aydam aydam komentáře u knih

Probuzení Simona Spiera Probuzení Simona Spiera Becky Albertalli

Velmi povedený příběh se sympatickou středoškolskou partou. Nejedná se o přeslazenou cukrovou vatu z pouti. Čtenář nahlédne pod slupku každé postavě. Všechny prožívají své každodenní radosti i trápení a tyto se autorce podařily citlivě vylíčit.

03.02.2020 5 z 5

Jak myška hledala kamarády Jak myška hledala kamarády Nina Mav Hrovat

Posmívat se a urážet někoho se zkrátka nemá. Ilustrace jsou moc pěkné.

29.01.2020 5 z 5

Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni - Stázina Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni - Stázina Václav Čtvrtek (p)

Nádherný pohádkový příběh.

26.01.2020 5 z 5

Něco jako láska Něco jako láska Tracy Brogan

Je mi líto, že jsem opustil sympatické lidičky z Bell Harboru.
Nádherný vtipný milý příběh, který zahřeje a potěší v nevlídném počasí.

25.01.2020 5 z 5

Typologie volů: výběr z mužských exemplářů od A do Z Typologie volů: výběr z mužských exemplářů od A do Z Hana Kašáková

Pohodové čtení do dopravních prostředků, které určitě pobaví.
Tak tedy: Dámy, bacha na ně! :-)

16.01.2020 4 z 5

První setkání První setkání Brigitte Luciani

Krásné ilustrace a milý jednoduchý příběh. Jen bych se nechtěl kamarádit s tak protivnou liškou.

14.01.2020 4 z 5

Jedlička se narodila Jedlička se narodila Oksana Bula

Nádherné ilustrace a milý příběh na zimu.

09.01.2020 5 z 5

Haló, haló, paní Kočko! Haló, haló, paní Kočko! Ľuboslav Paľo

Nic moc. Kdyby myšáci neprovokovali, nemusela je chtít Kočka potrestat. Ani ilustrace se mi nelíbí.

02.01.2020 1 z 5

Pacient Pacient Sebastian Fitzek

Fitzek čtenáře nešetří. Z psychopata a jeho výpovědí mi bylo vážně úzko. Prostředí psychiatrické léčebny také na klidu nepřidá.
Jak je u autora zvykem, opět nebylo do poslední chvíle jasné, jak příběh vygraduje. Jeho "Poděkování" je rovněž lehce vyšinuté.

02.01.2020 4 z 5

Jablečný koláč naděje Jablečný koláč naděje Sarah Moore Fitzgerald

Pěkný milý příběh, ve kterém nechybí přátelství, láska, zrada, lži, ztráty a návraty.

07.12.2019 5 z 5

Náledí Náledí Carin Gerhardsen

Je mi líto, že jsem se musel se Sandrou, Jeanette a Kerstin rozloučit. Byly mi sympatické. Příběh byl naprosto strhující, napínavý a vygradoval až do neodhadnutelného závěru. Zároveň neměl žádná hluchá místa a zbytečně dlouhé popisy krajin, interiérů... Měl jsem pocit, že snad s každou přečtenou padesátou stranou se vše otočilo a vyvíjelo se dočista jinak.

27.11.2019 5 z 5

Gerda: Příběh moře a odvahy Gerda: Příběh moře a odvahy Adrián Macho

Opět velice krásný a milý příběh (nejen) pro děti.

18.11.2019 5 z 5

Experimentální atlas mužů Experimentální atlas mužů Sylva Lauerová

Nejlepší, nejúžasnější a nejvtipnější :-D

Šlachovec odolný nemá chybu. Škoda, že je ohrožený.

15.11.2019 5 z 5

Ten černý vzadu Ten černý vzadu Tracy Chevalier

Byl jsem napnutý, jak příběh vygraduje. Za mě spokojenost největší. Dostal jsem, co jsem očekával.

08.11.2019 5 z 5

Modrý tučňák Modrý tučňák Petr Horáček

Ilustrace pěkné, ale přijde mi to takové nedotažené a v záplavě podobně laděných titulů snadno zapomenutelné.

05.11.2019 3 z 5

Jan Zajíc Jan Zajíc Josef Šorm

Vkusně udělaný komiks.

05.11.2019 4 z 5

Žádný sex, je úterý Žádný sex, je úterý Tracy Bloom

Skončil jsem na 41. straně. Nezaujalo mě to. Vtipné to také moc není. Sympatická mi nebyla žádná postava.

05.11.2019

O zubaté vagině a králi penisů O zubaté vagině a králi penisů Libor Budinský

útlá knížka plná zajímavých pohádek a mýtů

03.11.2019 5 z 5

Hříšný vévoda Hříšný vévoda Adele Ashworth

Žádná sladká, ulepená "pusinková četba", nýbrž laskavý příběh s napínavou zápletkou.
Je pravda, že se hlavní hrdinové moc nehandrkovali, ale jejich vzájemné poznávání se pěkně gradovalo a okořeněné bylo tu a tam šibalskou poznámkou jednoho z aktérů.

"Kde je smích, je i radost. A kde je radost, tam je i láska."

01.11.2019 5 z 5

Láska na jedno kliknutí Láska na jedno kliknutí Cyril Massarotto

Milý, svižný příběh o trampotách při seznamování, který pobaví, leč jeho reálnost je třeba brát s rezervou. Rozjezd je pomalejší. Ta pravá akce začíná zhruba od 80. strany.

19.10.2019 4 z 5