barbarera barbarera komentáře u knih

Kmotr Kmotr Mario Puzo

Četla jsem ho poprvé ve slovenštině a byla jsem nadšená, česká verze byla trochu slabší a film mě naprosto zklamal.

08.04.2016 5 z 5

Kateřina Veliká Kateřina Veliká Gina Kaus

Dobře napsaná kniha, doporučuji všem, kteří sledují stejnojmenný seriál na Primě.

26.07.2020 5 z 5

Bohatý táta, chudý táta - Co bohatí učí svoje děti a chudí a střední vrstvy ne Bohatý táta, chudý táta - Co bohatí učí svoje děti a chudí a střední vrstvy ne Robert T. Kiyosaki

Velmi dobře napsaná kniha, návod, jak správně zacházet s penězi. Jistě by si ji měli přečíst všichni, co chtějí vstoupit do světa financí a se stát finančně nezávislými s použitím zdravého rozumu a obchodního ducha.

03.01.2019 5 z 5

Víkend na Zuydcoote Víkend na Zuydcoote Robert Merle

Velmi silný příběh krátkého časového úseku II. světové války.

09.05.2018 5 z 5

Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Dlouho jsem se tak nenasmála jako při čtení této knihy, kam na ty nápady pan Hartl chodí...a už se těším na další "hartlovku"

04.02.2018 5 z 5

Sen o baletní škole Sen o baletní škole Lorna Hill

Velmi hezký dívčí román...

22.01.2018 5 z 5

Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Kniha mě zaujala natolik, že jsem začala shánět další díla Patrika Hartla...

25.10.2017 5 z 5

Dějiny, jak je možná neznáte Dějiny, jak je možná neznáte Pavel Zahradníček

Knihu jsem přečetla jedním dechem, autor na základě historických podkladů boří mýty vzniklé mnohdy záměrně, aby škodily katolické církvi.

21.12.2016 5 z 5

Valaské pěsničky IV. Valaské pěsničky IV. Arnošt Kubeša

Klenot lidové písničky.

05.12.2016 4 z 5

Ottův obchodní slovník I. díl A-J Ottův obchodní slovník I. díl A-J kolektiv autorů

V dnešní době málokdo sáhne po knize tohoto typu, vždyť všechno, co potřebujeme vědět, zjistíme na internetu. Ale najdou se i někteří, kteří raději vezmou do ruky tlustou knihu a potřebné informace si s chutí přečtou s historickým nadhledem - Ottovy slovníky již mají stoletý věk.

05.04.2016

Julinčina pekárna Julinčina pekárna Táňa Keleová-Vasilková

Kniha mně ze začátku příliš nezaujala, nakonec po 40 stránkách jsem ji přečetla na jeden zátah. Je to první kniha od této autorky, kterou jsem četla a určirtě si přečtu i další z jejího dlouhého seznamu.

02.06.2024

Motýl ve svítilně Motýl ve svítilně Karel Scheinpflug

Pokračuji v četbě knih Vilímkova nakladatelství z 30. let. Motýl ve svítilně je román s decentně erotickým zabavením. Na tehdejší dobu velmi odvážné dílko. Zaujal mě i autor, otec známé herečky a manželky Karla Čapka.

15.06.2021 5 z 5

Lhůta prošla Lhůta prošla Jarmila Loukotková

Po přečtení komentářů se mně ani nechce začít číst, ale zvědavost mně nedá, Genetika je velké téma....

11.02.2021

Giacoma Casanovy Paměti. Díl I. Giacoma Casanovy Paměti. Díl I. Giacomo Girolamo Casanova

Nadčasově napsané memoáry nejslavnějšího Benátčana, který zdaleka nebyl jen milovníkem...

23.01.2020 5 z 5

Naše vlast v obrazech Naše vlast v obrazech Miroslav Míčko

Nádherná publikace, fotografie na křídovém papíře. Minimum textu, spousta dnes téměř historických fotografií.

08.12.2019

Den s Petrem Bezručem Den s Petrem Bezručem Egon Erwin Kisch

Petra Bezruče jsem si oblíbila v dětství, protože napsal báseň o mém rodném městě Kyjov a bydleli jsme v Bezručově ulici.

21.11.2019

Jezdecký slabikář Jezdecký slabikář Jaromír Roštínský

Skvělá kniha od českého autora, sympatický je i menší formát knihy.

18.11.2019

Hroši nepláčou Hroši nepláčou Halina Pawlowská

Čekala jsem trochu více, jako oddechové čtení mezi procedurami v lázních by to šlo.

20.02.2019 3 z 5

Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Není třeba komentovat...

20.12.2018

Napoleon a ženy Napoleon a ženy André Castelot

Autorovi se podařilo díky dostupné korespondenci vylíčit soukromý a milostný život Napoleona Bonaparta a jeho vztah a přístup k ženám tak, jak ho neznáme. Skvěle popsal souvislost milostného života s politikou tohoto velikána.

16.05.2018 5 z 5