Awča komentáře u knih
Atraktivní prostředí, vcelku napínavé čtení, ale ten konec.... promiňte ten výraz, to byla slátanina.
Knihá má vše, co měl předchozí díl, ze kterého jsem byla nadšená.
Přesto jsem se vůbec nemohla začíst.
Příběh byl překombinovaný, rozkouskovaný, temný, postav až moc, čímž se tříštila pozornost.
Postava hlavní vyšetřovatelky úplně bez vývoje.
Dočetla jsem s vypětím všech sil, a to jsem ještě celé odstavce přeskakovala.
Je to velmi dobře napsaná kniha, příběh mě úplně pohltil.
Soukromý život vyšetřovatelky je trochu neuspořádaný, ovšem tak akorát, aby to čtenáři nelezlo na nervy. Zápletka je napínavá, lehce překombinovaná a nadsazená, ale také jen mírně, uměřeně.
Bavila mě, moc.
Milá prvotina. Zápletka byla zajímavá, aristokratka žijící v komuně svých vrstevníků vyšetřuje dávný zločin. Vše plyne v poklidném tempu. Občas selhávala logika, postav bylo tolik, že by to zaplnilo i dvě knihy. Není to úplně můj šálek kávy.
Odpočinkové čtení na deštivé odpoledne nebo cestu vlakem.
Čtvrtý díl potvrzuje výbornou úroveň celé série.
Příběh začínal trochu odlišně než minulé díly, rozhodně jsem byla ráda, že čtu popořadě, znalost předchozích částí je určitě výhodou.
Autor nás nyní uvede do problému čarodějnických procesů, korzárství a pirátství, samozřejmě přizpůsobené věku cílové skupiny (což už bohužel nejsem).
Přátelství je i v tomto díle stále nejsilnější zbraní, zápletka byla opět napínavá, četla jsem jedním dechem.
Obálka i ilustrace u začátku kapitol jsou velmi povedené. Opravdu se těším na další díly, budou-li.
Další velmi povedený díl.
Příběh nás zavede do Paříže, což je proti Londýnu milé zpestření, bavilo mě vykreslení dvorského života, popis architektury města, a samozřejmě hádanky a šifry.
Není to tak temná kniha jako Harry Potter, ani tolik komplikovaná. Ale stále o přátelství, o morálních zásadách, přitom lehké a čtivé, ještěže mám hned k dispozici pokračování.
Četla jsem bezprostředně po prvním díle. Je to stejně dobré, ne-li lepší!
Zápletka je napínavá, vykreslení morového Londýna je poutavé a přátelství hlavních hrdinů pevné.
Bavilo mě to prostě od začátku do konce.
Jsem mladá již delší dobu, takže ne tak úplně cílová skupina, ale kniha mě neskutečně bavila. Sedlo mi úplně všechno, napínavý příběh, vykreslení cechu a lékárníků, luštění záhad i věrné přátelství.
Jdu bez otálení na druhý díl.
Skvěle jsem si početla. Příběh byl tedy obzvlášť pro čtenáře-rodiče dost nervy drásající, pocity matky byly vykresleny skvěle, hyenismus internetových diskuzí také.
Atmosféru pěkně doplňovaly i zápisy z terapeutických sezení.
Pachatel a motiv trošku slabší, ale jako celek se mi kniha moc líbila.
Knihu jsem sehnala pouze ve slovenštině. Četla se velmi dobře, kupodivu mě pozvolné tempo nenutilo přeskakovat a dobrat se rychleji do cíle.
Hlavní vyšetřovatel byl sympatický, jeho rodinné zázemí bylo představeno tak akorát, vše mělo svůj čas, nehrálo se o život, vždyť se jednalo o odložené případy.
Přesto byl závěr napínavý a mile mě překvapilo rozluštění šifry.
Poezie se hodnotí obtížně.
Mě sbírka oslovila svou melancholickou atmosférou a přitom až krásně bláznivými myšlenkami.
Děkuji za možnost legálního stažení zdarma.
