Ayla767 Ayla767 komentáře u knih

Plzeňské mordy / Nepohřbený rytíř / Případ s alchymistou Plzeňské mordy / Nepohřbený rytíř / Případ s alchymistou Vlastimil Vondruška

Mám ráda tyto detektivní záhady z dob dávných :-) .
Je to uklidňující, zábavná, nenáročná četba :-) .
Zločinci jsou vždycky řádně potrestáni a jde se spinkat :-) .
Proto mám pana Vondrušku v oblibě a ráda se k jeho vyšetřovatelům opakovaně a často vracím :-) .
Ať už jde o Jiřího Adama z Dobronína, nebo Oldřicha z Chlumu a samozřejmě o jejich milé přátele a zároveň pomocníky při vyšetřování.
Zajímají mě komentáře, které na DK píší čtenáři a podle nich si ráda vybírám knížky do svojí knihovničky,. Děkuji.
Je to takový můj večerníček pro radost :-) .

Andělé a démoni Andělé a démoni Dan Brown

Tuto knihu jsem si chtěla přečíst po zhlédnutí filmů Šifra mistra Leonarda a Andělů a démonů. Je pravda, že se trochu odlišovala od stejnojmenného filmu, příběh se mi přesto líbil.

13.09.2023

Broučci Broučci Jan Karafiát

Krásné příběhy broučků. Maminka nám je četla vždycky před spaním. Veselé i smutné, ale to je život taky. Bohužel jsem o tuto knihu přišla a už ji neseženu s tak krásnými ilustracemi. Jako malá jsem vždycky začínala nejprve s obrázky.

07.09.2023

Harry Potter a vězeň z Azkabanu (ilustrované vydání) Harry Potter a vězeň z Azkabanu (ilustrované vydání) J. K. Rowling (p)

Jsem okouzlena tímto ilustrovaným vydáním :-o .
Harryho Pottera jsme poznali v sérii britsko-amerických filmů spisovatelky J. K. Rowlingové.

Seznámili jsme se Harrym Potterem, který se přes počáteční odpor tety a strýce stal studentem školy čar a kouzel v Bradavicích .

Ve vlaku se seznámil s Ronem Weasleyem, Hermionou Granrerovou a nesmíme zapomenout na jejich spolužáka Draco Malfoye.

Kouzelný je i překlad do češtiny, už jen názvy kouzelnických kolejí Nebelvír, Zmiozel, Havraspár a Mrzimor.

Vážený profesor Albus Brumbál a můj oblíbený Severus Snape :-).

Příběh Harryho a jeho kamarádů je pohádkový pouze v příbězích
Harry Potter a Kámen mudrců
Harry Potter a Tajemná komnata
Harry Potter vězeň z Azkabanu
Harry Potter a Ohnivý pohár.

Věřím, že toto ilustrované vydání bude v budoucnu milou vzpomínkou na babičku, prababičku a možná i na praprababičku :-).

20.09.2023 5 z 5

Princezna z Marsu Princezna z Marsu Edgar Rice Burroughs

Byla jsem asi v šesté třídě a náhodou objevila v knihovně mého tatínka tuto knížku. Nemohla jsem se nejprve od prohlížení si obrázků odtrhnout a začetla se. Dobrodružný a pro mě nezapomenutelný příběh.
Dodnes tyto knížky schovávám, musím si je po velmi dlouhé době znovu přečíst.
Je to dobrodružství Johna Cartera z Barsoomu a jeho princezny Dejah Thoris.

20.09.2023

O zvědavém štěňátku O zvědavém štěňátku Iva Hercíková

Tato malá a mému srdci blízká knížečka byla oblíbená i mými dětmi :-)
Seznamuje se se sluníčkem, kačerem, včelkami a s žabičkami.
Milovala jsem toto štěňátko a jeho dobrodružství. Nejvíc se mi líbil příběh jak štěňátko chtělo malé pejsky.
A ty krásné kresbičky od pana Zdeňka Milera.
A tak jsem si po odletu mých milovaných dětí pořídila dvě krásné holčičky z rodu Jorkšírků :-) .
Krásná a milá vzpomínka :-) .

Vražedná šachovnice na Marsu Vražedná šachovnice na Marsu Edgar Rice Burroughs

Také toto napínavé dobrodružství stojí za přečtení :-) .
Vlastním ještě staré autorizované vydání z roku 1928. Velmi podařené ilustrace pana V. Čutta a překlad do češtiny Dr. Jirky Macáka, úžasně doplňující atmosféru dobového vydání.

Dětská encyklopedie Dětská encyklopedie Bohumil Říha

Přesně tuto Dětskou encyklopedii jsem koupila mým dětem k obohacení vědomostí na prvním stupni ZŠ. Dopadlo to tak, že jsem ji nejdříve prostudovala já :-) . Krásná publikace.
Jak napsala "Gibis" , nějaké skryté ideologie nikdo nehledal.

