Atheas komentáře u knih
K této utlé knižečce je je více pravdy než v Ottovem slovníku. Budu se k ni vracet po celý život.
Nemám moc v lásce českou literaturu, ale toto mě dost dojalo.
Pan prstenů je skutečně vice než příběh. Vidím v něm poselství pro příštích par generací. Je povinností každého čtenáře jej mít v osobní knihovně. Je to neuvěřitelný příběh plný krásy a moudrosti. Obrovský rozsah pro mě, ale dostal až po přečtení Silmarilionu
Tak to stojí za to !!! Hlavu vzhůru, i když je to někdy děs číst podobné knihy, ktéré ukazuji svět jaký je, jsem rád, že jsem to přečetl. Mám zas o jeden poznatek více o hornícich a jejich životě :(
Začátek velmi exotické detektivni ságy Sana Ičira ze 17. stol. a jeho komplikované kariery. Pro mě nejlepší dil.
Pro mě osobně je tato kniha neuvěřitelným zážitkem :))
Čte se celkem dost těžce, je to velice duchovní, tlači to silně na lidskou mysl a během celé knihy se musí přemýšlet. Ale poté si člověk uvědomí, že i ticho může být krásné.
Lepší než film. Více příběhu, více dojmů, ale hlavně o dost skutečnější než film.
Lepší než film, a nejlepší z autorových knih a snad i jeden z nejlepšich historických románu.
Zajimavé, pestré a zábavné, všechno pěkně v jenom, zdá se mi to celkem dost podobné Sophiinu světu.