azazel1 azazel1 komentáře u knih

Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Po spoustě let jsem se vrátil k této knize, abych si po páru “filozofických” titulech trochu odpočinul. Chtělo to ale nějak okořenit a tak jsem četl knihu v původním znění (britská angličtina). Příjemné odpočinkové čtení na pár podvečerů.

09.06.2019 5 z 5

Nesmírný Nesmírný Jussi Adler-Olsen

Skvělý detektivní příběh který bavil. Z mého pohledu jeden z nejpovedenějších z oddělení Q.

21.05.2019 5 z 5

Ghost in the Shell 1 Ghost in the Shell 1 Masamune Shirow (p)

Tak tohle mi vůbec nesedlo. Drtivou většinu času se mi ztrácely souvislosti, bylo to překombinované ... moc jsem si z toho neodnesl. Ale s vypětím sil jsem to nakonec dočetl.

28.04.2019 3 z 5

Proč spíme: Odhalte sílu spánku a snění Proč spíme: Odhalte sílu spánku a snění Matthew Walker

Pro mě velice informativní kniha měnící náhled na zažité stereotypy týkající se spánku.

18.04.2019 5 z 5

All you need is kill - Stačí jen zabíjet All you need is kill - Stačí jen zabíjet Rjósuke Takeuči

Příjemné nenáročné čtení na dva podvečery. Dej pohodově plyne jen je občas problém se zorientovat v některých bojových scénách.

09.03.2019 5 z 5

Pěšky mezi buddhisty a komunisty Pěšky mezi buddhisty a komunisty Ladislav Zibura

Čteno jako eBook. Bavil jsem se od začátku do konce :-)

07.03.2019 5 z 5

Cesta ke svobodě Cesta ke svobodě Jukito Kiširo

I tento díl se dá v pohodě přelouskat za dva podvečery. Třetí díl zatím z mého pohledu nejlepší. Zajímavé dějové zvraty a dovídáme se toho víc o Salemu a hlavní postavě.

28.02.2019 4 z 5

Smrtící Anděl Smrtící Anděl Jukito Kiširo

Opět čtení na dva podvečery. Děj má spád a zhruba v polovině se člověk dozvídá proč některé postavy dělají to co dělají (jakou mají motivaci). To mi v prvním dílu docela chybělo.

26.02.2019 4 z 5

Zrezivělý anděl Zrezivělý anděl Jukito Kiširo

Čtení na dva kratší podvečery. 3 hvězdičky je moje subjektivní hodnocení knihy, kde první polovina (do strany 246) je zajímavá a děj je dynamický, zato druhá polovina je až infantilní/naivní. Rad bych poznal ústřední postavy více do hloubky, ale to kniha taky nenabízí. Uvidíme co pokračování. Snad začátek druhého dílu nebude taková slabota jako konec prvního.

24.02.2019 3 z 5

Sapiens: Úchvatný i úděsný příběh lidstva Sapiens: Úchvatný i úděsný příběh lidstva Yuval Noah Harari

Zajímavá faktografická kniha okořeněná filozofickými úvahami.

06.01.2019 5 z 5

Robokalypsa Robokalypsa Daniel Howard Wilson

Zklamání!

18.11.2018 2 z 5

Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Staříka jsem četl jako ebook a bavil jsem se. Analfabetku jsem poslouchal a popravdě jsem trpěl. Stejnou zpětnou vazbu jsem dostal I od kamarádů ze Skandinávie. Příběh neskutečně přitažený za vlasy hrající si na realitu... nesedlo mi to.

04.03.2017 3 z 5