Snít znovu přehled
Mona Kasten
Začít znovu / Znova série
< 5. díl
Když se Jude Livingstonové v Los Angeles zhroutí sny, utíká za svým bratrem do Woodshillu, kde se chce znovu postavit na vlastní nohy. Jenže netuší, že jedním ze spolubydlících v bratrově domě je i její bývalý přítel Blake, kterému zlomila srdce. Blake jí hned na začátku dává jasně najevo, že mezi nimi už nikdy nemůže nic být. A ačkoli se toho Jude snaží držet, situace se začíná dost komplikovat… Další román úspěšné autorky Mony Kasten, kterou si oblíbily čtenářky nejen v Německu. Ke známým postavám a příběhům z Woodshillu se v tomto díle připojuje odvážná a talentovaná herečka Jude.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2021 , OmegaOriginální název:
Dream again, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Snít znovu. Přihlašte se a napište ho.
V závěru celé série bych si neodpustila slzy ukápnutí a vcítění se do celého příběhu, který nebyl vůbec jednoduchý. Pohled z obou stran a završení všech - celá série byla skvělá a mohu jen doporučit.
(SPOILER)
50% - Po čtvrtém dílu se studentkou Everly a učitelem Nolanem, který se mi líbil nejvíc nejspíš proto, že jsem ho omylem četla jako první a ještě jsem netušila, že autorka své knihy jede jak přes kopírák, se vracím s hodnocením zpět k průměru prvního dílu a myslím, že další knihy od autorky už vyhledávat nebudu.
Blake se zraní a nemůže hrát basket, Jude se vyspí s producentem a nemůže hrát v seriálu. Před časem se kvůli svým snům rozešli a teď si budou na autorčiných tradičních +400 stranách vzájemně řešit svoje bolístky, utápět se v nezáživných dialozích a reagovat na proslovy lidí okolo, kteří jsou vesměs napsáni jako zcela zbytečné postavy, s promarněným potenciálem hrdinů předchozích knih, jejichž další osudy mohla autorka klidně víc rozvinout namísto toho balastu, z něhož knihu vytvořila. Ok, není to psaní, které člověka s oblibou v tomto typu literatury urazí, ale není tam zároveň nic, proč by si na knížku po pár dnech vzpomněl. Přitom napsat sérii o vzájemně propletené partičce studentů je vděčný nápad, ale popravdě už si nevzpomínám, kdy naposled mi bylo tak moc jedno, kdy a jak se hlavní hrdinové dají dohromady.
Kosti v srdci, Hrad ve Skotsku a další knižní novinky (46. týden)
13.11.2022
Knižní novinky (10. týden)
07.03.2021
„Oba jsme zjistili, jak neuvěřitelnou moc mohou sny mít. Některé se splní. Některé se změní. Některé ztroskotají. A některé se díky odvaze a tvrdé práci dají znovu dohromady. Je třeba jen nevzdat se a bojovat dál. A když už se člověk vzdá, musí mít kolem sebe lidi, kteří mu pomůžou najít cestu zpátky. ~ Jude & Blake“
„Takhle pěkný vzhled by se měl zakázat. - Jude“
„V nitru jsem zůstávala stále stejně rozrušená a zničená jako v předchozích měsících. A bohužel na světě neexistovalo dechové cvičení, které by to dokázalo změnit. - Jude“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Snít znovu v seznamech
v Přečtených | 1 362x |
láska první láska vyrovnání se s minulostí přátelství z dětství
2019 | Věřit znovu |
2021 | Zachraň mě |
2020 | Cítit znovu |
2019 | Začít znovu |
2020 | Doufat znovu |
Takové už únavné. Jak už lidé přede mnou psali, autorka jede své knihy jak přes kopírák. A prostě po páté už...