Banni37 Banni37 komentáře u knih

Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Martin Moravec

V dnešní době je poměrně těžké setkat se s lidmi, kteří svou práci dělají srdcem. A nebo taky přijde překvapení a je to rovnou v dvojitém balení. A s takovou láskou k pomoci druhým a k psaní, jako v této knize, se jen tak nesetkáte. Díky za skvělý zážitek a nespočet informací, které potřebujeme!

30.01.2024 5 z 5

Na druhý pokus Na druhý pokus T. L. Swan

Ještě lepší, než předchozí díl. Úžasný příběh, skvělé postavy a dlouho už jsem se u knihy tak nenasmála!

28.10.2021 5 z 5

Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Ta Colleen má ale úžasně zvrácenou fantazii :) Napínavé psycho od počátku do konce, klobouk dolů!

16.06.2020 5 z 5

Jednou za život Jednou za život T. L. Swan

Mělo to tu správnou pohádkovou jiskru, zasmála jsem se, poáchjovala si a víc než 400 stran uteklo jak nic :)

23.06.2021 5 z 5

Vánoční prasátko Vánoční prasátko J. K. Rowling (p)

Kouzelně laskavý příběh. Vyzdvihuji hlavně to úžasně skryté poselství, které má kniha dětem nenásilně dát - jak si mají vážit věcí, pečovat o ně s láskou a že mít jich kupu není taky žádná výhra. Kuba s Čuníkem Vás nejen o Vánocích chytnou za srdce!

06.11.2021 5 z 5

Hrad ve Skotsku Hrad ve Skotsku Julie Caplin

Tak! Zase mám chuť sbalit kufry a okamžitě se vydat do zasněženého Skotska a dát si všechny ty zmíněné dobroty, po kterých se mi u čtení sbíhaly sliny! (Včetně Jamieho Frasera samozřejmě haha:)) Ach Julie, díky za tyhle nádherné výlety skrz stránky, je to pokaždé úžasné, jak nakrmíš naše cestovatelské duše!
“Ta krajina je o tolik větší než my, přečkala všechno. Byla tu dřív, než jsme tu byli my, a bude tu ještě dlouho po nás. Všechny naše malicherné problémy rovná do perspektivy, nemyslíte? Nikdy mě to nepřestane naplňovat úžasem.”

03.12.2022 5 z 5

Bez zábran Bez zábran T. L. Swan

U každého dílu jsem si říkala, že lepší už to být nemůže a autorka mě vždycky překvapí! Ach to byla jízda! Ano je to romantické klišé, ale tady to dostanete v naprosto dokonalém kompletním balíčku plném vášně, dojetí, smíchu a nezapomenutelných postav.

29.08.2022 5 z 5

Cukrárna v Paříži Cukrárna v Paříži Julie Caplin

Ta Julie to prostě umí, nejen, že Vás vtáhne do krásných zákoutí světa a je to přesně jako kdybyste se procházeli ulicemi Paříže spolu s hlavní hrdinkou, ale občas jsem věřila i tomu, že přesně vím, jak který dortík chutná. Úžasně oddechový útěk za poznáním jiných koutů sladkého světa!

01.06.2020 5 z 5

Jen mezi námi Jen mezi námi T. L. Swan

Tahle série je bezpochyby jednou z mých nejoblíbenějších, je to dokonalá souhra těch šestadvaceti písmen, kterým autorka věnuje každou knihu. :) Doufám, že si od autorky přečteme i něco dalšího. Nejlépe třeba o Tristanových dětech! :D

10.09.2023 5 z 5

Nové začátky Nové začátky Lilly Lucas

Moc příjemná záležitost! Úžasné postavy a ještě úžasnější místa. Do Golden Leaf bych se hned teleportovala. Úplně se vidím u toho krbu s horkou čokoládou v ruce, pozorující první padající sníh! Těším se na pokračování!

04.09.2021 5 z 5

Snít znovu Snít znovu Mona Kasten

Díky Mono za těch pět úžasných příběhů, prosnila jsem si to do posledního písmenka a nejraději bych začala znovu od začátku!
,,Je úplně jedno, co pro nás osud v budoucnosti připraví, když mu budeme čelit společně.’’

15.03.2021 5 z 5

Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

To je tak nádherně čtivá záležitost, která neupadne jen tak v zapomnění, o té úžasné obálce nemluvě. Hned bych vzala pár směn za Animant po boku pana Reeda!

03.02.2020 5 z 5

Království hříchu Království hříchu Meghan March

Velmi čtivá trilogie, každý díl jsem doslova vdechla, za mě originální téma i charaktery. Doufám, že si od autorky přečteme i něco dalšího. :)

28.06.2021 5 z 5

Důvodné pochybnosti Důvodné pochybnosti Whitney G. (p)

Knihy od Whitney mají přesně tu správnou jiskru, kterou od tohoto žánru očekávám.

28.04.2021 5 z 5

Nové vyhlídky Nové vyhlídky Lilly Lucas

Návrat do Green Valley je už pro mě spjatý s takovou hřejivou dávkou nostalgie. Stejně jak zahřeje první sluneční paprsek barevného podzimu, nebo když zastudí první sněhová vločka. Idylické, uklidňující a ach tak romantické! K té dokonalé souhře se vždycky s radostí vrátím.

06.08.2023 5 z 5

Sama sebou Sama sebou Jojo Moyes

Jojo je pro mě královnou romantických příběhů, nejen pro tu romantickou linku, ale především pro tu syrovou upřímnost. Život není vždycky fér a taky není vždycky sluníčkový, ale člověk hold musí najít svoji verzi čmelákových pruhovaných punčocháčů a s tím vším se nějak poprat. Stejně jako Louisa, ta zůstane vždycky jako jedna z mých nejoblíbenějších knižních postav!

13.02.2023 5 z 5

Jak zkrotit svůdníka Jak zkrotit svůdníka Evie Dunmore

Moc ráda jsem se vrátila do toho kouzelného prostředí za skvělými postavami! Takový příběh prostě slupnete jak malinu!
“Když se na mě díváš, vím, že se díváš přímo do mě, protože to přesně děláš - díváš se mi až do samé duše.”

06.06.2022 5 z 5

Domek v Irsku Domek v Irsku Julie Caplin

Když se mě někdo zeptá, kterou z knih od Julie mám nejradši, vůbec netuším, kterou vybrat. S každou novou knihou jsem z nich čím dál víc nadšenější a po přečtení mám neskutečnou chuť sbalit kufr a vydat se do těch báječně vykreslených míst! A taky chuť ochutnat všechny ty dobroty, o kterých v nich píše. Pro mě jsou její knihy idylickým únikem od reality, protkané skvělými hrdiny a romantickým podtextem. Díky Julie, že nám umožňuješ takto poznávat nádherné kouty světa!

12.04.2022 5 z 5

Jako hvězdy v temné noci Jako hvězdy v temné noci Jojo Moyes

Jojo je mistr vypravěč, vtáhne Vás do příběhu, ani nevíte jak :) hlavní postavy se stanou Vašimi přáteli, krajina se Vám barví před očima a ani se nenadějete a nechcete se s tím vším ještě loučit..považuji tento počin za velmi neotřelý příběh, ostatně jako většinu příběhů od Jojo. :)

11.08.2021 5 z 5

Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Ta Julie píše jednu krásnou záležitost za druhou! Já se v těch jejích příbězích vždy doslova ztratím..úplně se vidím v tom výklenku, zachumlaná v té nejhuňatější dece, kakajíčko v ruce a za okny čarující polární záře..díky Julie za ty krásné útěky z reality! :))

19.11.2020 5 z 5