barbarera

Tato básnická sbírka má čestné místo v naší knihovně, protože její součástí je báseň Kyjov. Kyjov - srdce Moravského Slovácka ze zeměpisného hlediska do Slezska nespadá. Tuto báseň napsal Bezruč za krátkého pobytu v Kyjově, když jako poštovní úředník byl na zástupu na kyjovské poště. Místní obyvatelé ho svým temperamentem a veselostí inspirovali k napsání básně Kyjov. Při vydání Slezských písní ji zkrátka do sbírky přidal a v Kyjově ji znají všichni, nehledě na věk.

Skvěle zpracovaná brožura, kterou nemá každé město.
Petra Bezruče jsem si oblíbila v dětství, protože napsal báseň o mém rodném městě Kyjov a bydleli jsme v Bezručově ulici.
Kniha mapuje historii architektury poměrně stručně a přehledně. Pro rychlou orientaci v tomto oboru plně vyhovující.

Rok vydání této knihy je 1927. Stylisticky je sto let hodně poznat, na historii sto let nemá žádný vliv.

Skvělá kniha od českého autora, sympatický je i menší formát knihy.

Z hlediska místopisu OK, z hlediska historického je v rukopisu autora patrný vliv socialismu.

Patrik Hartl nezklamal ani v této knize, doufám, že bude v psaní pokračovat.

Čekala jsem trochu více, jako oddechové čtení mezi procedurami v lázních by to šlo.

Děkuji nechci, po přečtení první kapitoly a prolistování dalších kapitol půjčenou knihu vracím. Nevím, jak je možné něco takového vůbec zplodit a získat přízeň tak velké skupiny čtenářů. Nuže, proti gustu, žádný dišputát.

Tak jako vždycky, ani tato kniha od Patrika Hartla nezklamala.

Velmi dobře napsaná kniha, návod, jak správně zacházet s penězi. Jistě by si ji měli přečíst všichni, co chtějí vstoupit do světa financí a se stát finančně nezávislými s použitím zdravého rozumu a obchodního ducha.

Oddechové čtení, děj mě rychle dostal a pustil až na samém konci čtení.

Moc pěkně zpracové téma, blízké TV divákům ze 70. let.

Tento díl mě vůbec nebavil, knihu jsem se sebezapřením dočetla...

Jedna z nejvíce vydávaných knih u nás, která přežila všechny režimy od Rakouska - Uherska až po současnost. Řadím ji mezi naše národní klenoty s poselstvím pro další generace.

Silný příběh, který mohl být lépe zpracován. Musela jsem se hodně přemáhat, abych knihu přečetla do konce.