo napínavá, ale čtivá historická detektivka.

04.06.2021 4 z 5

Rohy Rohy Joe Hill (p)

Nějak jsem nebyla nadšená z příběhu ,příliš mnoho zážitků z americké mládeže a příliš mnoho zbytečných opakovaných situací .

15.05.2021 3 z 5

Boj o svobodu Boj o svobodu Mark Keating

Dobrodružný román,který vtáhne hned od začátku do děje, který má spád i napětí.

07.05.2021 4 z 5

Zima čarodějnice Zima čarodějnice Katherine Arden

Fantasy pohádkový příběh ze staré středověké Rusi. Pro mě až příliš mnoho temných sil , démonů a chaosu. Ale děj měl spád a napětí.

27.04.2021 4 z 5

Hrobař Hrobař Lisa Jackson

Napínavé čtení , děj měl spád a nevšední zápletku a do poslední chvíle nebyl znám" Hrobař"

22.04.2021 5 z 5

Smrtící DNA Smrtící DNA Franck Thilliez

Napínavý příběh s detektivní zápletkou , který však nutí i k zamyšlení. Je tam zajímavě popsáno i možnost zneužití lidského DNA.

16.03.2021 4 z 5

Úkryt před světlem Úkryt před světlem Barbara Erskine

Téměř duchařský příběh, kde se prolíná současnost s minulostí. Do konce románu jsem netušila, jak vše dopadne. Občas to bylo trochu "hodně nadpřirozené ".

03.01.2021 3 z 5

Trhlina Trhlina Jozef Karika

První polovina knihy mě nijak nenadchla, pořád jsem čekala na něco... Ale druhá část románu byla opravdu zajímavá, tajemná a i trochu hrůrostrašná.

16.10.2020 3 z 5

Okřídlená duše Okřídlená duše Amanda Stevens

Zpočátku se mi příběh jevil jako nic moc, ale pak se přidala detektivní zápletka, napětí a děj dostal opravdu spád. Na duchařinu moc nejsem, ale tento román se mi líbil, zkusím se po čase podívat i na další díl.

11.09.2020 4 z 5

Sokoli z Montabardu Sokoli z Montabardu Elizabeth Chadwick

Na pozadí bojů krále Balduina II s muslimy v Jeruzalémě ve 12.stol. je zde romanticky zpracován příběh normanského šlechtice a krásné dcery hraběte. Zajímavé pasáže o bojích mezi křesťany a Turky, ale příliš průhledné romantiky.

27.08.2020 3 z 5

Cesta pustinou Cesta pustinou Emmy Laybourne

První dva díly se mi líbily, ale tento závěrečný mě dost zklamal, jak dějem (jevil se mi jako literatura pro mládež), tak i rozuzlením a koncem příběhu

13.08.2020 2 z 5

Vlk plání Vlk plání Conn Iggulden

Napínavě a dobrodružně popsaný příběh Čingischánova mládí, kde na základě historických faktů je poutavě popsáno sjednocení jednotlivých mongolských kmenů pod jeho vládu.

06.07.2020 4 z 5

Chlapec na mostě Chlapec na mostě M.R. Carey (p)

Zprvu jsem se nemohla začíst, ale pak příběh nabral na dramatičnosti a děj měl spád.

27.06.2020 4 z 5

V plesových střevíčkách sibiřským sněhem V plesových střevíčkách sibiřským sněhem Sandra Kalniete

V knize je popsán temný příběh konkrétní lotyšské rodiny v 50. a 60.letech min. století, kdy bylo mnoho rodin odsunuto na nucené práce na Sibiři. Historicky velmi zajímavé téma, ale způsob napsání příběhu mě trochu zklamal, připadal mi hodně "plochý", mnohdy i zdlouhavý.

17.06.2020 4 z 5

Peklo blízko nebe Peklo blízko nebe Jon Krakauer

Zajímavě a poutavě napsaná výpověd jednoho účastníka, který přežil tragédii na Mout Everestu v roce 1996. Škoda jen, že tam nebylo více fotografií této majestátní hory.

25.04.2020 5 z 5

Ztracený svět Ztracený svět Arthur Conan Doyle

Knížku jsem si se zájmem přečetla, ale nějak jsem z toho rozpačitá. Nádherný námět, zajímavé a dobrodružné prostředí, ALE přeci jen jsme v dnešní době zvyklý na jiný způsob psaní.

07.03.2020 3 z 5

Ztroskotání Ztroskotání Emily Bleeker

Námět se mi líbil, ztroskotání a první část pobytu na opuštěném ostrově mě vtáhl do děje, ale pak už mě to připadalo příliš " románové "

23.02.2020 3 z 5