"Nic mne tak nepotěší,
jako ztráta zbytečné věci.
Čas odděluje
podzim od začátku jara.
Někteří lidé jsou uzavřeni
ve svých dnech,
a přesto nejsou vertikální."
Příjemná průměrná detektivka. Četla se dobře, případ byl zajímavý. Ale bylo to takové ploché, žádné strhující momenty, nic mě nepohánělo číst dál.
Letní oddechovka, nic míň, nic víc.
Kniha se nečetla špatně, začátek mě velmi bavil, hlavní hrdinka je drsná správňačka, fandila jsem jí, ve vyšetřování i, ehm, v romantické lince.
Ale místo toho, aby se mi s přibývajícími stránkami stával svět, ve kterém se příběh odehrával, srozumitelnější, přibývalo a kupilo se mnoho postav. Postavy byly zajímavé, ale trochu jsem se ztrácela, dočetla jsem až do konce, ale už to nebylo strhující čtení...
Série jistě nebude špatná, ale to mě více bavil Harry Dresden, nebo můj top Alex a Luna od B. Jacka.
Po chvilce čtení jsem zjistila, že jsem knihu již jednou četla, ale děj jsem si přesně nepamatovala, měla jsem za to, že jsem z nedostatku času a hnána zvědavostí prostě velmi přeskakovala.
Do příběhu jsem se začetla snadno, ale pak to začalo váznout. Už jsem chápala své dřívější já, proč jsem přeskakovala věty ba i odstavce.
Zápletka byla zajímavá, ale poměrně dost překombinovaná, nadsázku beru, ale tady to prostě příběhu uškodilo, méně sladký konec by knize také prospěl více.
I tak je to velmi dobrá kniha a nelituji ani jednoho přečtení, jen mám asi na tohoto autora vyšší nároky.
Opět čtivá kniha, ale celkově mě neoslovila tak, jako předchozí díl. Autorka píše stále dobře, ale na mě tam bylo všeho moc, moc vražd, moc brutality, moc odkazů na předchozí život Jude.
Stála za přečtení, třetí díl si nenechám ujít, ale pustím se do něj až za nějaký čas.
Se čtením jsem dlouho váhala, měla jsem obavy, že to bude hodně těžké téma.
Příběh je ale napsaný čtivě, napínavě, ústřední dvojice mě moc bavila.
Zápletka je trošku přitažená za vlasy, ale nejde přeci o literaturu faktu.
Zkusím i další díl.
Celou sérii čtu od začátku, všechny díly jsou čtivé, případy zajímavé, vše se tak nějak dotýká amišské komunity.
Kate fandím, i když souhlasím s ostatními, že je té vodky někdy až moc a přeci jen jsem ve třetím díle čekala nějakou konsolidaci osobního života.
I tento díl byl pěkný, ale je to tak nějak stejné, díly mi začínají splývat, vrátím se k sérii zase až za čas.
Četla jsem bezprostředně po prvním díle, autorka si drží úroveň, kniha se čte snadno, hlavní vyšetřovatelku mám ráda, i její kolegy. Tentokrát to na mě bylo možná až moc brutální, ale naštěstí se paní spisovatelka nevyžívá v líčení ukrutností. Prostředí amišů je stále velmi zajímavé, jdu hned na další díl, i když mi po čase ase budou trochu splývat.
Pěkná čtivá detektivka. Hlavní vyšetřovatelka je sympatická, vraždy záhadné, prostředí amišů velmi zajímavé. Trocha lásky, prostě skvelé čtení na dovolenou. Hned začínám číst druhý díl.
Autor je plodný, šikovný, s bohatou fantazií, chtěl toho obsáhnout strašně moc.
Jsem asi ve své podstatě jednoduchý čtenář, na mě to bylo příliš, KGB, bohaté elity, rasová otázka... nebyl tam prostor vytvořit si k některé z postav hlubší pouto.
Kniha je to dobrá, ale úplně mě nevtáhla, od autora jsem četla lepší kousky.
Ovšem za přečtení stojí.