Awča komentáře u knih
Není to žádný thriller, tempo knihy je pozvolné, přesto je svým způsobem napínavá. Opět pěkný popis anglického venkova, příběh mě bavil, i když mě trošku štve vztah hlavních postav. Třeba bude progres v dalším díle? Jdu se o tom přesvědčit.
Zápletka byla napínavá a originální, začátek mě velmi bavil, ale poté mi něco chybělo, nějak jsem se nemohla ztotožnit s hlavní hrdinkou, popravdě mě místy trochu štavala. Konec byl překvapivý. Další díl si ráda přečtu.
Knihu jsem četla bezprostředně po Vile v Sadové, byla jsem velmi zvědavá na další osudy Bo. A zklamaná jsem tedy nebyla! Děj byl nabitý událostmi, hlášky byly vtipné, postavy velmi osobité. Až mi bylo líto, že už jsem dočetla, klidně bych se "vrhla" na další díl.
Jasně, že jsou věci nadsazené, nejde o literaturu faktu, mě tento styl velmi vyhovuje, ale chápu, že někomu nemusí sedět.
Snad jediné minus - poměrně tuctový přebal knihy.
Sohlasím s hodnocením Pralev. Kniha byla velmi zajímavá, vtipná, první čtvrtina až polovina mě bavila velmi. Život na Luně, jeho uspořádání - manželství a klany, superpočítač, vztahy se Zemí. Začátky povstání, organizace prvních buněk, to nemělo chybu. Ale pak přišlo (na mě) příliš mnoho politiky. Možná bych to za dlouhých zimních měsíců přečetla celé, ale v těchto letních vedrech jsem závěr knihy, a stydím se za to, přeskákala. Kniha ale určitě stojí za přečtení, navíc ji krásně ji doplňují ilustrace.
Od knihy jsem nic moc nečekala a byla jsem příjemně překvapená! Ačkoli neholduji tomu, že jsou kapitoly kouskovány jednou do přítomnosti, pak do minulosti, tady to kupodivu zvyšovalo napětí.
Oceňuji, že se příběh neutápěl v rozvleklé sondě do psychiky postav, jednání postav bylo pochopitelné, příběh velmi čtivý.
Skvělá kniha na dovolenou, ocení ji spíše ženy.
Děkuji za možnost stažení e-knihy zdarma.
Asi bych ji jinak nevyhledala a byla by to škoda.
Příběh je zajímavý, zpočátku mě velmi bavil, místa příběhu mám díky studiím poměrně prochozená (apropo, autor nezmínil, nebo jsem si nevšimla, že krom medicíny zde sídlí i technická univerzita :-)).
Ale časem přibylo težkopádnosti, postav, popisu, přiznám, že jsem trošku přeskakovala.
Zato konec jsem musela číst dvakrát, protože jsem tápala, zda chápu dobře.
Jak psal Blahorodi, pro gotiku jsou příznačné čisté linie, ale zde byly části až barokní.
Možná za to mohou jen ta letošní červnová únavná vedra, kdy se člověk začte asi jen do knih o dobývání severního pólu.
Zkusím ještě Hastrmana :-)
Neuveřitelné. Nepoznala bych, že básně složila/poskládala umělá inteligence. Trošku mě mrazí, k čemu všemu by ji asi šlo vytrénovat. A zdá se mi to, nebo má i smysl pro humor?
LISTOPAD
usínám, pláču, umírám, přemýšlím
co cítíš ty?
cítím tvou slabost
a whisky
Po přečtení prvního dílu jsem ihned načala druhý, pozor, Logan je velmi návykový!
Opět bylo rozehráno více případů, které nyní Logan řeší pod jiným šéfem. Steelová je svérázná, na slovníku a hrubosti by možná mohla trochu ubrat, trochu jsem očekávala, že bude nastíněno, co se za její tvrdou slupkou skrývá, ale možná nakoukneme až v příštích dílech? Sledujeme i soukromí život Logana, i když mu na něj moc času nezbývá.
Čtivé, humorné, jdu na další díl :-)
Není to úplně ten typ poezie, na který jsem byla zvyklá. Ale bylo to velmi zajímavé a osvěžující. Některé básně pobavily, některé byly k zamyšlení. Překvapil mě autorův vztah k Bohu. Nebyla to jednoduchá doba. Zkusím si přečíst i životopis, který zmiňuje Maras ve svém komentáři.
Kniha obsahuje vše, co mám ráda, přesto mě úplně nebavila, jistá upovídanost všech postav děj brzdila a chvílemi jsem ztrácela pozornost, což je škoda, jinak je příběh dost originální.
Není to špatné, ale mohlo by to být lepší.
Naprostý zmar, zmar, kořalka, tajga a ruská duše. Očistný závěr.
Napsáno dobře, ale podruhé už bych neměla sílu příběh číst.
Děkuji za možnost legálního stažení zdarma.
Lehké čtení pro pobavení.
Místy jsem se smála nahlas.
Od půlky to přestalo mít šťávu, ale díky skvělému přednesu pana Hlavici jsem vytrvala až do konce (posloucháno jako audiokniha).
Pro mě zde série trochu ztratila dech. Je zde již mnoho plánování, intrik, záležitostí klanů apod.
Není to špatné, ale asi mě baví více osamělí vlci.
Trilogie určitě měla své mouchy, originální také úplně nebyla, ale když ono se to četlo tak dobře!
Herní svět mě pohltil. Když si pak jdete lehnout a říkáte si, že musíte dobít energii alespoň na 90 procent... :-)
Celý příběh je dobře vystavěný, čtivý, závěr mi k němu seděl.
Kniha se nečetla špatně, začátek mě velmi bavil, hlavní hrdinka je drsná správňačka, fandila jsem jí, ve vyšetřování i, ehm, v romantické lince.
Ale místo toho, aby se mi s přibývajícími stránkami stával svět, ve kterém se příběh odehrával, srozumitelnější, přibývalo a kupilo se mnoho postav. Postavy byly zajímavé, ale trochu jsem se ztrácela, dočetla jsem až do konce, ale už to nebylo strhující čtení...
Série jistě nebude špatná, ale to mě více bavil Harry Dresden, nebo můj top Alex a Luna od B. Jacka.
Přečteno se zájmem, mé první setkání s autorem, netroufám si ovšem hodnotit... počet hvězdiček je pouze orientační.
Krátké zajímavé dílo.
Některé verše mi utkví v paměti:
"Už mi dávno není včera.
Už mi pozítří."
Děkuji za možnost legálního stažení zdarma.
Po pár stránkach jsem zjistila, že jsem před časem knihu četla, ale z nedostatku času a trpělivosti jsem ji tehdy přeskákala. Na druhý pokus se mi kniha líbila, nápad s básněmi je zajímavý, dokonce jsem si pak některé autory dohledala. Na plný počet *to ale není.
Krátké úsměvné dílko, klasika.
Děkuji za možnost stažení legálně zdarma.
Zpočátku jsem tápala ve jménech a ani styl psaní mě neoslovil, možná to bylo kostrbatým překladem. Ale příběh byl zajímavý, byla jsem velmi zvědavá na rozuzlení, které mě opravdu překvapilo. Jako oddychovka na dovolenou, případně na 2 zimní večery, ideální.
Vše již bylo napsáno v předchozích komentářích. Skvělá kniha, ryzí příběhy. Snad jen dodám, že byla příliš krátká!
Děkuji za možnost stažení e-knihy legálně zdarma.