Dumasův klub Dumasův klub Arturo Pérez-Reverte

Na tuto knihu mě upozornili přátelé z DK a velice jim děkuji. Je to krásný příběh o pátrání po zdánlivě identických exemplářích knih. Všechno o této knize již bylo napsáno v kladných komentářích :-) .
Neodpustím si ovšem upozornění na film z roku 1999.
Tam je pátráno po kopii knihy Devět bran do Království Stínů, který napsal samotný Satan.
Příběh se nedá moc s filmem srovnávat i když jsem se neubránila spojení s filmovým představitelem Deana Corsa :-) .
Mám ráda tajemství a záhady :-) .

15.09.2023 5 z 5

Pozemšťan vojevůdcem na Marsu Pozemšťan vojevůdcem na Marsu Edgar Rice Burroughs

Třetí pokračování příběhu pozemšťana a neohroženého bojovníka Johna Cartera na Barsoomu.
Se svými věrnými přáteli se musí vypořádat s nebezpečnými Tharky. Jeho helijská princezna Dejach Thoris je stále v nebezpečí.

Špalíček veršů a pohádek Špalíček veršů a pohádek František Hrubín

Špalíček veršů a pohádek jsme doma neměli, za to moje nejlepší kamarádka ano :-) . Prohlížely a četly společně, krásná vzpomínka.
Koupila jsem ho až mým dětem, četli a učili jsme se říkanky a básničky.
A je to opravdu klenot.

13.09.2023

Běží liška k Táboru Běží liška k Táboru Ferdinand Krch

Tato krásná knížka se u nás dědila asi hodně dlouho, proto to taky tak vypadalo :-) . Mám na ten obrázkový příběh a veršovánky krásné vzpomínky, byla moje první. Škoda jen, že se nedochovala pro moje děti a vnoučata.

12.09.2023 5 z 5

Zvířátka a Petrovští Zvířátka a Petrovští Václav Říha (p)

Mám velmi ráda staré pohádky :-) . Tuto pohádkovou knížku ještě nemám a díky DK si ji musím nutně koupit :-) . Pohádku o zvířátkách a Petrovských sice znám, ale na základě komentujících přátel si ji ráda přečtu.

14.09.2023 5 z 5

Pohádky a povídky pro malé čtenáře Pohádky a povídky pro malé čtenáře Jarmila Hřebejková

Na tuto milou knížku z dětství jsem úplně zapomněla. Byla sice poděděná a přesto moje nejmilejší :-) . Ty krásné obrázky, hádanky a říkadla. Jak ten čas rychle ubíhá!

Thuvia, děvče z Marsu Thuvia, děvče z Marsu Edgar Rice Burroughs

Napínavé a dobrodružné. Výstižné jsou i příspěvky :-) .

Živá abeceda Živá abeceda Jarmila Hřebejková

Souhlasím s komentářem "Damato" ......
Po brouzdání se po DK jsem objevila tuto školní pomůcku :-) .
Byla nepostradatelná pro nauku psaní velkých a malých prvních písmenek do linkovaného sešitu :-) . K příslušnému písmenku byl obrázek s S -slepice .

Bóže jak ten čas letí :-)

Bohové na Marsu Bohové na Marsu Edgar Rice Burroughs

Pokračování dobrodružství Johna Cartera na Barsoomu, prince z královského domu Tardos Morse a manžela krásné Dejah Thoris.

Do údolí Dor se vydává John Carter ve společnosti zeleného přítele Tars Tarkase a rudé dívky Thuvie, kterou osvobodili ze zajetí. Nebezpečí číhající v údolí záhadných božstev rasy Thernů a jejich boj o vysvobození manželky Dejah Thoris.

Ráda se znovu začtu do těchto napínavých dobrodružných příběhů :-) .

20.09.2023

Gabra a Málinka, povedené dcerky Gabra a Málinka, povedené dcerky Amálie Kutinová

Příběhy Gabry a Málinky jsem dostala ve svých 8 letech od tatínka :-) . Jsou mojí srdeční záležitostí, velmi krásně napsané.

11.09.2023 5 z 5

Srnečka Sisi Srnečka Sisi Josef Prchal

Tuto milou tenkou knížku jsem dostala k desátým narozeninám. Sice mi trvalo delší dobu než jsem ji vzala na milost a přečetla :-) .

Krásný a dojemný příběh o maličké srnečce, kterou najde chlapeček v lese. Srnečka vyrůstá v hájovně, kde se přátelí se psem hajného. Prožívají různá dobrodružství, ale čas ubíhá a najednou je z ní dospělá srna....
Pamatuji se, že byl docela smutný.
Musím se také zmínit o ilustracích pana Jiřího Krásla, které dodávají tomuto příběhu kouzlo :-) .
Jde o vydání z roku 1966 .

16.09.2023 5 z 5

Čivava Čivava Birgit Holler

Moje nynější láska je z útulku. Je to nějaká míchanice :-) .
Velmi nedůvěřivá a hodně ostražitá, ale chytrá holka. V útulku jí dali jméno Cassandra. Sice docela dlouho trvalo než jsme si na sebe zvykly, ale máme se hrozně rády.
Tato knížečka je nezbytným poučením a návodem jak se o tyto neposedy starat.
Důležitá pro začínající páníčky těchto čiperných rošťáků .
Jsou jsou sice nedůvěřiví, ale velmi přítulní :-) .