Arev122 Arev122 komentáře u knih

Mělké sibiřské hroby Mělké sibiřské hroby Michael Krupa

Příběh dle skutečnosti je napínavý a čtivý, vtáhne do děje. Dnes si takovou strastiplnou cestu a ani život neumíme představit.

08.08.2021 4 z 5

Rytíři z Vřesova Rytíři z Vřesova František Niedl

Z románu jsem byla trochu zklamána. Vlastní myšlenka o osudech synů zchudlého rytíře z Vřesova byla zajímavá, ale románový popis jejich životů mě nenadchnul a nevtáhl do děje.

22.07.2021 2 z 5

Pokoj Pokoj Emma Donoghue

Čtení příběhu od počátku vtáhne do děje. Je zajímavě psán z pohledu pětileteho dítěte, kde pro Mami je Pokoj vězením, ale pro Jacka je celý jeho svět. Ale po zdařeném útěku do Venku se stává pro oba život zcela obrácený naruby.

26.06.2021 4 z 5

Dlouhá cesta Dlouhá cesta Sławomir Rawicz

Zajímavé a napínavé čtení dle skutečnosti. Cesta že Sibiře až do Indie byla opravdu náročná a namáhavá.
Jen chyběl epilog, jak to dopadlo s přeživšími po záchraně?

24.05.2021 4 z 5

Mrazivé světlo Mrazivé světlo Yrsa Sigurðardóttir

Přijemná detektivka s trochou tajemna. Až do konce byl děj hezky "zašmodrchaný" a pachatel neurčitý.

19.05.2021 5 z 5

Metro 2033 Metro 2033 Dmitry Glukhovsky

Jako sci fi román to bylo docela slabé , ale jako dobrodružná " Vernerovka" to byl čtivé a zajímavé .

14.04.2021 3 z 5

Podivná holka Podivná holka Jenny Blackhurst

Pěkný napínavý příběh s trochou duchařiny a tajuplnosti. Ale i s šikanou a manipulací s lidmi.

21.03.2021 5 z 5

Studená kůže Studená kůže Albert Sánchez Piňol

Dobrodružně laděná kniha o životě hlavního hrdiny se šíleným strážcem majáku na zapomenutém ostrově kdesi v arktických vodách. Oba je ohrožují podivné záhadné bytosti, ale jejich mláďata jej uchvátily. Čtivé, napínavé...

17.03.2021 4 z 5

O dívce Grace O dívce Grace Anthony Doerr

Je to hezky a románově zpracovaný nevšední příběh nešťastného, nepraktického a bezvýznamného muže, který má občas prorocké sny. Aby zabránil vyplnění snu, kdy by měla zemřít jeho dcera, opouští ji a odjíždí na mnoho let přes celou Ameriku. Jeho život je plný zvratů, sebepoznání, ale i lásky a naděje.

07.02.2021 5 z 5

Alchymistovo tajemství Alchymistovo tajemství Scott Mariani

Pro mě oddychové, ale akční a napínavé čtení. "Neprůstřelný" hrdina s traumatem z dětství se snaží získat alchimistův rukopis. Děj má spád a zajímavou zápletku.

23.01.2021 3 z 5

Ohnivý muž Ohnivý muž Joe Hill (p)

Zajímavé, zejména na počátku knihy, kdy se pandémie rozšiřovala a zejména konec měl spád a napětí.

18.01.2021 4 z 5

Zajatci bouře Zajatci bouře Thomas W. Young

Napínavý, dobrodružný a románově zpracovaný příběh sestřeleného pilota v horách nad Afghánistánem. Nebezpečí nečíhá ve vysokých a nepřístupných horách a sněhové bouři ,ale zejména nepřátelích tam schovaných.

14.01.2021 5 z 5

Skála Skála Peter May

Na pozadí vyšetřování vraždy se odvíjí příběh z mládí policajta, povolaného na ostrov. Ten zde vyrostl a tak se vrací ve vzpomínkách zpět .
Není to klasická detektivka, ale spíše psychologický thriller.

06.01.2021 4 z 5

Na ostrově Na ostrově Tracey Garvis Graves

Pohodové románově zpracované čtení o dvou současných Robinsonech, jejich vztahu jak po ztroskotání na pustém ostrově, tak i vyřešení jejich vztahu i po návratu.

12.12.2020 4 z 5

Dračí zuby Dračí zuby Michael Crichton

Dobrodružně a románově zpracovaný příběh z 19.století inspirovaný skutečnými událostmi z počátku paleontologie na americkém Západě.
Zpočátku jsme se sice nemohla nějak začíst, ale pak mě příběh vtáhl do děje a četlo se to jedním dechem.

03.09.2020 4 z 5

Psí hvězdy Psí hvězdy Peter Heller

Třebaže je to postkatastrofický román, je psán s úžasným citem pro dobrodružství, přátelství, ale i s nadčasovými úvahami o smyslu života, o přírodě a lidské sounáležitosti.

16.08.2020 5 z 5

Nebe v plamenech Nebe v plamenech Emmy Laybourne

Jako v prvním díle tohoto postkatastrofickeho románu jsou hrdiny děti. Příběh měl spád, napětí a je s otevřeným koncem. Je to psáno spíše pro mladé čtenáře, ale jako oddechové čtení mě bavilo.

08.08.2020 4 z 5

Záměna Záměna Caro Martini

Pěkné odpočinkové čtení- příběh měl spád, humor, ale i poučení, že v každém věku lze mít radost ze života.

25.07.2020 4 z 5

Chlapec, který viděl Chlapec, který viděl Simon Toyne

Román se mi líbil, byl zajímavě, skoro detektivně napsaný s trochou tajuplnosti. Děj měl spád, napětí a zajímavé rozuzlení.

19.07.2020 5 z 5

Hlava světa Hlava světa Rebecca Gablé

Hezky napsaný román popisující vládu Oty I. na přelomu 10.stoleti. Historie se zde pojí s fikcí, což činí příběh zajímavý.
Ale pro mě až dost "politiky"

07.06.2020 4 z 5