barbarera komentáře u knih
Knihu jsem otevřela až teď u příležitosti 30. výročí a docela jsem se nasmála.
Tato kniha je už dávnou historiíí, ale i v dnešní době tady najdeme důležité informace, jak si poradit např. s rekonstrukcí nové kuchyně.
Skvěle zpracovaná brožura, kterou nemá každé město.
Kniha mapuje historii architektury poměrně stručně a přehledně. Pro rychlou orientaci v tomto oboru plně vyhovující.
Rok vydání této knihy je 1927. Stylisticky je sto let hodně poznat, na historii sto let nemá žádný vliv.
Z hlediska místopisu OK, z hlediska historického je v rukopisu autora patrný vliv socialismu.
Patrik Hartl nezklamal ani v této knize, doufám, že bude v psaní pokračovat.
Děkuji nechci, po přečtení první kapitoly a prolistování dalších kapitol půjčenou knihu vracím. Nevím, jak je možné něco takového vůbec zplodit a získat přízeň tak velké skupiny čtenářů. Nuže, proti gustu, žádný dišputát.
Moc pěkně zpracové téma, blízké TV divákům ze 70. let.
Tento díl mě vůbec nebavil, knihu jsem se sebezapřením dočetla...
Silný příběh, který mohl být lépe zpracován. Musela jsem se hodně přemáhat, abych knihu přečetla do konce.
Knihu jsem četla před lety a teď se mně znovu dostala do ruky. Málokdy čtu knihy vícekrát, tady jsem udělala vyjímku. Děj je napínavý i když v některých místech ztrácí logiku.
Tuto knihu jsem četla v sedmé třídě ZŠ. Jak jsem ke knize přišla? Bylo to tak, rodiče nevlastnili moc velkou knihovnu. Žili jsme v malém městě a prodejna knih zela většinou prázdnotou. Otec občas přivezl nějaký titul z antikvariátu v Ostravě. Já jsem byla velký čtenář a když jsem neměla právě co číst, tak jsem brala knihy jednu vedle druhé, jak ležely v knihovně. Přišla řada i na Szabolcsovo manželství z r. 1900. Musím přiznat, že dnes nevím o čem kniha pojednává, ale název mně utkvěl v paměti dodnes.
Velmi silný příběh kněze, který autenticky líčí svůj nucený pobyt v koncentračním táboře v Dachau.
O životopis naší velké spisovatelky je velký zájem, stále obsahuje dost bílých míst. Díky za tuto knihu, která doplňuje další střípek do mozaiky a umaže zase nějaké to bílé místo.
Dobře čtivý historický románek, místy erotický, téměř až pohádkový příběh zasazený do středověku - období vlády Přemyslovců.